Zoek
Sluit dit zoekvak.

door de lens: liefde, lummelen, lezen

It’s been a long tiiiime without you my friend. 🎶 Nou, dat was het. En elke week dacht ik weer: ik wil zo graag mijn weekoverzichten en mijn blog oppakken. Zoals ik mijn coachees* leer: plan in wat je belangrijk vindt, want anders komt het er niet van. Dus daar ben ik dan. En wat fijn dat jij hier ook bent. ♥️

ZATERDAG
Normaal begin ik op zondag, maar je hebt al zo veel van me moeten missen (🤪), dat ik de zaterdag er ook even bijpak. De overstromingen zijn nog in volle gang en het water bereikt ook mijn dorpie. In de Rijn zag je serieus stukken kozijn en caravan voorbijrazen… Zo verdrietig allemaal. En wat een boel water moet het geweest zijn. 💔 Ik kreeg wat bezorgde berichtjes via Instagram, maar uiteindelijk heb ik — godzijdank — droge voeten gehouden.

Op zaterdag doe ik meestal mijn boodschappen. Even in de buurt bij de boerderijen langs — ik eet vrijwel geen vlees meer uit supermarkten en haal zuivel ook het liefst direct bij de boer, wat ik dan met regelmaat afwissel met plantaardige varianten — en daarna door naar een Duitse supermarkt. Mocht je trouwens veganistisch en/of glutenvrij eten: de Duitsers hebben een veel breder aanbod voor je dan je in Nederland gewend bent. Echt top! Bij onder andere Edeka is de keuze echt reuze.

Wil je trouwens (meer) veganistisch eten? Het boek van Merel is een regelrechte aanrader! De recepten zijn budgetvriendelijk, snel én alles wat je nodig hebt, is gewoon te koop in de supermarkt.

Qua eten probeer ik in de breedste zin van het woord bewustere keuzes te maken. Zoals je vast wel weet, ben ik nogal van de vette bek. Wat prima is, maar ik heb echt zo’n foodcomadip na mijn lunch als ik vettig eet. Daarom probeer ik voedzamer te eten: meer fruit, meer groenten en meer onbewerkt. Neemt niet weg dat ik nog steeds patat en chips eet en ik dat niet zie als ‘guilty pleasures’. Sowieso ben ik enorm voor een verbod op die term, want over eten hoef je je nooit schuldig te voelen. 💖 Over eten gesproken: in Duitsland kan je dus ook gratis groenten meenemen voor je huisdieren. Dit is toch te lief? Vince doe ik er geen plezier mee, dus ik heb het lekker laten liggen voor andermans (knaag)dieren. 😄

En als je denkt dat Duitsers écht geen grappen maken… (Eerlijk: moest hardop lachen hierom.)

Tegenover de supermarkt waar ik altijd heenga, zit een Grieks eettentje. Daar plof ik graag effe neer voor een box met gyros, patat, tzatziki en feta. Zo, zo, zo lekker en zulke lieve mensen.

Door alle gebeurtenissen van afgelopen week (of weken, eigenlijk), was ik enorm toe aan wat minder prikkels. Weinig beeldschermen, geen nieuws lezen — gewoon lekker het buitenleven leven met een boek. Dus ik stond lekker in ontspanningsmodus op mijn balkon. Mijn balkon is na twee jaar eindelijk gefikst en oprecht: ik wist wel dat ik er blij mee zou zijn, maar zó blij had ik niet verwacht. Het is echt zo’n enorme aanvulling op mijn huis en ik zit er maar al te graag als het ook maar een beetje lekker weer is. Dit keer met Vrij van angst van Judson Brewer (affiliatelink, gekregen). Op Instagram werd al een aantal keer gevraagd om een recensie en jazeker — komt eraan!

