Zoek
Sluit dit zoekvak.

mijn woord voor 2021

Nou, 2020 is alweer voorbij. Voor mij is het voorbijgevlogen, maar ik kan me ook voorstellen dat het voor velen voelde als een eeuwige maandag. Waarschijnlijk was het voor niemand het jaar dat je voor ogen had — want wie had kunnen voorspellen dat de wereld min of meer stil kwam te staan? Nou, goed, meer over mijn jaar lees je binnenkort hier. Voor nu wil ik vooral even vooruitkijken. Elk jaar kies ik een woord voor wat er die komende twaalf maanden komen mag. Een soort thema dat ik vooraf al wil meegeven. En dit keer vond ik het nog knap lastig kiezen.

Ik twijfelde enorm tussen een aantal woorden. Ging ik voor ‘mooier’? Om alvast een spoiler te geven: mijn 2020 was niet slecht. Maar ik mis het knuffelen, het onbezorgd naar buiten kunnen, ergens een hapje eten of wat drinken na een boswandeling. Ik hoop dat 2021 mooier wordt, dat ík mooier word, dat de wereld mooier wordt en dat alles wat ik maak nog mooier is dan ooit. Of kies ik dan toch voor ‘groei’? Want dat is wat ik mezelf gun dit jaar. Niet omdat ik vind dat ik nu nog niet goed genoeg ben en pas trots op en blij met mij mag zijn als ik bepaalde dingen heb bereikt, wel omdat ik ontzettend van leren houd en nieuwsgierig ben naar wat allemaal mogelijk is. Wat ik eigenlijk allemaal kan. En uiteraard richt ik me ook op groei van mijn bedrijf. (‘Uiteraard’, omdat ik denk dat je wel vaker wat van me gelezen hebt en mijn ambities grofweg kent — niet omdat ik vind dat jij dat ook zou moeten doen. Hoewel groei in alle vormen voor je bedrijf natuurlijk wel fijn is.) En wat te denken van (zelf)liefde? Well, we got ’em.

Mijn woord voor dit jaar is (zelf)liefde. ‘Zelf’ tussen haakjes, omdat ik hoop dat er in het algemeen meer liefde in de wereld en mijn leven komt. Persoonlijk kom ik niks tekort, maar het lijkt me zo heerlijk als we ophouden met elkaar veroordelen. Als we weer naar hartelust mogen knuffelen, aanraken, liefhebben. Als we zien dat we allemaal één zijn en dat het met elkaar beter wordt. Nog meer liefde stoppen in wat ik doe en het voelen. Nog meer liefde terugkrijgen voor wat ik doe en het voelen. Met heel mijn hart werken aan én in mijn bedrijf. Ik heb zo veel moois te geven en ik krijg zulke mooie opdrachten — dat is het waard om te vieren. En een van mijn kwartaalthema’s voor komend jaar gaat ook ‘liefde’ zijn. Ik wil me verdiepen in liefde, liefdestalen, hopeloos verliefd worden, nog meer verbinding vinden met mensen om me heen. Boeken lezen, cursussen volgen, docu’s kijken. En als klap op de vuurpijl (om maar even in het thema van het nieuwe jaar te blijven): ik wil meer liefde voor mezelf. Afgelopen jaar vond ik mezelf een te klein deel van de tijd — naar mijn zin dan — mooi. Ik ging te weinig naar de kapper (niet alleen door die lockdowns), liet nog steeds mijn wenkbrauwen niet tatoeëren (de afspraak is inmiddels gemaakt, nu maar hopen dat de salon tegen die tijd ook daadwerkelijk weer open is 🤞🏻) en liep vaker rond in een slobbertrui dan in kleding waar ik me goed in voel. Ik wil vaker de natuur in, massages boeken (of dus een masseur aan de haak slaan — is daar een speciale Tindersectie voor?), meer bewegen, meer lezen, meer rust in mijn hoofd en meer rust ervaren. Ik wil fit en gezond zijn, zodat ik alle energie heb om te doen wat ik wil. Ik wil goed in mijn vel zitten en naar mezelf knipogen in winkelruiten. Ik wil mooie kleding dragen en met een grijns goedkeurend naar mijn eigen kont kijken in de spiegel. Ik wil mezelf gunnen waar ik behoefte aan heb, zonder dat ik het voor mezelf goed moet praten. Mijn geest verruimen. Ik wil leren geborgenheid toe te laten. Ik wil ervaren hoe het is om te voelen dat je gedragen wordt, want voorheen rende ik al weg voor ik goed en wel werd opgetild. Ja.

Ik wil zelf liefde zíjn. Ik heb zin. ♥️

— Wat is jouw woord voor 2021?

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

14 reacties

  1. Op naar een jaar met veel gezondheid, liefdd en succes! Mijn thema is ook meer “mezelf”. Gezonder leven, afvallen, meer sport. Dat is er in 2020 bij ingeschoten.

  2. Joehoe ik wens iedereen een gelukkig nieuwjaar, vol (zelf) liefde, gezondheid en geluk.

  3. Wat een prachtige laatste zin, zeg. Ik wens je het jaar dat je wenst, Gelukkig nieuwjaar!

  4. Wat een mooie woorden. Ik wens je alle liefde toe voor 2021♥️

    Mijn thema is kwetsbaarheid. Zo moeilijk maar zo hard nodig om te leren. Ik heb al kleine stapjes gezet maar aankomend jaar moet ik hierin doorpakken, en vind hierover ook veel herkenning en hoop in jouw stukken. Dus alvast heel veel liefde daarvoor ♥️

    1. Lief, Hilde, dank je wel! Die eerste, kleine stapjes aan het begin blijken achteraf vaak het grootst te zijn. 😘 Ik gun je een heel mooi jaar!

  5. Mijn 2021 draait om durven; durven dromen wat ik wil, durven doen met minder sluimerende oordelen van anderen in mn achterhoofd, durven gaan waar ik behoefte aan heb en durven (meer) van mezelf te houden. Ik heb afgelopen jaren zo veel niet gedaan, gegaan of gezegd omdat ik het niet durfde, dat mag klaar zijn nu.

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.