Zoek
Sluit dit zoekvak.
Laat je horen - Lisa Jansen

laat je horen (WIN!)

Laat ik beginnen met schrijven dat ik geen geboren activist ben. Sinds een aantal jaar verdiep ik me in onder andere feminisme en sinds Black Lives Matter spreek ik me ook uit tegen racisme. Dit schrijf ik niet voor een schouderklopje, wél omdat het des te meer aangeeft hoe briljant het boek van Lisa Jansen is: Laat je horen. Goed, flinke spoiler wel, maar ik val graag met de deur in huis. Juist omdat ik nu wel een activist ben, volg ik onder andere Lisa (@BigVeganSister) op Instagram. Zij laat me nadenken, dingen inzien en geeft me het vertrouwen dat ik een positief verschil kan maken in de wereld. Toen ik zag dat zij een boek uitbracht, kon ik uiteraard niet anders dan een exemplaar bestellen. En… naast dat ik het boek meteen zelf bestelde, kreeg ik ook twee exemplaren van de uitgeverij. Dat betekent dat ik twee exemplaren weggeef! Onderaan deze recensie lees je wat je mag doen om kans te maken op Laat je horen. (Bijna niets.)

Laat je horen — zó maak jij een positief verschil in de wereld

Wil jij een positief verschil maken in de wereld, maar weet je niet hoe? Dan is Laat je horen je nieuwe bijbel. Lisa legt je haarfijn en op een fijne manier uit hoe jij met positief activisme de wereld verbetert. Het is een handleiding voor iedereen die wel wat uitleg, inspiratie en vooral ook heel veel praktische tips kan gebruiken om deze wereld tot een mooiere plek te maken. Wees niet bang dat Lisa je vertelt dat je per se met een spandoek de straat op moet — je kan ook op zo veel andere manieren actievoeren. Met je account op Instagram of zelfs door een e-mail te sturen naar je favoriete tent om te vragen hoe het nu eigenlijk echt zit met de rolstoeltoegankelijkheid van het pand. Lisa leert je kijken naar activisme in de breedste zin van het woord en je ontdekt dat je door dichtbij jezelf te blijven juist de meeste blijvende impact kan maken.

‘We hebben niet één perfecte activist nodig, maar miljoenen imperfecte activisten met het hart op de juiste plek.’

Lisa Jansen

Tijd om me te laten horen over Laat je horen

Ja, ik verklapte het al: dit boek is te gek. Zoals ik al zei, ben ik geen geboren activist. Ja, oké, ik ging in groep 8 een week met Greenpeace naar Duinrell om met kinderen van over de hele wereld te strijden tegen de kap van oerwoudbossen, maar daar heb je ook alles wel mee gezegd. Nu ben ik al een tijdje geen tien meer (ook geen twintig trouwens) en ik ben zó blij dat Lisa Laat je horen heeft geschreven. Het is voor mij een vrij complete handleiding — al geeft ze zelf in de inleiding aan dat-ie dat niet is, maar ik kan hier echt enorm mee vooruit — en ze heeft me enorm gemotiveerd om met meer dingen aan de slag te gaan.

In Laat je horen vind je zulke concrete tips en handvatten op zo’n overzichtelijke manier dat ik al meteen in de startblokken sta om actie te ondernemen. Lisa maakt het je zo makkelijk (relatief, want ik weet ook echt heus wel dat het niet makkelijk is om ‘DiE VerVeLenDe AcTivIst te ZijN die oom Kees aanspreekt op zijn racistische uitlatingen op de familieborrel’ — daarom besteedt Lisa ook aandacht aan zelfzorg) om te gaan dóen, dat ik ook echt een kleine Big Vegan Sister in mijn hoofd heb cheerleaden. In dit hele boek heb ik me geen een keer op een vervelende manier veroordeeld gevoeld. Er zitten écht confronterende stukken in Laat je horen, maar je wordt nooit weggezet als een kleuter in een hoek. Het is zo positief, zo duidelijk, heel informatief, motiverend en ik ben veel minder bang om dingen fout te doen. Lisa maakt de titel ‘Laat je horen’ echt meer dan waar, want ik wíl ook echt van mezelf laten horen.

