Zoek
Sluit dit zoekvak.
recensie jij bent een badass

jij bent een badass

Ik werd online weer even lekker beïnvloed door iemand die op Instagram zette dat ze Jij bent een badass las. De titel sprak me aan, dus ik sprak haar aan en vroeg of het boek een aanrader is. Zij vond van wel, dus als schrale, gierige Hollander vroeg ik of ik het boek mocht lenen. Ze mocht het wel eerst uitlezen van me, zo ben ik dan ook weer. Uiteindelijk lag het boek bij mij thuis, waar het weken gelegen heeft voordat ik eraan begon. Iets met tijdgebrek… Nou ja, inmiddels heb ik Jij bent een badass uit en ga ik jou vertellen of ook ik het een aanrader vind.

Waar gaat Jij bent een badass over?

Jij bent een badass is een zelfhulpboek, maar dan net effe anders. Het is verfrissend, goudeerlijk en je krijgt hilarische en inspirerende verhalen voor je kiezen die je nieuwe inzichten geven. Hoofdstukken als ‘Je brein is je bitch’, ‘Angst is voor losers’ en ‘Het was de schuld van mijn onderbewustzijn’ nemen je mee op een transformerende tour, aldus de achterflap. Jen Sincero, de auteur dus, laat je zien hoe je je financiën, relaties en carrière lekker opvijzelt. Sincero was eerst een scepticus, dus dit boek in geschreven met de beste adviezen zónder een new age-sausje. Na het lezen van Jij bent een badass ben je dus een badass, ken je jezelf, snap je waarom je dingen doet, weet je te houden van dingen die je niet kunt veranderen en de dingen te veranderen waar je niet van houdt. Oh, en als kers op de taart leer je hoe je het leven gaat krijgen waar je vroeger altijd jaloers op was.

recensie jij bent een badass

Dit vind ik van Jij bent een badass

In eerste instantie had ik een heel ander idee bij Jij bent een badass. Een badass is voor mij iemand die ontzettend stoer is, een soort gangster, haha. Maar dat zal dan wel weer alleen in mijn hoofd zitten. Maar voor Jen is het iemand met enorm veel lef en wat meer lef, dat kan ik wel gebruiken. Ik las Jij bent een badass dan ook op een goed moment. Sinds ik #bijdepsycholoog kom, ben ik heel erg bezig met zelfinzicht, zelfkennis, persoonlijke groei en leren van mezelf te houden. Jen heeft me hier zeker bij geholpen.

Niet alleen de inhoud vind ik goed, ook de schrijfstijl spreekt me heel erg aan. Sincero schrijft met humor, het is luchtig en het is niet zo ontzettend ‘kijk mij eens een positiviteitsgoeroe zijn’. Het is luchtig, zelfs als het over meditatie gaat. Ze spreekt mijn taal en daar houd ik wel van.

Inmiddels heb ik het geleende boek alweer aan iemand anders uitgeleend (met toestemming, hoor, zo’n badass ben ik nou ook weer niet) en heb ik het al bij meerdere mensen aangeraden. Zit er ook over na te denken om het boek zelf te kopen, zodat ik het nog eens kan pakken als ik weer even een doetje ben.

♥ Waardering: 10.

Jen Sincero – Jij bent een badass
Boekerij / 2016 / 9789022576793
Jij bent een badass is bij Bol.com te koop voor €19,99.

Wil je al mijn recensies zien? Dat kan hier.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

5 reacties

    1. Ja! Vind het een heel fijn boek. Wat leuk dat jij het ook leest. :-) Ga je ook een recensie schrijven?

  1. Hij staat hoog op mijn lijstje…toch maar eens van het lijstje afhalen en in de boekenkast zetten.

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.