Ik heb afgelopen weken (maanden, eigenlijk) keihard gewerkt en ben moe. Dat betekent weer even scherp zijn op wat ik belangrijk vind: genoeg energie hebben, vroeg naar bed, goed slapen en niet meer op m’n telefoon. Dus boek mee, even lezen en daarna diehard tukken. 😴

ZONDAG
Een rustige start van de dag. Even ontbijten op het balkon — fruit en taart voor mij, cracker met smeerworst voor Vincie —, Animal Crossing spelen en lezen. Ik wist niet zeker of ik wel echt blij zou blijven met m’n Nintendo Switch, maar het is echt een goede aankoop voor me geweest. Inmiddels heb ik ook Pokémon Shield uitgespeeld, dus ben nu weer helemaal terug bij Animal Crossing. Volgende spel is waarschijnlijk Zelda!

Er zijn weinig dingen die me zo zen maken als lezen. De laatste weken was ik wat weinig met mijn neus in de boeken te vinden, maar ik heb het weer helemaal teruggevonden. 💆🏼‍♀️📚 Vond dit zo’n goed stuk ook uit Vrij van angst: ‘Let op je gedachten. Ze worden woorden. Let op je woorden. Ze worden handelingen. Let op je handelingen. Ze worden gewoonten. Let op je gewoonten. Ze worden karakter. Let op je karakter. Het wordt je bestemming.’

Daar schreef ik trouwens — al voordat ik dit las, haha — een post over op Instagram:

Ik wilde dit weekend alleen maar luisteren naar waar ik behoefte aan heb. Door alle gebeurtenissen veranderde ik in een soort nieuwsjunkie en het werd tijd om alles van me af te schrijven. Een tijd lang schreef ik elke dag mijn morningpages (uit het boek The Artist’s Way, affiliatelink), maar da’s een beetje verwaterd. Mijn ochtendroutine verandert altijd — het is maar net wat ik fijn vind en wat ik nodig heb.

Tijdens het wandelen met Vince bedenk ik dat we best prima even op een terrasje kunnen neerstrijken. Dus dat doen we.

‘s Avonds bak ik weer eens pannenkoeken! Da’s echt een eeuwigheid geleden, haha. En geloof het of niet, maar dit is de eerste. #goals

MAANDAG
Een nieuwe werkweek. ✨ Ik werk wat interviews uit, schrijf blogposts voor klanten, bereid me voor op een podcast waarin ik te gast ben en stuur een berg facturen. Da’s altijd mijn favoriet. 🤪🤑 Aangezien het afgelopen tijd druk was, neem ik bewust weer meer pauze. Betere pauzes ook: pauzes zonder schermen, zonder podcast, zonder nieuwe prikkels. Gewoon even zijn. Dus ik duik de tuin in en vergaap me aan de appels. Er groeien er dit jaar Zo Veel. Denk dat er een mooie mand voor de deur komt te staan waar mensen een appeltje mee kunnen pikken. Weer eens wat anders dan een graantje. 🌾

Na het werk besluit ik te gaan wandelen. Soms voel ik me wat lamlendig door een gebrek aan beweging — ik loop wel met Vince, maar met een snuffelende hond die liever lui is dan moe, doe je gerust 20 minuten over één kilometer. Nu deed ik er vijf in 50 minuten. En dat voelde best wel weer even lekker. Al was ik wel een beetje bang zeiknat thuis te komen. (Gebeurde niet.)

DINSDAG
Jaaaa, vandaag is de podcastopname met Britt! En ik vind het onwijs leuk — volgens mij is het ook een leuke aflevering om te luisteren. Zodra-ie online staat, laat ik het weten! Volg je me op Instagram, dan hoor je dat het snelst. Je kan je natuurlijk ook abonneren op de podcast van Britt via Spotify. Ik link het hieronder!

Het ‘grappige’ is wel dat ik na de opname meteen een duiveltje op mijn schouder had zitten. “Je hebt niets van waarde gezegd.” “Je zei heel veel ‘uh’.” “Allemaal open deuren.” Toen ik in therapie was, had ik de ijdele hoop dat die interne criticus zou verstommen. Nou, ik heb nieuws voor je: dat gebeurt niet. Wat ook niet erg is, want je kan prima naar haar luisteren en er vervolgens niets mee doen. Zij is niet mijn waarheid. Tegenwoordig hoor ik het aan en ga ik naar die angst toe. Ik bedank m’n interne criticus: ‘dank je wel dat je me wil beschermen, maar ik ben een grote meid, ik maak mijn eigen keuzes en ik kan dit.’

