Zoek
Sluit dit zoekvak.
Britt Nelissen Als de wind

Als de wind (winactie!)

Het is het einde van het jaar: tijd om lekker binnen te blijven en naar binnen te keren. Al dan niet met een beker (vegan) chocolademelk en een goed boek. Je warme drank verzorg ik niet, maar mocht je nog op zoek zijn naar een fijne dichtbundel, dan zit je hier gebakken. Ik ontving namelijk Als de wind — het nieuwste boek van Britt Nelissen. Is het iets voor op je verlanglijstje of om jezelf cadeau te doen? Of misschien wel te winnen? 😏 Dat lees je hier!

Inmiddels las ik alle boeken van Britt. Britt vroeg mij of ik een exemplaar van haar nieuwe gedichtenbundel wilde ontvangen én of ik er ook eentje wilde weggeven (je vindt de winactie onderaan deze blogpost!). Omdat ik al enthousiast word van wie zij is — volg haar vooral op Instagram als je houdt van geschrijf en gedroom — en van alles wat ze schrijft, kon ik niet anders dan meteen ‘JA!’ antwoorden. Zo gezegd, Al snel plofte het superfijne pakketje in mijn brievenbus en alleen dat al maakte me blij, want Britt besteedt altijd zo veel aandacht aan het inpakken. Je hebt echt meteen een bundeltje liefde (wat niet geheel toevallig lijkt op de titel van een van haar eerdere boeken lijkt: ‘Een bundeltje licht’) in handen. 🥰

Als de wind

Als de wind is een bijzondere verzameling van gedichten, gedachten over en foto’s van de magische wereld om ons heen. Het is een liefdesbrief aan de natuur en al haar elementen. Je leest gedichten en gedachten van Britt over aarde, water, vuur en lucht en alles wat daar leeft. 

Als de wind is meer dan een liefdesbrief aan de natuur. Het is er ook eentje aan jou en aan mij. Want als wezen zijn wij niet veel anders dan de kosmos in het klein. Met de elementen als universele bouwstenen die als drijvende krachten voor beweging en transformatie zorgen. In verbinding met de natuur en de elementen kunnen we de liefde in de wereld laten groeien. En, uiteraard: gedrukt op duurzaam FSC Biotop-papier.

De gedichten en gedachten zijn onderverdeeld in de elementen. Met prachtige illustraties en foto’s. Zo fijn om dit met regelmaat door te bladeren. ♥️🙏🏻

Britt schrijft in haar voorwoord een ode aan de natuur. Dat haar liefde ervoor al vroeg begon en nooit meer wegebte. Dat ze het voelde als ze met haar hond door het bos wandelde of als ze in de stromende regen op een schiereilandje zat. Ze verloor de verbinding weleens, maar, zo schrijft ze: “Gelukkig verloor de natuur de verbinding nooit met mij. Alsof zij constant riep: hier moet je zijn, kom maar thuis in mijn armen. Hier vind je alles wat je nodig hebt: antwoorden, magie, wonderen en ontzettend veel mooie verhalen. Als je maar echt aanwezig bent en goed kijkt.” En ik, op mijn beurt, voel dat weer enorm. De natuur is zo mooi, mensen. Daarom kon ik ook niet anders dan de foto bovenaan deze blogpost in mijn voortuin maken. En wat een mazzel dat er ook precies een vogel vloog. 🪶🥰

Zo leest dit boek ook: als de wind

Britt heeft het talent om me te raken met haar schrijven. Door haar schrijven én door de onderwerpen waarover de gedichten en gedachten gaan. Ook bij deze bundel voel je dat er zo vreselijk veel liefde in zit: van hoe het verpakt is tot het drukwerk met goudfolie, van prachtige foto’s die zo goed passen bij de teksten tot illustraties die je meenemen in je eigen fantasie. Zo voelt het ook: alsof dit boek je meeneemt op reis — in je eigen hoofd en hart.

Ik vind het heerlijk om met Als de wind wakker te worden: even met dit boek op de bank en, hoe toepasselijk, aarden. Aarden met mijn voeten onder mijn billen en mijn hoofd in de wolken. Want, zoals één van de gedichten ook veel mooier verwoordt dan ik nu doe: de zon gaat altijd weer een keer schijnen.

Britts boeken pak ik er regelmatig bij — en ze vervelen nooit. Elke keer voert het me, als de wind, weer ergens anders mee naartoe. Maar altijd met hetzelfde gevoel: we mogen dankbaar zijn voor wat er is, met open ogen kijken naar de wereld om ons heen en ons realiseren dat we allemaal één zijn. Dat we er met zijn allen wat moois van moeten maken en dat het begint bij jezelf.

Links m’n lievelings uit Als de wind.

Een exemplaar van Als de wind winnen?

1. Laat onder deze blogpost een reactie achter dat je meedoet en vertel me wat jij komend jaar wil doen om de wereld een stukje mooier te maken. (Dit hoeft niet groots en meeslepend te zijn — het zijn vaak juist de kleine dingen die het doen.)
2. Vul je echte e-mailadres in, zodat ik contact met je kan opnemen als je wint.
3. Ik kies op 23 december de winnaar, dus duimpies draaien geblazen voordat je op je deurmat gaat liggen!

De winactie is afgelopen — de winnaar heeft bericht gekregen. ♥️

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

15 reacties

 1. Ja hallo, wat een mooi boek zeg! Mag ik ook zeggen hoe ik mijn eigen wereld mooier ga proberen maken? Ik kreeg recent te horen dat ik op het autismespectrum zit en in het kader daarvan ga ik mezelf beter leren kennen en ik ga leren mijn grenzen beter aan te geven. Daar wordt mijn omgeving misschien op termijn ook wel mooier van.

