Zoek
Sluit dit zoekvak.

door de lens: spelen, slapen, smullen

Jaaaaa, er is weer een weekoverzicht! Ik besloot het de laatste weken te laten voor wat het was, want ik was onwijs druk zo voor het einde van het jaar, had min of meer vakantie en wilde dus even goed nadenken over waar ik wel en geen tijd en energie aan besteedde. En des te blijer ben ik dat ik hier nu weer terug ben! 🥰 Ik ben ook heel blij dat jíj er weer bent. Dank je wel daarvoor! En natuurlijk: ik wens je een heel, héél fijn 2021. ✨

ZONDAG
Het is de dag van storm Bella en Vince is daar sip om. Hij houdt niet van wind en hij houdt niet van regen en hij vindt een flinke combi al helemaal de horror. Het droogpoetsen met handdoeken als we thuiskomen vindt-ie dan wél weer helemaal geweldig.

Het fijne aan zo’n dag dat het buiten tekeergaat, is dat je binnen gewoon je eigen, chille bubbel kan creëren. Dus lag ik lekker op mijn bankie, maakte ik eens een keer níet schoon (want: vakantie) en speelde ik Animal Crossing. Ben zo blij dat ik de Nintendo Switch en onder andere dit spel heb gekocht! Eerst dacht ik dat het niks voor mij zou zijn, maar heb echt een lichte verslaving wel. Ben ook eindelijk begonnen aan mijn eiland omtoveren tot 5-sterren-plek. 😌

Lekker lunchen met Lenn, de vrije-dagen-editie. Fun fact: ik eet dus nooit vleeswaren of kaas op brood, maar wel ‘los’ ernaast. Op brood vind ik het gewoon echt niet zo lekker. 😅 Sowieso eet ik eigenlijk vaker zoet en eet ik ook bijna geen brood meer, maar toch. Tips voor lekkere lunches (anders dan een boterham dus) zijn welkom!

Ik ben toch nog even aan het werk. Maar doordat alles op tempo traag en met kaarsjes aan kan, is het ook eigenlijk allemaal wel prima.

‘s Avonds kruip ik op de bank met een gloednieuw boek: Word eens volwassen! van Christiaan Slierendrecht. Hij vroeg mij of ik het boek wil lezen en aangezien het over (online) ondernemen gaat, wil ik dat graag! Ik ben totaal nog niet ver, dus ik kan er nog niks over zeggen. Recensie volgt!

MAANDAG
Ik wil nog wat dingen op m’n iMac doen, dus ik besluit daar even te ontbijten. Wederom met allerlei lekkers en een cracker (met een ‘worstje’, zoals ik altijd tegen hem zeg 😄) erop. Ik heb die hond zo vreselijk verpest als het op eten aankomt. Hahaha.

‘s Middags komt de eerste aflevering van de docuserie over Nikkie Tutorials online en ik wilde dat zo graag zien, dat ik het meteen opzette. What a woman. 🥰 Je bekijkt de eerste aflevering van Layers Of Me hier. Serieus een aanrader — alles zit zó goed in elkaar. Het verhaal, de manier van filmen, de edits. Lóve it.

When you per ongeluk zuurkool uit de vriezer haalt in plaats van hutspot. 🥵 Daar had ik dus helemaal geen zin in. Dan maar naar de patatzaak en wederom hetzelfde bestellen als altijd, hahaha. Ik denk dat ik in die twee jaar dat ik hier woon pas twee keer iets anders heb besteld en ik kom er elke week. 🤪

Jaaaa, vandaag begon de challenge van Willemijn Welten (volgtip voor op Instagram!) en ik had ‘s ochtends de ruimte effe niet om er live bij aanwezig te zijn. No biggie, dacht ik zo, want ik had wel zin om ‘s avonds in bed te mediteren. In een schoon bed met verse, krakende lakens. Kan het nóg beter? 😌

DINSDAG
Ja, ik weet niet hoe het met jou zit, maar als het oliebollentijd is, dan is het ook écht altijd oliebollentijd. Gaat goed, hè, met m’n opvatting om nooit meer achter mijn iMac te ontbijten? Ja, vinnik ook. (Nee, ja, weet je wat het is: soms zijn je eigen regels er ook om gebroken te worden. Dus als jij heel streng voor jezelf kan zijn, weet dan ook dat je de teugels best mag laten vieren als dat is waar je behoefte aan hebt.)

