Zoek
Sluit dit zoekvak.
Quarterlife crisis

happy quarter life crisis to me!

Ja, jongens, ik sta al sinds gisteren op een stoel te wachten tot er iemand is die vijfentwintig keer hoera roept, zodat ik na die laatste keer eindelijk op de grond kan springen. Daarom is deze blogpost ook wat later; staand typen vind ik al ingewikkeld, maar op een stoel en dus zonder ondergrond voor je MacBook, dát is pas een uitdaging. In ieder geval, ik ben dus op 1 oktober jongstleden (ik heb dit altijd al een keer zo willen schrijven) vijfentwintig geworden. Dat wil meerdere dingen zeggen:
• ik ben op een kwart van mijn leven
• er wordt steeds meer van mij verwacht qua wijsheid (want, die schijnt te komen met de jaren, maar lijkt mij altijd te vergeten)
• ik ben nog steeds niet overtuigd van het feit dat we allemaal volwassen moeten worden
• ik ben bijna 30(!!!!)
• ik heb een quarter life crisis

Dat laatste blijkt uit meerdere dingen. Zoals praten tegen mijn hond en af en toe gruwelijk jaloers zijn op het leven dat hij leidt. Ik raak in paniek als ik blogposts zie met ‘Als je deze dingen kent, dan ben je écht oud’ en ik vervloek mezelf als ik op zaterdag mijn wekelijkse boodschappen sta te doen want hashtag burgerlijk. Mijn vrienden trouwen, mijn vrienden krijgen kinderen en mijn vrienden kopen villa’s. Ik kijk alle seizoenen van Orange is the New Black in een weekend. Ik zou er al mijn spaarcenten (haha lach effe mee) voor overhebben om een klein blikje in de toekomst te kunnen werpen. Maar voordat dat gebeurt, ga ik mezelf lekker zitten verkneukelen met eten en boeken en houd ik mezelf voor dat eh ja 25 beter is dan 52. Of zo.

Deze cadeautjes verzachten de pijn dan wel weer een beetje. Ik denk dat ik dat shirt pas op mijn volgende verjaardag weer uittrek. #lifegoals #motto #wordstoliveby #friesbeforeguys
cadeautjes

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

12 reacties

 1. Nog gefeliciteerd! Hopelijk heb je een fijne verjaardag gehad.
  En ik herken je crisis wel, ik heb hetzelfde maar moet er me dealen dat ik over 2 maanden 29+ (ik kan dat andere getal echt niet typen!) word…! Ahhhhh!

 2. Gefeliciteerd, weer een jaar ouder en niet wijzer. Je zei het zelf, maar ik ken het heel goed. Ik troost mezelf trouwens met de gedachten dat het alternatief van ouder worden (niet ouder worden) erger is.

 3. Gefelicitaart nog! Er was toch wel taart?
  En je cadeautjes zijn superleuk.

 4. Van harte!!

  Mijn QLC kan ik me niet (meer?) herinneren… m’n MLC daarentegen:

  Net lekker aan het inhalen
  alle dingen die ik vroeger meed
  Razend najagen van mijn had-ik-maren
  Wist ik veel dat dit midlifecrisis heet

 5. Hoera! Hoera! Hoera! Hoera! Hoera! Hoera! Hoera! Hoera! Hoera! Hoera! Hoera! Hoera! Hoera! Hoera! Hoera! Hoera! Hoera! Hoera! Hoera! Hoera! Hoera! Hoera! Hoera! Hoera! Hoera!

  Kom nu maar weer naar beneden :)

 6. Hiep hoera! En echt, het is misschien heel cliché maar vertrouw maar op deze (nog) oudere miep die volend jaar toch echt 30 wordt. Het is nu nog kut maar het wordt echt beter! Serieus, ik heb er voor mijn gevoel 100 jaar over die stomme crisis gedaan maar nu, KOM MAAR OP! :) Dus dat. Dit was je kijkje in de toekomst :)

 7. Nog gefeliciteerd!! En wat een leuk shirtje, H&M divided zie ik?
  En oktober, leuke maand om jarig te zijn, de 16e word ik 24. Dat betekent dat ik nog niet mag spreken van een quarter life crisis toch?

 8. Nog van harte gefeliciteerd! Tja 25.. ik ga volgend jaar de 35 al aantikken dus maak je geen zorgen. Je bent nog jong ;-)

 9. Hahah ooh ik kan mij hier volledig bij aansluiten (nét 26 :O geworden!) aiii.. Tijd gaat zo snel!!!

 10. Ik heb zo gelachen met deze post, heel leuk geschreven! En dat t-shirt zou ik ook een heel jaar aanhouden ;)

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.