Zoek
Sluit dit zoekvak.
Domme dingen die ik ooit deed

(*) 5 domme dingen die ik ooit deed

Met een citoscore van 547, een havodiploma, een bachelor Bedrijfscommunicatie ben ik niet per se de allerdomste die je ooit tegenkomt. Toch heb ik al heel wat domme dingen gedaan in mijn leven. Van een hondenbot in de videorecorder stoppen tot mijn iPhone aan diggelen laten vallen. De vijf meest memorabele dingen deel ik met je. Heb je ook wat om te lachen vandaag.

Zeg maar dag met je nagel
Och, ik weet het nog als de dag van gisteren, terwijl het vorig jaar zomer was. Het was hartstikke vroeg en warm en ik liep buiten met mijn hond. Hij snuffelde wat en op een gegeven moment kauwde hij ergens op. Het zag eruit als een stok, dus ik liet hem lekker zijn gang gaan. Totdat ik nog een keer keek en hij de ‘stok’, die geen stok bleek te zijn, aan het opeten was. Zoals zo vaak stak ik mijn hand in zijn bek om het eruit te halen, want ik had geen idee wat het was en wilde niet dat hij iets gevaarlijks at. En dat gaat 9 van de 10 keer goed, behalve eh, toen. M’n hond had niet door dat mijn duim tussen zijn kaken zat, waardoor m’n nagel en wat vlees verdween. Ik word nog naar als ik eraan denk. ?

Twee keer aan dezelfde steen gestoten en arm gebroken
Mijn motoriek was als kind al niet best en ik moet eerlijk zeggen dat het niet per se heel veel beter is geworden. Ik loop nog steeds geregeld tegen dingen aan, laat van alles uit mijn handen vallen en steek per ongeluk mijn vinger in mijn oog als ik aan mijn wang wil krabben. Combineer dat met broze botten — dit verzin ik ter plekke — en je hebt waar ik naartoe wilde: twee keer mijn arm gebroken. Eén keer omdat ik over een stoeptegel struikelde nadat ik Chinees had gehaald en één keer omdat ik een paar meter van een buitentrap naar beneden kukelde. En dan niet via de treden, maar onder de leuning door, linea recta richting de grond. (Mocht je het je afvragen: de nasi was nog warm na een tripje ziekenhuis en een gipsbehandeling.) Moet eerlijk toegeven dat ik dit allemaal niet per se heel erg vond, want ik hoefde 6 weken lang niet mee te gymmen. Da’s wel #goals, hoor, voor een eh, niet zo’n fanatieke sporter. Wat wel een beetje jammer was: een paar dagen rondlopen met een gebroken arm, ein-de-lijk naar het ziekenhuis gaan en dat de arts dan zegt dat ze je lievelingspyjama moeten openknippen. Tot op de dag van vandaag heb ik niet begrepen waarom. Ook een tikkie tegenvallend: nuchter op komen draven voor een operatie wegens verschoven groeischijf, praktisch de hele dag hangry zitten wachten tot je naar de operatiekamer mag en dat ze dan ineens zeggen dat ze geen tijd voor je hebben. “Kom morgen maar terug.” Perfect.

Je eigen glazen ingooien
Ik mag dan wel lomp zijn, maar iets vergeten doe ik eigenlijk bijna nooit. En toen trok ik de deur dicht, zonder sleutels. Lekker gewerkt, vriendin. Gelukkig ging ik op weg om friet te halen, dus bij terugkomst heb ik vakkundig het ruitje ingetikt en ben ik gaan eten. Ik baalde natuurlijk wel weer, want ondanks dat het een klein ruitje is, kost het ook weer een klein fortuin om het te laten maken. Tenzij je dus goed verzekerd bent, zoals deze bofbips hier. Met een FBTO opstalverzekering inclusief glasverzekering kan je in nood dus best een keer je eigen ruitje ingooien. Zoals jullie wellicht weten ben ik verhuisd naar de andere kant van het land en had ik nog niet her en der mijn eigen sleutels verspreid. Nu wil ik niet op regelmatige basis mijn eigen ruit vernielen, dus ik heb mijn buren maar eens heel lief aangekeken. En met succes.