Ik ging op pad, jongens! Ik beschouw even iets halen nu ook echt als een heel uitje, haha. Ik had al inktpatronen online besteld, maar ik had ook wel op mijn klompen kunnen aanvoelen dat het lang zou duren voordat het binnen was. Toen ontdekte ik dat Office Centre gewoon open is (bij Makro was de verdieping met onder andere inkt gesloten…) en haalde ik daar maar vast wat ik nodig had. En ook iets wat ik niet nodig had.

Op sociale media heb ik De jongen, de mol, de vos en het paard al heel veel voorbij zien komen en op een of andere manier bestelde ik het telkens niet. Nu stond het hier en dat vond ik een mooi teken om ‘m dan ook maar gewoon mee te nemen. 😌 Ik kon bij de supermarkt ook m’n bestelling ophalen, dus dat deed ik ook meteen. Ik bestelde De alchemist van Paulo Coelho, een boek dat ik járen geleden las op aanraden van m’n broer. Ik weet nog hoe enthousiast ik er toen over was (‘wauw, mooi verhaal!’), maar ik weet ook dat ik eigenlijk te jong was om echt te begrijpen wat er staat. Op een of andere manier bleef ik aan het boek denken en zag ik het ook telkens voorbijkomen. Toch maar gekocht en binnen een paar uur uitgelezen. Echt een aanrader!

Ik zei toch dat ik Vince verpest heb met eten? Hier krijgt-ie een énorme koek die hij heel lekker vindt. Probeerde nog foto’s te maken toen hij het at, maar het ging allemaal met zo veel enthousiasme dat alle foto’s mislukt zijn.

Voordat ik met Vince ga wandelen, rammel ik ineens van de honger, haha. Ik weet hoe chagrijnig ik daarvan word, dus ik pak toch maar even wat te eten. Geen zin om iets klaar te maken en er staat nog heerlijke (gekregen! 🥰) tiramisu in de koelkast, dus de keus is snel gemaakt.

Nu heb ik wél zin in zuurkool, dus vanavond eet ik het wel op, haha. Dit is nou bij uitstek zo’n maaltijd waarvan ik vroeger dacht dat ik ‘m nóóit meer zou eten ‘als ik later groot was’, maar eigenlijk vind ik het dus heel lekker. En ik voel me dus Heel Volwassen als ik het eet.

‘s Avonds heb ik weer heel veel zin om mijn gezicht weer te laten zien op Instagram! Ik verdween een paar weken van de radar: weinig zin, even de tijd niet om overal op te reageren en vol de focus op mezelf. Maar ik merkte ook dat de drempel wat hoger werd om weer terug te komen, “want dan moet het wel meteen met goede content zijn”. Ja, Lenn, doe effe normaal. Dus ik kwam terug met het nieuws dat ik een boek las dat ik al eerder las en een selfie vanuit bed. 🤪

WOENSDAG
De beste ochtenden zijn die met een oliebol, cappuccino en een boek. Gisteren las ik in een ruk De Alchemist uit, nu is De jongen, de mol, de vos en het paard aan de beurt. Wat een prachtig boek. Ik snap alle lovende reacties die ik al eerder zag volkomen. 🙏🏻✨

Het is zo’n chille dag. Beetje lezen, beetje wandelen, beetje gamen, beetje genieten van mijn huissie. Vooral: helemaal ontspannen.

Hoefde ook al niet écht te koken, want naast tiramisu kreeg ik ook kippenragout. 🤤 Zó lekker. En sowieso zo lief dat mensen me eten geven, haha.