Weet je, ik ben ook vaak genoeg bang. Onzeker. Overweldigd. En dat is helemaal oké. Dat maakt niet dat er iets mis met mij is. Ik ben helemaal goed. Compleet ook. 🙏🏻

Als ik schakel tussen heel verschillende taken, zoals een opname van een podcast en schrijven — dan heb ik daar altijd wat moeite mee. Ook daarom batch ik mijn taken: ik bel liever één hele dag dan dat ik het verspreid over de week doe. Uitgebreid schrijven ging ‘m niet meer worden, dus ik deed nog wat kleine dingen en reed daarna naar Intratuin om wat dingen te bestellen die ik nodig heb. Moest onwijs lachen om deze brievenbus. Best een puik plan om daar je mening te ventileren in plaats van mensen en dingen afzeiken op sociale media. 😄

Eén ding dat ik nodig heb, hadden ze niet, dus daar reed ik voor naar een speciaalzaak in Doetinchem. Junglevibes daar!

Een maaltje van de traiteur opwarmen en lekker buiten eten. Wat kan het leven toch fantastisch zijn. 🙏🏻

WOENSDAG
Vandaag werk ik een interview uit met een GZ-psycholoog. Ik interviewde haar voor een klant en het gaat over het vasthouden van een vakantiegevoel als je weer aan het werk bent. Heel leuk! Tegen de tijd dat ik ermee klaar was, was het alweer tijd voor lunch. Eén van mijn favoriete lifehacks (😂): eten van de vorige avond opwarmen en dat verorberen. De reden om lekker veel te koken. Of te kopen, in dit geval.

In de middag werkte ik een voorstel uit voor een nieuwe klant. Zij lanceert een te gek nieuw product en de hele communicatie — van website tot marketing — mag nog worden opgebouwd. Zo tof! Tegelijkertijd kijk ik met een schuin oog naar de Olympische Spelen. Of, nou ja, eigenlijk ‘volg’ ik alleen het vrouwenvoetbal. Vind dat ze het zó goed doen!

Ineens erger me ik dood aan mijn haren — soms zit dat ineens niet meer lekker of zo. Dus ik sprong onder de douche, waste mijn haar, besloot ook maar meteen alles te scheren en smeerde daarna m’n lijf in. Dit is echt één van de grootste voordelen van eigen baas zijn. Je eigen tijd indelen, kunnen doen waar je op dat moment behoefte aan hebt. Heus niet altijd, hoor, want ik heb ook dagen dat ik niet eens toekom aan rustig plassen. 🤪 #realtalk Oh, en het lijkt alsof ik hier ontzettend aan product placement doe, maar ik krijg hier (jammer genoeg) geen geld voor. Die deo is wel écht een aanrader — ondanks dat-ie naar mijn ex ruikt. Volgens mij niet in Nederland te koop, dus als je ‘m wil proberen, gooi ‘m dan vooral in je mandje als je in een Duitse DM of supermarkt bent.

DONDERDAG
Een bijzondere dag en dat vindt het universum ook, als ik zo naar dit teken op de muur kijk. 🥰

Voordat we overgaan naar het bijzondere: eerst even langs Intratuin om m’n bestelling op te halen. Ik dacht slim te zijn door het te bestellen, maar toen ik er kwam, hadden ze verkeerde spullen klaargezet. Baalde ik van, want zo duurde het extra lang en dat wilde ik nou juist voorkomen. Nou, ja, goed, uiteindelijk werd het goed opgelost en ging ik alsnog met een tevreden gevoel naar huis.