Een opstalverzekering is niet verplicht, wel heel erg handig. Zo ben je verzekerd tegen schade door brand, bliksem, water, neerslag, diefstal en inbraak. Heb je brand- en waterschade door zonnepanelen of stond je tuinhuisje in de fik? Ook dan keert de opstalverzekering uit. In gevallen van slecht onderhoud, een kraan die je open hebt laten staan of schade door aardbevingen of overstromingen keert de verzekering niet uit. Wil je precies weten wanneer je wel en niet verzekerd bent, lees dan zeker even de polisvoorwaarden.

Twee auto’s tegelijkertijd in de prak rijden
Het lullige aan twee auto’s hebben is dat je er ook twee tegelijk in de prak kan rijden. “HOE DAN?!?!”, hoor ik je roepen. Nou, als je er geen rekening mee houdt dat de ene auto een lange neus heeft, dan draai je er bij het verlaten van je parkeervak dus gewoon tegenaan. Ik troost mezelf door te bedenken dat het ‘maar blik’ is en dat ik destijds nog niet zo gek lang mijn rijbewijs had. Maar ik beken: het schaamrood staat op mijn kaken als ik dit typ.

Nattigheid voelen
In mijn vorige huis stond een inbouwvaatwasser en die werkte niet zo puik. Hij was niet van mij, dus ik had ook weinig trek in het kopen van een nieuwe. Nou, dacht ik, die vaatwasser krijgt mij niet klein — ik doe het mooi met het handje. In principe niks aan de hand (behalve handschoenen en de vaat dus), behalve hier en daar een ongelukje. Het schrobben van de vaat met je iPhone is niet per se een aanrader. Maar het liep pas echt de spuigaten uit toen ik de wasbak vol liet lopen met water en ondertussen afgeleid raakte door mijn hond en ineens kroelend met hem over de vloer rolde. Toen ik plotseling wat nattigheid voelde, kwam het besef dat m’n halve woonkamer onder water was gelopen. En uiteraard stonden de lades onder mijn wasbak ook vol met water. ??Je kraan effe aan laten staan is een prima idee als je terugkomt van vakantie, maar don’t try this at home  als je net als ik niet oplet. (Mocht je trouwens hopen dat je opstalverzekering dit vergoedt: nope.)

— Wat voor domme dingen deed jij ooit?

(*) Dit is een samenwerking met FBTO.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

9 reacties

 1. Hahaha, heerlijke verhalen zo op de vroege dinsdagochtend. 6 weken geen gym had mijn jonge ik (en oude ik overigens ook) een feestje gevonden, maar dat is me helaas (?) nooit overkomen
  PS nog altijd fan van Vince snorharen.

  1. Hahaha, ik genoot met volle teugen van lekker op de bank zitten, terwijl iedereen zich in het zweet werkte. Hoewel gymzalen wel heel koud zijn als jij daar niks aan het doen bent. PS Ik ooooook!

 2. Ai! Vooral die verdwenen nagel na zijn bezoekje aan Vince z’n mond. Ouch. Doet me denken aan die keer dat ik zelf een deur dichttrok, terwijl ik mijn duim van mijn andere hand aan de scharnierkant had zitten. Dus die werd compleet blauw, we moesten naar de huisarts om een gaatje in mijn nagel te laten prikken zodat het bloed eruit kon en uiteindelijk viel mijn nagel er ook af.

  1. Hahaha, ja, ik ging bijna knockout. Geen grap. En toen ik na een paar dagen het verband eraf moest laten halen bij de dokter kon ik ook wel janken. Ohhh, ook zo naar! Heb je wel een nieuwe nagel teruggekregen?

   1. Oef, dat geloof ik graag! En ik kreeg idd wel gewoon een nieuwe nagel terug. Doordat die groeide, is de oude er uiteindelijk afgevallen toen ik iets van een cm nagel had. Het is wel heel lang een gekke bolle nagel geweest, maar nu zie je het bijna niet meer.

 3. Dat afwassen met de IPhone is echt wel hilarisch om te lezen.
  Maar troost je, we doen allemaal wel eens domme dingen.

 4. Hahaha, met je eigen auto je eigen auto aanrijden. Superrot, maar wel megagrappig ook.

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.