Later als ik dood ben - Ilse Ruijters - boekrecensie - freelennse
boeken

later als ik dood ben

Later als ik dood ben. Ik kan niet anders zeggen dan dat het een intrigerende titel is. Ik had al veel enthousiaste mensen gehoord over dit boek, dus je begrijpt dat ik erg benieuwd was en met hoge verwachtingen begon te lezen. Zijn mijn verwachtingen waargemaakt?

Waar gaat Later als ik dood ben over?

Later als ik dood ben gaat over Elin. Elin is een vrouw die denkt dat ze alles heeft. Een leuke relatie met een leuke vent, fijne ouders en een vaste baan. Alles verandert als ze ontdekt dat haar verleden één groot web van leugens is. Wie zijn dan toch haar biologische ouders? En wie is zij dan eigenlijk? Er is maar één plek waar ze antwoorden kan vinden en dat is in het criminele circuit. Elin zegt haar baan op, beëindigt haar relatie en gooit haar hele leven over een andere boeg. Ze begint aan een baan in een tbs-kliniek en ontdekt dat aan elk antwoord een prijskaartje hangt.

Wat vind ik van Later als ik dood ben?

Wat een boek. Het is lang geleden dat ik zo gegrepen werd door een verhaal. Het verhaal speelt zich af in een tbs-kliniek en dat intrigeert me. Het verhaal blijft me boeien vanaf de eerste bladzijde; je weet dat er een hoop moet gaan gebeuren, maar hebt geen idee wat en met wie. Ilse Ruijters heeft echt haar best gedaan op de verhaallijnen en er is veel aandacht besteed aan de personages en de sfeer. Het lijkt soms alsof ik zelf in die kliniek zit, alsof ik zelf Elin ben. Ik word geboeid door de wreedheid, de rauwheid, de eerlijkheid en de leugens. De losse eindjes die je in het begin compleet in verwarring brengen, komen aan het eind – voor mij onverwacht – geheel bij elkaar. Ik kan niet anders zeggen dan dat het een indrukwekkend boek is dat je echt gelezen moet hebben.

♥ Waardering: 8.

Ilse Ruijters – Later als ik dood ben
The House of Books / 2016 / 9789044348132
Later als ik dood ben is bij Bol.com te koop voor €17,50.

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

8 reacties

 • Reply Shirley 25/10/2016 at 07:35

  Klinkt als een mooi boek. Di mag op mijn to read-lijstje!

  • Reply freelennse 25/10/2016 at 17:07

   Doen! Ben benieuwd wat jij ervan vindt.

 • Reply Zo simpel is dan geluk 25/10/2016 at 10:16

  Het klinkt als een geweldig boek. Ik zet hem zeker op mijn lijstje!

  • Reply freelennse 25/10/2016 at 17:08

   It is! Laat je weten wat jij ervan vindt?

 • Reply Vanessa 25/10/2016 at 13:50

  Het is zeker een intrigerende titel. Lijkt me een mooi boek om te lezen. Ik zet hem op mijn wishlist!

  • Reply freelennse 25/10/2016 at 17:08

   Ja, ik zou het zeker niet nalaten om het te lezen, als ik jou was. :-)

 • Reply Rachel 02/11/2016 at 15:10

  Ik ben gek op boeken, klinkt in ieder geval erg goed! fijne website heb je

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.