Pf, ja, ik had dus véél meer willen doen tijdens mijn vakantie en voor het einde van het jaar. Dat gebeurde niet, want ik heb stiekem nog ‘te veel’ gewerkt en ik wilde ook héél graag chillen. Geen iMac of MacBook volledig opgeruimd (wél de harde schijf gekocht, dus dat is al een stap in de goede richting, haha), geen cursussen verder gedaan — eigenlijk alleen maar gegeten, gespeeld, geslapen en nou ja, dat was het wel. Maar in de avond heb ik toch even mijn MacBook erbij gepakt om terug te kijken op 2020 en te bedenken wie en wat ik wil zijn in 2021, wat ik wil kunnen en wat ik wil bereiken.

En het is zo’n valkuil om álles voor het einde van het jaar te willen doen. “Het moet nú, anders ben ik te laat!” Bullshit, natuurlijk. Leuk dat het dan straks 1 januari is — het is ook gewoon een doordeweekse vrijdag. Ik besloot het allemaal los te laten. Ik kan ook op 4 januari nog plannen maken voor mijn bedrijf. Of op 10. Of in februari mijn kleding opruimen. 🤷🏼‍♀️

DONDERDAG
Eindelijk is het de laatste dag van 2020. Ik zag er enorm tegenop, dus ik ben blij dat-ie er nu is en kan niet wachten tot het voorbij is. Niet omdat ik opzie tegen 2021 (integendeel!), maar het is altijd zo’n stressvolle dag. Tot dit jaar. Normaal bouwt de spanning bij Vince al dagenlang (of misschien wel weken) op door al het vuurwerk: de knallen, het geflits en al die ellende. Hij rent dan op 30 en 31 december de hele dag overstuur door het huis, met keihard geblaf. Zelf ben ik ook de hele tijd alert, omdat ik oplet of niemand vuurwerk naar Vince gooit (jep, dat is al een paar keer gebeurd) en ik houd de riem extra goed vast, zodat-ie er niet vandoor kan gaan als er een of andere illegale bom boven onze hoofden klapt. Nou, het ideale recept voor een dag die ik liever oversla.

Maar dit jaar was het zó chill! Ik maak het hele huis schoon (zélfs de deuren 😂) en Vince ligt lekker te slapen. Alleen rond 00:00 uur was-ie even van de leg, maar och, dat neem ik voor lief. Van mij mag het vuurwerkverbod elk jaar zijn. Anyway, ik genoot voor het eerst écht van een rustige, fijne oud en nieuw en een schoon, opgeruimd huis.

Ik had ook weer bedacht om een video van m’n jaar te maken! Ik doe dat door elke dag een seconde te filmen en dat allemaal achter elkaar te plakken. Of, nou ja, dat doet de app voor me. Tipte het al op Instagram en Twitter, maar voor de zekerheid ook nog even hier: het is 1SE.

Geen fancy avondmaal of zo, gewoon een broodje shoarma. Al een tijd niet meer gegeten en zó veel zin in. Priem.

Kijk hoe rustig m’n moppie is. Ik ben zo dankbaar en opgelucht. En serieus: hoe te gek is het dat de meeste mensen deugen en geen vuurwerk afstaken? You rock, guys. ♥️

Ik vierde vooral feest met mijn technologie deze avond, hahaha. Er was een aftelmoment in Animal Crossing…

… en mijn Apple Watch wenste me ook al een gelukkig nieuwjaar. Te gek is dit, toch?

VRIJDAG
Happy 2021! De eerste ochtend is meteen een prachtige. Mooie kleuren, wat mist en geen vuurwerkstank. Ook geen troep op straat. Sowieso niks of niemand op straat, dus het was een heel fijne, rustige wandeling. 💆🏼‍♀️

Vandaag eindigde de challenge van Willemijn Welten en dat was met een fijne workshop! Ik volgde ‘m en het was een heerlijk begin van het nieuwe jaar.

En natuurlijk at ik oliebollen. Ja, meer oliebollen is meer beter.

