Mijn favoriete plek in huis — freelennse
persoonlijk

(*) mijn favoriete plek in huis

Op 6 juli 2018 kwam ik voor het eerst mijn huis binnen. Het was de allereerste bezichtiging en een totale verrassing, want van de foto’s op Funda snapte ik precies niets. Toen ik aan kwam rijden, zag ik als eerst het natuurpark dat voor de deur ligt. Met wilde paarden en Schotse hooglanders — en inmiddels ook mijn hart, dat het gestolen had. Hoe het huis er vanbinnen uitzag, maakte me dus al niet eens meer heel erg uit. Verliefd was ik al.

Aan mijn nieuwe huis stelde ik een paar eisen: flink veel ruimte om lekker thuis te kunnen werken en niet constant over mijn hond te struikelen (gebeurt alsnog), in een mooie omgeving en een fijne tuin eromheen. Het liefst wilde ik ook een mooie keuken en dito badkamer, maar die vlieger ging hier niet op. De keuken die erin zat, was op zijn zachtst gezegd geen lust voor het oog. Ik besloot een nieuwe keuken te laten plaatsen, maar eh, ja, toen begon Het Grote Zoeken.

Inmiddels had ik al heel wat keukenzaken van binnen gezien, toen ik bij Hello Kitchen in Duiven kwam. Ik vond alle andere keukenzaken maar standaard, steriel en niet helemaal mijn ding. En hier zag ik eindelijk iets waar ik wél blij van word: een betonnen keuken. De fijne verkoper begon met het aanhoren van mijn wirwar aan wensen en pakte papier en potlood. Tekenen maar. (Ze hebben trouwens veel meer dan beton, deze vintage keukens zijn ook fan-tas-tisch.)
Leuk hoekje Hello Kitchen
Als je me kent, me volgt op Instagram of Twitter of mijn serie Lekker met Lenn las, dan weet je dat ik dol ben op eten. Beter gezegd: ik leef voor eten. Van een goede zak patat met dubbel mayo tot aan mosselen en van sperziebonen tot spruiten — het gaat er allemaal in. Toen ik nog in loondienst was, had ik veel te weinig tijd om echt uitgebreid te koken. Nu werk ik voor mezelf én thuis. Tijd zat om in de keuken te staan. En dat is precies waarom ik een fijne, grote keuken wilde. Alle ruimte om te kokkerellen en mijn innerlijke mens te verwennen.

Keuken Hello Kitchen
Ik durf inmiddels wel te zeggen dat koken een nieuwe hobby is. Het maakt me rustig om groenten te snijden — al geef ik ook onmiddellijk toe dat ik zakken voorgesneden ui in de vriezer heb liggen, want: ui — en ik vind het constant voorproeven ook niet heel vervelend. Alle aandacht op iets anders dan mijn iMac, MacBook, iPhone of iPad. Geen prikkels, tenzij ik weer eens in mijn vinger snijd. Veel van wat ik kook, komt trouwens van de website Lekker en Simpel. Past wel bij me. ?

Betonnen keuken Hello Kitchen Duiven

Mijn keuken is mijn favoriete plek in huis. Inmiddels heb ik ook barkrukken besteld, zodat ik lekker aan de bar kan ontbijten, een beetje kan werken en mijn cappuccino kan drinken. Zoals je ziet, heb ik nog wel een hoop te doen qua aankleding. Lampen ophangen, plantjes, leuk kruidenrek (met allemaal mooie kruidenpotjes, anders word ik gek van te veel verschillen), mooie schalen… Maar alles op zijn tijd. Ik schreef niet voor niets over langzaam leven.

Barkrukken Gigameubel

Serieus, hier zie je jezelf toch zitten? Hoewel ik veel commentaar krijg op de gele muren — ik vind ze fantastisch. Ben heel blij met wat er tot nu toe staat en met wat er nog allemaal komen gaat. Ik voel me hier zo op mijn plek. Zo rustig. Zo dankbaar.

Oh, en als je denkt, mens, wat zijn je foto’s scheef: m’n huis is kneiterscheef. Wat is jouw favoriete plek in huis?

(*) Dit is een samenwerking met Hello Kitchen.

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

8 reacties

 • Reply Audrey 12/07/2019 at 10:08

  Je keuken is supertof! Die van mij is helaas een stuk kleiner. Mijn favoriete plek in huis is denk ik de hoekbank, die echt zalig ligt.

  • Reply freelennse 12/07/2019 at 10:11

   Ahh, dank je wel! Ja, volgens de plaatsers is dit ook wel een uitzonderlijk grote keuken, haha. En dan nog kom ik af en toe ruimte tekort om dingen op te bergen. ?De bank staat bij mij ook hoog. Lekker lummelen met een boek. ?

 • Reply Vrouwke 13/07/2019 at 10:52

  Mijn favoriete plek in huis is in het hoekje van de woonkamer dat aan m’n keuken grenst, aan de massief houten tafel die ik in delen heb opgehaald, geschuurd, overgeschilderd en weer in elkaar gezet. Het ding is ooit met de hand gemaakt, een feit dat je aan allerlei kleine details kan zien en waar ik domweg gelukkig van word. Ik kan vanaf dat punt even naar buiten kijken, naar het licht dat door de rest van m’n huis valt, of naar m’n vogels. Als ik me omdraai op m’n stoel is daar een tafeltje met een potje warme koffie binnen handbereik.

  Kleuren zijn tof. Die tafel is paars. Mooi geel is nie leluk. Heel veel plezier gewenst met het verder inrichten van je keuken. Je gaat vanzelf de dingen tegen komen die je er in wil hebben :)

  • Reply freelennse 15/07/2019 at 10:46

   Dit klinkt ook echt als een heerlijke plek! Fijn, hè, als je zulke dingen hebt waar je simpelweg gelukkig van wordt. Ik ben gek op kleur, dus ben ook blij dat m’n huis vol geel, groen en roze is. Misschien is een paarse tafel ook wel wat voor mij. ?

 • Reply Soraya 15/07/2019 at 09:56

  Ik denk vooral als ik je foto’s zie: “Hoe voelt het beton dan aan?”.

  Er zit ook in Den Bosch volgens mij een Hello kitchen dus alleen al om te checken hoe het voelt zou ik er al naar binnen gaan ??
  Leuke samenwerking dit wel en als ik een keuken nodig had…

  Mijn hele huis is favo plek. Ik woon hier nu een jaar en heb nog steeds dat euforische gevoel wat jij ook hebt, alleen dan vanwege andere redenen (voor mij: dicht bij de stad, maar toch rust, goedkoop, ruimtelijk, nieuw maar niet standaard, vlak bij het park). Geniet van je nieuwe keuken!

  • Reply freelennse 15/07/2019 at 10:42

   Hahaha, het is alleen de look van beton! Het is volgens mij gewoon hout met een laag ‘beton’ erop. Dus het voelt helemaal niet gek aan. Maar zou zeker even naar binnen gaan, want het is — vind ik — heerlijk om je aan al dat moois te vergapen. :-) Wat heerlijk dat jij ook zo op je plekkie zit! Waar woon je ergens? :-)

 • Reply Carina 16/07/2019 at 21:21

  Mijn favo plek is denk ik mijn woonkamer, want daar zijn al mijn plantjes zowat. Én het mooiste uitzicht (want woon op 4 hoog).
  Heb nooit genoeg planten binnen hahaha. Dus als je daar hulp bij nodig hebt, let me know! :)

  • Reply freelennse 21/07/2019 at 16:23

   Dit ga ik onthouden, want ik heb ongetwijfeld een plantenhulplijn nodig!

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.