 2. Oh dat lijkt me een prachtig boek, de vormgeving alleen al! Ik wil volgend jaar de wereld mooier maken door nog meer geld in te zamelen voor een dierenopvang waar verwaarloosde en mishandelde dieren (met name uit de veesector zoals kippen) worden opgevangen. Ik verkoop tweedehands boeken voor dit mooie doel (op Instagram @pakjeboek) en heb al 5800 euro opgehaald. Ik hoop dat dit bedrag komend jaar nog een stuk hoger gaat worden want elke euro is heel hard nodig.
  Mooie winactie!!

 3. Wat een bijzonder boek, zo leuk! Hoe ik komend jaar de wereld een beetje mooier ga maken is met mijn tuin. Die ga ik zo dier- en insectvriendelijk maken. Nog meer dan dat ie nu al is. Met mooie en lekkere bloemen voor de bijen, hommels en insecten en een aantal egelhuisjes voor onze stekelige vrienden. Want bij een mooie wereld hoort voor mij goed zorgen voor je leefomgeving en de levende wezens om je heen ❤️

  1. Ik ga de wereld van mijn oma een klein beetje mooier maken. Afgelopen jaar is ze 80 geworden en dat hebben we met heel de familie gevierd met een super leuke dag. Helaas worden dit soort dingen te druk voor oma en heeft ze daarom ook besloten niet meer naar verjaardagen te gaan. Ook haar eigen verjaardag gaat ze niet meer vieren want, naar eigen zeggen, zegt iedereen ik kom snel weer langs. Maar heel neefjes en nichtjes komen nooit… In plaats van iedereen er op te wijzen dat ze wat vaker langs moeten gaan, hebben wij besloten dat we het voorbeeld maar moeten geven en niet van anderen af laten hangen. Oma geniet er enorm van als wij met onze kinderen, haar achterkleinkinderen, langskomen. Cadeau zou dan ook niet voor mij maar voor oma zijn.

 4. Oei dit boek lijkt me prachtig! Aankomend jaar ga ik alle ingezamelde snackjes, brokjes, riemen en manden die ik verzamel persoonlijk afleveren in Roemenië bij de stichting waar we onze hond ❤️ vandaan hebben. Hun doel is zoveel mogelijk straathonden te steriliseren om het probleem kleiner te maken. Zij maken de wereld iedere dag mooier, en dankzij hun hebben wij onze harige dochter die onze wereld iedere dag mooier maakt.

 5. Oehhh wat een heerlijke winactie!
  Wat ik volgend jaar ga doen om de wereld mooier te maken is ongegeneerd mezelf zijn!

  Nog meer mensen begroeten buiten, praatje maken bij de kassa en laten lachen. Verspreiden van joy!

 6. Ik hoop dat een van bovenstaande dames het boek wint. Zulke mooie initiatieven en doelen. Ik kan het licht gemakkelijk in andermans ogen zien schijnen. Dat is mijn bijdrage aan deze winactie.

 7. Prachtig boek, en ik ga het denk ik nodig hebben. Ik ga de laatste maanden van mijn zus (met ALS) zo mooi mogelijk proberen te maken. Ze is aan haar laatste beetje toe en is mijn enige familie. En daarna moet ik gaan proberen het mooie in de wereld te (blijven) zien en dankbaarheid zien te vinden voor wat is en wat was.

 8. Geraakt door de pracht en even aangeraakt te voelen. Dat wil ik komend jaar gaan en blijven doen. Even een glimlach of warmte aan iemand geven zonder dat ze het door hebben.

 9. Dat lijkt me een prachtig boek, ik waag graag een kansje.
  Ik wil in het nieuwe jaar meer (glim)lachen; vooral om mezelf blijer te voelen maar ook om (on)bekenden een fijn gevoel te geven :)

 10. Ik zie dat ik de enige man ben die reageert, tot nu toe.
  Soms wil ik ook zijn als de wind, me mee laten voeren en en zomaar ergens terecht komen waar de wind mij brengt.
  Door dit soort boeken te lezen hoop ik een “zachtere versie” van mezelf te kunnen worden.

  1. De wereld een beetje mooier maken wil ik doen door oog te hebben voor ieder mens. Een glimlach, begroeting, complimentje of een praatje, net wat de ander nodig heeft. Kleine stappen om van een ik naar een wij gemeenschap te kunnen gaan. Het boek zou ik daarbij willen delen en doorgeven aan een ander.

 11. Lijkt me een prachtig en inspirerend boek. Komend jaar zou ik graag nog meer mensen laten genieten van mijn yogalessen. En daar kan ik de gedichten van Britt mooi bij gebruiken❤️

 12. Wat een prachtig boek 💖 Ik doe graag mee.
  Ik hoop dat je gewoon gaat loten, want als ik de mooie reacties lees dan gun ik heb ook heel erg. Ik ga volgend jaar vrijwilligerswerk doen. En lief zijn voor mezelf, want dan kan ik lief zijn voor anderen 🙂

 13. Jaa super leuke winactie!
  Lijkt me een super leuk boek en als ik niet win dan koop ik hem gewoon 😉
  Ik probeer mijn eigen wereld en om me heen vanaf volgend jaar nog wat mooier te maken door meer te lachen! Gewoon een glimlach naar een vreemde op straat en ook vooral vaak de slappe lach, daar wordt elk mens beter van 😘

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.