Serieus een goede les: als je als ondernemer/bedrijf iets verkeerd doet bij een klant, dan wil dat niet zeggen dat je een klant kwijt bent. Door het goed op te lossen, geef je je klant een goed verhaal dat-ie graag op verjaardagen vertelt en waar je dus zelfs meer klanten aan kan overhouden. Maak het goed en doe net een beetje meer — verras je klant. Hoeft niet groots, niet meeslepend, niet onwijs duur. Als je je klant maar het gevoel geeft dat-ie ertoe doet en dat ze altijd op je kunnen rekenen. Fouten maken is menselijk, ze boven verwachting oplossen is magisch. 🪄

Ik zou willen zeggen dat ik vol gas naar huis reed, maar dat gaat niet met een paar honderd kilo aan zand en aarde in een BMW 1-serie. 🤓 Om 12:00 uur begon er namelijk iets heel moois: mijn lieve Lo gaf het ja-woord aan haar Rico. (En hij ook aan haar, uiteraard.) Ik kon er helaas niet fysiek bij zijn, dus deze livestream was top. Onwijs zitten huilen bij hun speeches, de liefde die van ze afspat, het geluk dat ik ze gun. En daarna had ik zo veel zin om zelf ook weer eens verliefd te zijn dat ik Tinder installeerde. (It’s funny ’cause it’s true.)

Nog meer mooie dingen: dat ik gebeld werd door een oud-opdrachtgever die een nieuwe baan heeft. Ook daar hebben ze een copywriter nodig voor creatieve (SEO-)teksten en zoals hij zelf zei: “Jij was nog helemaal on top of mind — je leverde altijd zulk goed werk!” 👸🏼 Moest ook lachen om een andere klant die me vroeg of ik een blogpost die ik voor ze schreef offline wilde halen. Waarom? Ze kregen er te veel klanten door, hahaha. 😄♥️

VRIJDAG
In de ochtend vulde ik het voorstel dat ik schreef voor de nieuwe klant met het nieuw te lanceren producten aan met een schets van de salespagina. Ze zag het nog niet helemaal voor zich zoals ik het omschreven had, dus ik zei meteen: joh, dan teken ik het toch even voor je! Wel met de sidenote dat ze niet op mijn teken-/designskills mocht letten, want ik kan echt alleen maar schrijven. 🤪

Als je trouwens benieuwd bent: dit is hoe ik mijn offertes maak (en goedgekeurd krijg)

Ook was het tijd om de vriezer en de koelkast schoon te maken. Letterlijk nog nooit gedaan sinds ik ze heb — een jaar of twee nu. Geen idee of je daar nu van gruwelt. 🤪 De vriezer is nu ook leeg, wat wel goed uitkomt voor als ik over een maandje een paar weekjes niet thuis ben. 😄

Daarna door naar Utrecht, want ik ging naar mijn favoriete masseuse. Op Instagram kreeg ik al een paar keer de vraag waar ik heenga, dus bij dezen: naar massagetherapeut Gracy Bernaards. Tegenwoordig boek ik al ver vooruit, want a) voorpret, b) zeker van een afspraak en niet tot de conclusie komen dat haar agenda vol zit en c) geen redenen om niet te gaan, want dankzij m’n hernia heb ik deze massage eigenlijk wel gewoon elke maand nodig. En daarna zie ik er altijd zo lekker zen uit. 💆🏼‍♀️

Voorheen woonde ik in de buurt van Utrecht en veel van mijn vrienden wonen daar ook. Eén van mijn lieve vriendinnen was jarig en ik dacht haar te verrassen met een bliksembezoekje. Ze was niet thuis. 😬 Dan maar even door naar mijn oude huissie, dat pal achter haar huis ligt. Zo gek om te zien dat iemand ‘mijn’ slaapkamerdeur aan het verven is. Het was een heerlijk huis met een fijn uitzicht en toch heb ik nooit spijt gehad dat ik er ben weggegaan.

Dag, Lek. (Fun fact: ik werd vroeger altijd ‘Lek’ genoemd.)

Was uiteindelijk veel later thuis dan ik dacht, want ik had geen rekening gehouden met vakantieverkeer en files. Oeps. Gelukkig is mijn volgende afspraak bij de masseuse op een maandag, haha. Anyway, gelukkig hoefde ik niet meer te koken, want de laatste portie uit de vriezer stond al klaar om opgewarmd te worden.