Lisa-Jansen-Laat-je-horen-recensie

Je merkt aan alles hoe veel liefde en kennis in Laat je horen zit. Lisa heeft zorgvuldig de mensen uitgekozen die ze aan het woord laat, er zijn goede bronnen gebruikt, de Instagram-volgtips zijn top. Ook hoe Lisa haar boeklancering voor zo veel mogelijk mensen toegankelijk heeft gemaakt, dat ze een luisterboek ingesproken heeft — ja, ik heb bewondering voor haar en haar boek. Ik vind écht dat er minimaal één exemplaar van Laat je horen in élk huishouden thuishoort. Want zelfs als je al denkt dat je heel veel weet, vind je echt nog meer dan genoeg concrete tips om mee aan de slag te gaan.

Qua schrijfstijl is het ook echt een verademing om te lezen. Het leest heerlijk weg — ik las dit boek in één ruk uit en ga het ook zeker vaker lezen. Al is het maar om op te frissen en toch weer iets nieuws te ontdekken. Lisa gebruikt haar humor, werkt niet met ingewikkelde tangconstructies en neemt je aan de hand mee langs alle, toch wel, lastige onderwerpen. Een kunst om deze stof zo te brengen dat je alles snapt en ook nog zo gemotiveerd raakt. Je vóelt haar enthousiasme en haar enorme drive om de wereld te verbeteren. Well, sis, you got me.

De grootste lessen die ik leerde uit Laat je horen:
• het kunnen kiezen om je wel of niet druk te maken om andermans leed is een gigantisch groot voorrecht waar velen van ons niet over beschikken
• ik heb heel veel dingen fout gedaan en ik ga nog heel veel dingen verkeerd doen ook, maar het is oké als je ervan leert én oprecht sorry zegt
• dat onze taal vol zit met validisme en wat de alternatieven zijn (namelijk: het beestje bij de naam noemen, een racist is een ‘racist’ en geen ‘debiel’)
• hoe je anderen helpt, zonder een plek in te nemen die niet voor jou bedoeld is en zonder iemand voor het hoofd te stoten (en weet dat het oké is als een ander jouw hulp afwijst)

Lisa geeft je het vertrouwen: in jezelf, je kunnen én dat we samen werken aan een betere wereld. Ze is mijn favoriete activistische cheerleader en als je om wat voor reden dan ook dit boek niet koopt, volg haar dan in ieder geval op Instagram, luister naar haar podcast en doe je huiswerk (en doe mee aan de winactie!).

♥ Waardering: 10.

Lisa Jansen — Laat je horen
Nieuw Amsterdam. / 2020 / 9789046827208
Laat je horen is bij Bol.com te koop voor €15.

Ik heb één exemplaar zelf gekocht en twee exemplaren die ik weggeef gekregen.
Meer boekentips nodig? Een overzicht van al mijn boekrecensies tot nu toe vind je hier. Eerder weten welke boeken ik op dit moment lees? Volg me dan op Instagram.

Laat je horen van Lisa Jansen winnen?

Ik hoor zo vaak dat jullie dankzij mijn recensies een boek hebben gekocht, dat ik het nu extra leuk vind dat ik twee exemplaren mag weggeven. Het liefst gaf ik iedereen een exemplaar, want ik vind oprecht dat iedereen Laat je horen moet lezen. Goed, dit is hoe het werkt. ??

1. Laat een reactie achter waarin je vertelt waarom jij dit boek graag wil lezen.
2. Ik vind het heel lief als je schrijft ‘omdat jij het zegt’, maar ik vind het nog toffer als je iets schrijft over activisme.
3. Gebruik je echte e-mailadres in het daarvoor bestemde vakje, anders kan ik geen contact met je opnemen als je gewonnen hebt.
4. Meedoen kan tot en met dinsdag 8 september, woensdag kies ik de winnaars.

Inmiddels is de winactie afgelopen en hebben de winnaars bericht gekregen. Als je hebt meegedaan: bedankt!

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

47 reacties

 1. Oee, heel interessant dit! Ik wil ‘m graag winnen omdat ik een activist at heart ben, maar het in de praktijk soms nog wel lastig vind om mezelf op een constructieve manier uit te spreken. Ben laatst nog in een ZP-discussie verzeild geraakt (omdat ik vond dat ik niet langer meer mocht zwijgen), maar ik denk dat ik dat wel beter had kunnen aanpakken.

  1. Oef, ja, die discussie is altijd heftig. Heeft mij ook al heel wat Facebook-vrienden gekost. ? Ik heb nu bijna mijn hele lijst op mute staan, moet ik ook eerlijk zeggen…

 2. Omg, hoe kan ik de lancering gewoon gemist hebben?! En dan ook nog eens op zo’n toffe manier om het voor iedereen toegankelijk te maken, go Lisa!