Op 1 januari doe ik altijd maar één ding: zorgen dat ik mezelf zo voel zoals ik me de rest van het jaar wil voelen. Ik sprong onder de douche, sopte mezelf van top tot teen in, waste mijn haren, ging fanatiek aan de slag met een scheermes en smeerde me daarna in met een fijne lotion.

En wat ik dit jaar wil, is me mooi, krachtig en vol vertrouwen voelen. Dus ik maakte me op en voelde me precies zo. 🥰🙏🏻 (De lippenstift is Ruby Woo van Mac.)

ZATERDAG
Ja, ik doe eigenlijk gewoon niet echt mee met de wereld op 2 januari, hahaha. Ik ga wel even naar Makro om de laatste boodschappen voor komende week te doen. Ik zie daar echt iets briljants: een soort banner met een pinapparaatje. Vaak zeggen mensen dat ze geen cash bij zich hebben als iemand voor een goed doel staat te werven en nu kan je dus gewoon pinnen. Briljant. Ik houd van technologie, jongens.

Mocht je benieuwd zijn naar meer van mij; ik ben hartstikke volgbaar op TwitterFacebook en Instagram. Oh, en een overzicht van al mijn weekoverzichten is er natuurlijk ook. Vorige keer was het thema ‘natuurhuisje, nieuwsbericht, nepvlees‘.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

14 reacties

 1. Leuk om te lezen! Ik kan ook geen genoeg krijgen van oliebollen. Dat idee met die film is erg leuk, die ga ik onthouden!

  1. Het kopen van extra oliebollen en ze invriezen zodat ik er vanmorgen wéér mee kon ontbijten, was toch wel mijn beste idee van 2020. 😄

 2. Haha mijn vriend en ik hebben 2021 ook ingeluid met het aftelmoment in Animal Crossing. Zoveel leuker dan het nationale aftel moment :-)

  En! Gister ons jaar afgetrapt met jouw bami recept die ik heb geoptimaliseerd naar mn eigen smaak. Love it. Dus nogmaals veel dank voor het delen.

  Gelukkig nieuwjaar, maar er wat moois van vol (zelf)liefde.

  1. Hahaha, zo leuk! Ik zag het al meer voorbijkomen, vind ook echt dat ze dit soort dingen goed doen in AC. Oeh, lekker! Wat heb je veranderd aan het recept? 😍

   1. Voor de bami heb ik jouw recept als basis genomen, maar prei ipv lente ui gedaan. Daarnaast ook nog sperziebonen (gekookt, afgekoeld en klein gesneden) toegevoegd.

    Het boullion blokje heb ik achterwege gelaten. Nadat ik de mie erbij deed heb ik het nog extra op smaak gemaakt met oa. kurkuma en Laos ✅

 3. Hoera, weer meer Lenneke in mijn leven! Fijn dat je er weer bent en leuk om weer wat van je te lezen!

  Qua lunch, ik vind een soepje in de middag altijd wel lekker!

  1. Woeehoeee! Dank je wel!
   Thanks, soep lijkt mij ook wel wat. Binnenkort maar wat voorraadjes maken. 👩🏼‍🍳 Heb je een favoriet?

 4. Fijn dat er weer een week overzicht staat. Ik vind het zo leuk om met je mee te kijken!

 5. Tof overzicht weer! Die docu over Nikkie wil ik zeker gaan kijken, goeie tip. Sproet vindt het bij het afdrogen vooral fantastisch als ze een snuitmassage krijgt. Daarvoor duikt ze echt met d’r koppie de handdoek in.

  1. Thanks! Ben blij dat ze er weer zijn. Dat ik er weer ben. En jij als lezer. 🥰 Hahaha, lief, he, als die dieren zo blij worden. Heeft Sproet geen moeite met wandelen in de regen?

 6. Fijn dat de dagen voor de jaarwisseling voor Vince een stuk rustiger zijn verlopen op deze manier!
  Ik krijg altijd trek van jouw weekoverzichten! Nu heb ik dus trek in patat.

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.