Kennelijk was mijn Apple Watch ook klaar met de dag…

Benieuwd naar wat ik met mijn Apple Watch doe en hoe-ie bevalt? Lees dan → ik kocht een Apple Watch en dit vind ik ervan

ZATERDAG
Boodschappendag! Ik besloot vrijdagavond offline te gaan en dat deed ik ook. Heb wel een paar keer mijn telefoon uit mijn tas getrokken om wat foto’s te maken, want… BLAUWE FANTA? Niet gekocht, want ik drink eigenlijk vrijwel geen frisdrank. Heb jij dit weleens gedronken? Ben (niet zo) stiekem wel benieuwd!

Na het bezoekje aan de Duitse supermarkt even naar de traiteur om mijn eten op te halen dat ik besteld heb. Het terras stond er weer, want er was ook een expositie van een kunstenaar. En ik klink nu waarschijnlijk als een cultuurbarbaar, maar ik snap kunst vaak niet, dus ik heb er ook niet naar gekeken en dus geen foto’s van. 😅

Dat weekendje offline kwam ook goed uit, want ik had de voetbalwedstrijd van het Nederlandse team opgenomen en wilde de uitslag nog niet weten. Dus eenmaal thuis kroop ik op de bank onder mijn verzwaringsdeken (gekregen van Lo toen ze hier twee weken terug was, thanks, bby!) en keek ik de opname. Was echt een mooie wedstrijd! En wat betreft het verzwaringsdeken: een fijn ding, absoluut. Mijn lichaam komt tot rust en ik voel me er heel ontspannen onder. Ik slaap er niet mee, want daar vind ik ‘m dan weer iets te heftig voor. Op de bank is-ie geweldig. 👌🏻

— Hoe was jouw week?

Mocht je benieuwd zijn naar meer van mij; ik ben hartstikke volgbaar op TwitterFacebook en Instagram. Oh, en een overzicht van al mijn weekoverzichten is er natuurlijk ook. Vorige keer was het thema ‘productief, pasta, prijstips‘.

* Heb je behoefte aan coaching op het gebied van een voor jou lekker leven leven als ondernemer? In de sessies Huur mijn hersenen heb je mijn brein een uur tot je beschikking. Voor antwoorden op vragen over passief inkomen verdienen, je prijsstrategie, cheerleading en… nou, weet je, ik laat een paar van mijn coachees wel even aan het woord. 👇🏻

Boeken doe je door te mailen naar info@freelennse.nl of door het contactformulier in te vullen. Een sessie van een uur kost nu nog €199, maar de prijs gaat over niet al te lang weer omhoog.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

18 reacties

 1. Zo fijn dat je een verzwaringsdeken hebt! Ik ben daar super benieuwd naar en zou het wel willen gebruiken om onder te slapen. En ook fijn dat je er weer bent trouwens :)
  Voor die blauwe Fanta maken ze hier regelmatig reclame op tv en je moet denk ik raden wat de smaak is. Ik heb ‘m zelf nog nooit gedronken en vraag me ook af of het echt blauw is of dat alleen de fles blauw is :p

  1. Jaaa, serieus wel fijn! Ik twijfelde er al een tijdje over en toen bood Lo me die van haar aan. Zij kreeg last van rusteloze benen, maar dat heb ik totaal niet. En dank je, ik vind het ook fijn er weer te zijn! Hahaha, sjonge, nu overweeg ik dus wel serieus die Fanta te kopen. 😅

 2. JOEHOE! Blij dat ik vandaag naar je blog surfte en weer een teken van leven zag. Fijn dat je na een hele periode hard werken ook een periode van hard chillen hebt ingepland. En ik zie meerdere keren ZEN(nekke – waarschijnlijk ook al tig keer gehoord) staan. Helemaal mooi.

  Ik geef je ook nog even ongevraagd advies over Zelda: ik vond Breath of the Wild niet zo leuk. In mijn optiek week ‘ie teveel af van de klassieke SNES-Zelda. Link’s Awakening daarentegen vond ik geweldig! Als je kan omgaan met een lagere FPS, that is. Doe ermee wat je wilt en heb een geweldige week!

  1. Hahaha, ah, zo lief! En ja, ik heb mezelf ook al regelmatig omgedoopt tot Zenneke, haha. 💆‍♀️ Oh, thanks! Ik ga nog eens goed kijken naar Zelda, want ik heb me er nog veel te weinig in verdiept. Lagere FPS maakt me niet echt uit. Heb je nog meer spellentips?