  Ik doe graag mee met de winactie :)
  Maar waarom? Om een simpele reden: ik ben te stil. Ik zeg te weinig, ik ga te weinig tegen andere mensen in. Als er een ding is waar ik wel vaker op reageer, is wanneer jongens in mijn omgeving op een ranzige manier over vrouwen spreken. Dan spreek ik ze wel aan, maar ik ben te stil wat betreft Black Lives Matter en te stil rondom seksueel geweld en te stil als het gaat om de juiste representatie van LGTBQIA+

  Dat komt omdat ik niet weet waar ik moet beginnen of wat ik moet zeggen, zonder dat andere mensen denken ‘daar heb je weer zo’n persoon die er geen verstand van heeft’ (dit is namelijk de afgelopen twee jaar een constante battle geweest in mijn opleiding en vooral in mijn klas, omdat er juist activisten tussen zaten die te hard door dramden in plaats van een goede discussie aan te gaan). Dus nu support ik stilletjes, door hier en daar een link te delen of een ander aan te moedigen en hen te bedanken voor het delen. Maar is dat wel genoeg?

 3. Oh ja deze wil ik graag winnen! Probeer zelf al heel bewust te zijn van wat ik denk, zeg en doe. Maar ik denk dat ik van dit boek nog veel meer kan leren! Met babysteps meer activisme!

 4. Laat je horen! Winnen? Ja!
  Juist omdat ik geen activist ben, maar wel iemand met een mening. Met spandoeken op het Malieveld, a4’tjes voor de ramen en verontwaardigde teksten op t-shirts, nee dat gaat hem niet worden. Dus ik ben heel benieuwd hoe ik subtiel maar toch overtuigend de wereld een klein beetje mooier en positiever kan maken, zonder geparkeerd te worden als moraalprinses van het mooie woord.

  1. Lisa geeft je meer dan voldoende tips in haar boek! En haar volgen op Instagram is ook echt een aanrader. ?

 5. Dit klinkt inderdaad als een geweldig boek! Ik zou heel graag een positief verschil willen maken, maar zeker op dit moment voel ik me vooral overweldigd door alles wat er in de wereld gebeurt en waar ik voor mijn gevoel weinig tot niets aan kan veranderen. Daarom zou ik dit boek willen lezen, in de hoop dat ik mijn eigen stem dan toch eens durf te gaan gebruiken.

  1. Ik vind het zó cool dat mensen dit willen, ondanks hun angsten of onzekerheden. Dus ik juich je hier al voor toe. ???

 6. Oooeh, dit boek zou ik heel graag winnen! Ik ben nog (te) erg van de harmonie en de lieve vrede, maar ik merk steeds vaker dat ik mijn stem móet laten horen. Het liefst wel op een positieve, opbouwende manier, en ik heb zo’n idee dat ik daar briljante tips voor ga vinden in dit boek!

  De afgelopen jaren met de Zwarte Piet-discussie, en nu met de BLM-beweging, merk ik steeds vaker dat er heel veel mensen zijn die zichzelf echt niet racistisch vinden, maar ondertussen écht niet doorhebben dat racisme in NL überhaupt nog bestaat. Ze zien het niet; niet hun eigen voorrecht, niet het verdriet dat zwarte mensen (of homo’s, lesbi’s of wie dan ook die niet compleet aan het zeer ouderwetse standaardplaatje voldoet) nog zo vaak wordt aangedaan. Ik hoop en verwacht dat dit boek hele mooie tips heeft om die discussie op een goeie manier aan te gaan, en om zo meer mensen de ogen te openen.

  1. Nou, dat weet ik wel zeker! Ik vind het soms ook lastig — zeker als het iemand is die ik hoog heb zitten… Maar inderdaad, die tips vind je in dit boek. ??

 7. Oh wat een tof boek! Ik zou hem heel graag willen winnen (en daarna lezen en toepassen natuurlijk ;-)..), omdat ik me eigenlijk pas sinds BLM me in o.m. activisme aan het verdiepen ben en dit boek zou dus heel erg welkom zijn in mijn leerproces :). Ik weet nu nog niet echt goed hoe ik een verschil kan maken, behalve door me uit te spreken.

