Zoek
Sluit dit zoekvak.
Een-boekje-vol-geluk-Petra-van-Dreumel

een boekje vol geluk

Ik ben dol op lezen én op geluk en als je dat combineert, snap je dat ik ook enthousiast werd van de vraag of ik Een boekje vol geluk van Petra van Dreumel wilde ontvangen. Het is inmiddels een tijdje geleden, het boekje is al meerdere keren gelezen en ligt binnen handbereik om het er zo nu en dan weer eens lekker bij te pakken. En nu is het de hoogste tijd voor de recensie! Want is Een boekje vol geluk écht een boekje vol geluk? Dat ontdek je hier.

Een boekje vol geluk — inspiratie waar je elke dag even gelukkig van wordt

Een boekje vol geluk helpt je om geluksmomenten te herkennen, te koesteren en te creëren. Petra van Dreumel, de illustrator en schrijver, definieerde vijf soorten geluk met allemaal een eigen ‘gelukscollectie’ in dit boekje. Je vindt allerlei prachtige, handgeschreven quotes, kleurrijke illustraties en pagina’s waarop je je geluksmomenten opschrijft om ze voor altijd vast te leggen. Genoeg inspiratie voor een moment voor jezelf. Want geluk is niet maakbaar, maar je kunt het wel laten groeien. Een boekje vol geluk biedt inspiratie en inzichten die leiden tot een schatkist aan geluk, waar je iedere dag uit kunt putten.

Word ik gelukkig van Een boekje vol geluk?

Jaaaa, wat een fijn boekje is dit! Net als het vorige boek van Petra, Van dromen naar doen, is ook dit weer zo mooi vormgegeven en top uitgedacht. Er zit onwijs veel liefde in dit boekje en dat voel je aan alles. Om maar te beginnen bij de kaft: geen idee wat voor materiaal het is, maar het voelt heel luxe en tegelijkertijd duurzaam aan.

Sla je het boek open, dan zie je meteen de vijf soorten geluk waar Petra het over heeft: klein geluk, innerlijk geluk, gedeeld geluk, stromend geluk en groot geluk. Elke soort geluk heeft een eigen deel in het boek, waarin je leest wat het inhoudt. Daarbij krijg je leuke vragen én handvatten om je geluk(sgevoel) te vergroten. Met leuke oefeningen, mooie quotes en de mogelijkheid om telkens je eígen geluksmomentjes toe te voegen, heb je uiteindelijk dus een heel persoonlijk boekje.

Een boekje vol geluk leest heerlijk weg en is aangekleed met schitterende illustraties. Het is heel fijn om met dit boekje bezig te zijn. Niet alleen vermakelijk om te lezen — het zet je ook aan het denken over hoe je in het leven staat. Leef je eigenlijk meer in het verleden en het heden? Als dat zo is, helpt Petra je meer in het moment te zijn. Want hoe cliché ook: we leven nú en daar mag je best van genieten. Geluk is overal en dat is een heerlijke realisatie door dit hele boekje heen.

Mocht je nog een mooi cadeau zoeken voor jezelf of voor iemand anders — dit is er een. 🥰

En mag ik je gelijk wat vragen? Wil je in een reactie achterlaten wat jij waardeert aan jezelf? ♥️

♥ Waardering: 8.

Petra van Dreumel — Een boekje vol geluk
Boekerij / 2021 / 9789022585757
Een boekje vol geluk is bij Bol.com te koop voor €16,99.

Ik heb Een boekje vol geluk gekregen. Deze blogpost bevat affiliatelinks.
Meer boekentips nodig? Een overzicht van al mijn boekrecensies tot nu toe vind je hier. Eerder weten welke boeken ik op dit moment lees? Volg me dan op Instagram.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

12 reacties

 1. Haha ik heb een aquarelsetje gekocht met het idee dat ik dan ooit ook zoiets kan maken. Vind het zo tof, die combinatie van tekst en mooie illustraties! Lijkt me een prachtig boek.

  1. Wat leuk! Ik had echt graag tekentalent gehad, haha, maar helaas. Heb je het setje al gebruikt? Ben benieuwd naar wat je ermee maakt! En ja — is echt een prachtig boek. 🥰 Van dromen naar doen van Petra is ook mooi.

   1. Tot nu toe: wat bloemen, een kat, een pizza en een ukelele. Ik DM je binnenkort wel een foto. 😅

 2. Oooh wat een prachtig boekje zeg, ik ben dol op de vormgeving! Ben benieuwd naar de inhoud :-)

 3. Boek ziet er extreem mooi uit. En de inhoud klinkt ook goed. Moet eens kijken waar ik dat kan kopen. Bol levert hier niet. En ja, mijn aquarelle-set wacht ook nog.

  1. Misschien kan je de schrijver een berichtje sturen? Ze zit in ieder geval op Instagram, andere plekken weet ik niet. Heb je al aquarel gekocht? Dat lijkt me dus zo leuk om te doen!

 4. Je maakt me wel heel erg nieuwsgierig naar dit boekje!
  Wat ik waardeer aan mezelf, dat vind ik nog best een lastige vraag als ik er zo over nadenk. Het eerste wat me te binnen schiet is dat ik altijd voor mijn dierbaren klaar sta.
  En jij?

  1. Leuk te horen! Ja, is een lastige vraag, hè? Mooi dat je toch een antwoord kan geven en dat je altijd voor je dierbaren klaarstaat. 🥰 Hopelijk zij ook voor jou — en geef je jezelf net zo veel liefde. Mijn antwoord is dat ik altijd dichtbij mezelf blijf. Ik wil mezelf altijd aan kunnen blijven kijken.

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.