   1. Qua spelletjes vond ik de volgende dingen helemaal TOP:
    – Picross – vooral TOP als je van pixel puzzels houdt en analytisch bent ingesteld
    – Luigi’s mansion 3
    – Super Mario Odyssee
    – Cadence of Hyrule: Crypt of the NecroDancer

    Verder zijn Mario Party & Mario Kart altijd leuk voor feesten & partijen. En sinds een week heb ik Nintendo Switch Online met enkele SNES en NES games die je online speelt. Zit nu midden in Donkey Kong Country 2. Maar is dus wel een extra abonnement.

    Jij op jouw beurt nog tips?

    1. Thanks! Dat abonnement heb ik ook — eens kijken hoe dat werkt. Tot nu toe heb ik alleen Animal Crossing en twee Pokémon-spellen gespeeld. En ik vind ze allemaal leuk!

 3. Zo fijn dat je er weer bent! Die blauwe Fanta alleen al zien zorgde ervoor dat ik in gedachten een soort viezig vloeibaar mentholachtig drankje met te veel suiker proefde, hahaha. Ik sla dus even over. Ik vind het met de Olympische Spelen altijd wel leuk om eens wat sporten te zien die ik anders nooit kijk.

  1. Ah, wat fijn te lezen dat je het fijn vindt! 🥰 Oef, die menthol-associatie had ik nog niet gemaakt, maar nu kan ik het ook niet meer vergeten, hahaha. Nu móet ik ‘m wel kopen volgende keer om te kijken of dit waar is. 🤪 Welke sporten kijk je?

 4. Fijn dat je er weer per blog bent. En het klinkt erg positief. Overigens maak ik mijn koel- en vrieskast altijd in de winter schoon. Als het vriest, kun je alles zo buiten zetten, met een paar koelelementen erop. Overigens is er ook blauw smurfen ijs in Duitsland. Ziet er ook brrrr uit. Geniet van het niets doen en van je balkon.

  1. Aaaah, ik vind dit allemaal zo lief! Bedankt! En ook fijn dat jij er weer bent! Ja, ik heb dus niks meer in mijn vriezer (echt voor het eerst in mijn leven volgens mij) en de koelkast was ook vrijwel leeg. Maar in de winter is wel handig, ja. (Best wel weer zin in winter, trouwens.) Dank je wel! Hoe is het met jou?

   1. Goed, dank je. Gezond, vol nieuwe ideeën, die waarschijnlijk maar voor de helft uitgevoerd worden, typisch multipotential. En verder blij met het leven hier. Geen vakantie gepland of zo, anderen geven veel geld uit om hierheen te gaan, dus waarom weg willen. Ga me eens verdiepen in je nieuwe aanbod, misschien brengt mij dat nog verder. Succes!

    1. Dit klinkt fijn! Gelukkig hoeft ook niet alles nu. 🥰 Heerlijk ook dat je op zo’n fijne plek bent. Mensen betalen niet per se om hierheen te komen, maar ik ben tóch blij dat ik binnenkort in een vakantiehuisje zit. In mijn eigen straat. Hahaha. Leuk — als je vragen hebt, let me know!

 5. Goed om weer van je te lezen! Ik reed laatst per Dikke Brommer in de buurt van Pannerden en was ook nogal onder de indruk van het water. Zelfs nog een gek tegengekomen die was gaan varen; die hoefde met die stroming geen gas te geven om snel vooruit te komen.

  En blauwe Fanta ken ik alleen nog van jaaaaaren geleden, omdat mijn maten probeerden de sterke drank onder de neuzen van de leraren te smokkelen door die bij de sinas te gieten… en toen werd het resultaat dus blauw. Dat is vast niet wat in deze fles zit ;)

  1. Ohhhh, daar is het zo mooi! Varen op dat hoge water… 😳 balls of steel wel dan. Omg, is die blauwe Fanta dus ook gewoon al jaren te koop?! Hahaha, ik had geen idee!

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.