 8. Sinds een halfjaar maak ik meer gebruik van mijn rolstoel. Hiervoor was ik nogal van de demonstraties, maar dat gaat nu niet meer. Ik ben enorm benieuwd wat Lisa voor manieren heeft om tóch activistisch te zijn, maar waarvoor ik mijn huis niet uit hoef. En ik zou ook heel graag willen leren hoe ik niet doorsla in een discussie, want dat vind ik ook nog wel eens lastig. ?

  1. Ohhh, ja, ik probeer echt zo min mogelijk in discussie te gaan, want ik kan me daar ook echt enorm in verliezen. Ik heb ook echt moeten leren dat er bij mensen die lijnrecht tegenover je staan niets te winnen valt… ? Maar je hoeft zeker je huis niet uit en daar geeft Lisa meer dan genoeg tips voor!

 9. Omdat ik het eng vind om activist te zijn… denk ik ? dus hopelijk leer ik uit dit boek dat er niks is om bang voor te zijn!

 10. Ik doe ook graag mee! Want hoewel ik mezelf veel dingen niet vind (racistisch, seksistisch enz) blijk ik in de praktijk ook vaak niet actief hier tegen te zijn. Want wat zeg ik dan, en wat vinden mensen daarvan, zeg ik wel de juiste dingen en hoe kan ik iets doen aan zo’n groot probleem. Een boek vol tips zou dus meer dan welkom zijn.

 11. Yes! wat is ze leuk he Lisa! Ik ben wel echt een activiste in mijn eigen kleine bubbel. Krijg vaak het verwijt dat ik Te direct, Te heftig, Te dwingend overkom.
  Omdat dingen me zo diep raken, snap ik soms niet waarom anderen dat niet ook zo voelen en niet begrijpen hoe belangrijk het is. Hoop uit dit boek te leren om het minder op een Te manier en op een meer positieve manier ook buiten mijn eigen bubbel te kunnen inzetten.

  1. Heyyy, zo leuk dat je meedoet! Ja, och, ‘te heftig’. Dat ben je als vrouw al gauw natuurlijk. Ik kreeg het van de week nog te horen toen ik boos werd toen andermans hond mijne aanviel. Tja. Het is niet dat ik hem stond uit te schelden of mijn vuist op zijn kaak plantte, dus ik vond het zelf wel meevallen. Ik ben gewoon graag duidelijk… Maar goed: sowieso héél fijn dat je je uitspreekt! En tone policing is natuurlijk ook vaak een makkelijke uitweg. ?

 12. Omdat ik nog niet hard genoeg voor mijn mening durf op te komen. Al is het nu al vele malen beter dan jaren terug.

 13. Ai, deze staat op mijn lijstje, dus ik wil ‘m graag winnen.

  Eigenlijk vooral omdat iets me tegenhoudt om ‘m te kopen. Ik ben al zo moe van alles wat ik van mezelf moet en wil (dat is uiteraard een privilege) en ik ben bang dat als ik het boek lees ik nog meer het idee krijg dat ik geen goed mens ben. (Qua racisme gaat het wel de goede kant op bijvoorbeeld, maar als het gaat over dingen als dierenleed en het millieu, dan zuig ik echt hard.)

  Ik ben ook gewoon een beetje zelfontwikkelings-en-bewustwordingsmoe. Maar ja, ik wil natuurlijk ook dat de wereld een fijnere plek wordt,

  Oké, goed verhaal, lekker kort ook.

  Je snapt ‘m ?

 14. Toffe actie met een goed boek!
  Ik zou dit boek willen winnen, omdat ik meer rust zoek in mijn fanatieke kant. Ik ben een ‘alles of niets’ type. En dit geval meer het ‘alles’ en zou meer willen leren doseren. Stukje energiemanagement zeg maar ? maar ook dat ik mijn punt duidelijk kan maken, zonder dat er iedere keer heftige (?) discussies ontstaan maar meer ruimte komt voor goede gesprekken.
  N.a.v jouw recensie heb ik het idee dat dit boek echt rust daarin kan geven, zonder dat ik straks alleen nog mijn standpunt heb en geen sociale kring meer ?

 15. Ja! Supertof!. Ik vind het vaak ook lastig om ergens wat van te zeggen als het lijkt alsof ik de enige ben die anders denkt dan de rest van de kamer. En dat komt nogal vaak voor. Ik zou ook supergraag in ons kleine, behouden dorp wat meer mijn mond opentrekken. Want bijvoorbeeld racisme is hier zeker aanwezig. Gelukkig laatst wel de juf direct gemaild, toen ik daar iets van meekreeg in de schoolverhalen. Alvast een klein stapje. Maar tips om in die huiskamers of bij de visboer mijn mond open te trekken, yes please!

  1. Herkenbaar! Heel tof dat je de juf direct hebt gemaild — dat is echt wel meer dan een klein stapje!

 16. Jaaa, ik wil dit boek heeel graag winnen. Ik weet van alle activistische onderwerpen in het boek een beetje. En trek dan ook meestal een beetje m’n mond open online en offline. Maar dit wil ik ontzettend graag veranderen naar vaak en veel. En vooral altijd wanneer het nodig is. Juist omdat het als minderheid (Zeg ik dit goed? Shit, had ik het boek nu maar!) vaak zo lastig om voor jezelf op te komen in de pijnlijke situaties, vind ik dat je als bondgenoot/ally een extra belangrijke taak hebt! Die wil ik graag op me nemen! Op naar meer positiviteit en liefde in de wereld <3

  Oh en: Mocht ik het boek winnen dan rouleert het gelijk mee in onze 'bewuste boekenclub' en zullen meerdere mensen hem dus gaan lezen.

 17. Ik doe heel graag mee. Omdat ik meer wil leeen overde dit onderwerp en omdat ik vaak aanloop tegen racistische opmerkingen in mijn omgeving. Daar zou ik graag verandering in brengen en ga er vanuit dat dit boek mij hierbij kan helpen.

 18. Wat een mooie recensie. Dit boek lijkt me erg leerzaam en leuk om te lezen. De laatste tijd vraag ik mij af wanneer je een activist bent. Deels denk ik het antwoord te weten en deels heb ik echt geen idee. Ook ben ik bijvoorbeeld geïnteresseerd in feminisme. Volgens mij ben ik zelf een activist alleen vind ik het behoorlijk lastig om standpunten in te nemen of een onbekende aan te spreken op gedrag wat niet kan. Mogelijk heb ik ook wat aannames over dit onderwerp die niet kloppen. Ik ben benieuwd hoe dit boek bijdraagt aan mijn leven en om uit de comfortzone te komen.

 19. Ik wil em graag winnen! Ik sta voor de klas bovenbouw havo/vwo. Regelmatig hebben we het over thema’s uit het nieuws zoals BLM, klimaat etc. Dit is een fijne invalshoek en brengt meer voor mij om mee te doen in de les!

 20. Ik zou graag het boek willen winnen omdat ik graag me meer zou willen inzetten en niet alleen ik maar mijn vriend ook. Ik merk vaak dat bij sommige onderwerpen waar ik minder bekend mee ben ik het lastiger vind. Maar ook met de zelfzorg, hoe loop je jezelf niet voorbij. Iets wat ik te vaak doe en uiteindelijk minder doe dan ik zou willen.

 21. Op zich ben ik dus niet zo van de zelfhulpboeken (om het even zo te noemen) en denk ik aan de ene kant, dit is echt niks voor mij. Aan de andere kant ben ik wel iemand die graag een positief verschil wil maken. Ik probeer dat bijvoorbeeld op mijn werk (als doktersassistent) en als ik dan van mijn werkgever te horen krijg dat een patiënt over mij zij dat ze me zo lief en empathisch vond, dan word ik daar oprecht blij van en heb ik het gevoel iets positiefs te hebben gedaan. Wie weet dat dit boek mij juist toch laat zien hoe ik ook op andere manieren een positieve bijdrage kan leveren aan de wereld. Ik doe dus toch graag mee met deze winactie!

 22. Hi Lenneke!

  Het lijkt me super tof om het boek Laat je horen van Lisa Jansen te winnen.
  Ik ben momenteel heel erg op zoek naar die balans in van je laten horen en niet die ‘vervelende of schreeuwerige’ activist zijn.
  Dit resulteert momenteel in dat ik meestal maar gewoon niks zeg ?.
  Maar omdat ik bezig ben met het opzetten van The Orange Rebel Movement, een platform voor stoere vrouwen die willen gaan voor een leven vrij van hokjes en verwachtingen, wil ik graag leren een voorbeeldfunctie hierin in te nemen.
  Dit boek zou denk ik een mooie inspiratiebron zijn!
  Liefs Angela

 23. Ik doe ook graag mee. Ik zag gisteren je bericht op instagram en ging gelijk kijken maar had toen geen inspiratie. Nu ben ik net wakker en heb ik dus gedroomd dat ik een reactie achterliet om te winnen. Ik heb een groot rechtvaardigheidsgevoel en ik kan er heel slecht tegen als mensen niet gelijkwaardig behandeld worden en/of als er geen respect is voor iemand anders mening. De klimaatsverandering vind ik heel belangrijk en draag ik op mijn wijze aan bij. Zo heb ik een selectieve eetstoornis waardoor ik vlees echt moest eten omdat ik geen groentes naar binnen kreeg. Hiermee ben ik aan de slag gegaan en ben ik al veel minder vlees gaan eten.
  De BLM beweging van dit jaar heeft mijn ogen nog meer geopend. Ik was zo iemand die dacht: ‘je kan je ook overal door aangesproken/gediscrimineerd door voelen’. Ik weet nu dat dit mijn witte privilege is. Mezelf soms hierover uitspreken vind ik nog lastig.
  Zo ben ik ook erg feministisch maar wil ik ook niet elke keer er een opmerking over maken want dan is het van ‘komt ze weer. Ik ben dus heel benieuwd naar de handvatten die Lisa geeft en welke inzichten ze mij nog meer kan bieden.

 24. Ik doe graag mee! Ik merk dat ik van binnen altijd al erg activistisch ben geweest. Ik vind het alleen heel moeilijk om dit dan goed uit te drukken. Ik weet nooit zeker of mijn argument sterk genoeg is, en weet ook niet of ik dan de persoon ben om te reageren. Nu lijkt mij dit boek daar een grote hulp bij.

  Als iemand me dan op straat vertelt dat mijn gouden oorbellen me op zwarte piet doen lijken (dit gebeurde vorige week) kan ik misschien al mijn reactie geven in plaats van er uren over na te denken en daarna pas het antwoord dat ik had willen geven te hebben.

 25. Ik ben sinds vorig jaar vegetarisch en sinds begin dit jaar veganistisch gaan eten, en ik merk dat ik super veel vragen krijg van mensen om me heen. Het liefst zou ik tegen iedereen aan schreeuwen hoe goed het is om geen dieren te eten en niet hun melk te drinken, maar je wilt de mensen ook niet afschrikken en als gekkie weggezet worden. Ik denk dat dit boek me In een iets subtielere richting kan duwen.. hoop ik dan :)

 26. Om een stok achter de deur te hebben, nu lukt het deels, maar ik wil het roer geheel om. Daarom doe ik mee, om mijzelf en de wereld te verbeteren. Naar de quote van ghandi: Wees de verandering die je in de wereld wilt zien.

 27. Dit klinkt als een boek waar ik al een tijd naar zoek! Ik doe heeeel graag mee aan deze winactie, want volgens mij is het bij positief activisme zo dat wanneer je je ogen opent voor ongelijkheden, je ze niet meer kunt sluiten. En het toffe, maar tegelijkertijd ook het ingewikkelde, is dat je vervolgens nog veel meer gaat zien waarvoor je je in wilt zetten. Ik ben blij dat ik nu meer zie en me meer uitspreek, maar ik mis nog wat handvatten en structuur. En ja, stiekem hoop ik dat er ook wat tips in staan om het gesprek met die familieleden tijdens de kerstborrel voorzichtig aan te gaan.

  Ik heb echt zín in een mooiere wereld waarin gelijkheid naast de norm ook simpelweg werkelijkheid is en hoop dat ik daar met hulp van dit boek nog iets meer aan kan bijdragen.

 28. Oeh wat zou ik dit boek graag winnen. Ik heb een hele zoektocht naar wie ik ben en wil zijn. Vorig jaar scheidde ik na 20 jaar van mijn rechtsgeorienteerde man, om eindelijk toe te geven dat ik lesbisch ben. Daarmee kwam ik in de lhbti+ commity terecht en zie ik wat daar nog een boel werk te verzetten is. Ik ben vegan gaan eten, investeer in duurzaam leven en ben op zoek naar de manier waarop ik wil leven, helemaal trouw aan mijn eigen normen en waarden. Ik ga graag de barricades op, op een positieve manier omdat ik denk dat dat meer effect heeft. Zo beschilder ik blije keien met een boodschap die ik verspreid om mensen na te laten denken over hun keuzes. Ik zou heel graag nog meer handvatten krijgen om op een effectieve manier een verschil te kunnen maken en ik denk dat het boek van Lisa daar heel goed bij kan helpen

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.