Zoek
Sluit dit zoekvak.

bloggen helemaal ruk vinden is best oké

Je zal je wel afvragen of ik uit de dood herrezen ben (nee) of dat er misschien iets minder heftigs aan de hand was (nee). Ik vond bloggen gewoon effe veel minder belangrijk en veel minder leuk dan alle andere dingen die ik moest doen. Zoals bijvoorbeeld Pretty Little Liars kijken. #prioriterenkanjeleren

Maar zoals je ziet, I’m back on track en I’m still, I’m still Lennie from the blog (inspired by Jennifer Lopez). Ik ben weer één groot, blij ei en heb de schrijfzin weer helemaal te pakken. En omdat ik weet dat er meer bloggers zijn die het af en toe niet meer zien zitten, dacht ik dat het aardig was om drie tips om bloggen leuk te houden met je te delen.

Volg vooral lekker je passie
Is het gewoon heel even niet je passie om te bloggen? Ook prima. Het enige is dat je bezoekersaantallen dan wat minder goed worden, maar mij gaat het sowieso niet om cijfertjes. Ik vind het tof hoor, als mijn blogpost veel gelezen en veel gedeeld wordt. Maar ik vind het bovenal tof als ik een mooi compliment ontvang. Schrijven is mijn passie en ik wil daar geen ‘moetje’ van maken – daarnaast is succes natuurlijk een persoonlijk iets. Het betekent voor iedereen iets anders en voor mij is mijn blog succesvol als ik er iemand mee raak. Zodra je weer wat voelt kriebelen om te gaan schrijven, moet je dit zeker niet nalaten. Er zijn natuurlijk wel wat manieren om het vol te houden om elke dag te bloggen én ik had al eerder 50 manieren om uit je writersblock te komen opgesomd. Als je me nu nog niet grandioos vindt…

Mooie mix: persoonlijk zijn, maar niet té
Ik had het dus echt machtig mooi gevonden als er iemand zijn hand had opgestoken en zei: “Lenn, hier is je recept voor de gouden combinatie”. Een beetje zoals het recept op het een pak pannenkoekenmix. Maar neuh, dus het is zelf die balans vinden. Misschien heb jij er helemaal geen problemen mee om persoonlijk te zijn, maar ik heb dat af en toe wel. Ik vind het leuk als jullie mij kennen (in short: altijd honger, grote bek en een minuscuul hartje, #nomakeup, incognito hipster en motorisch gestoord), maar tegelijkertijd blog ik niet over mijn #firstworldproblems. Kortom, ik ben eigenlijk wel graag persoonlijk, maar dan alleen de leuke dingen. Want vuile was buitenhangen vind ik maar zo-zo. Ik ben dus nog aan het aftasten wat ik wel en niet wil delen. Vinnik leuk. Beetje grenzen verkennen en verleggen. Joe.

Nieuwe dingen
Wil je je blogzin weer terugkrijgen of opvijzelen en heb je ergens nog een oude sok met knap wat centen? Dan kan je twee dingen doen: 1) mij inhuren voor een daggie lachen, gieren en brullen, energieboost gegarandeerd of 2) contact opnemen met een designer die je effe een nieuwe huisstijl aan gaat meten. Ik heb gekozen voor optie twee, want ik breng inmiddels dermate lang de tijd met mezelf door dat de energielevelverhogende effecten een beetje verloren zijn gegaan. Tip van de dag was dat.

Mocht je zelf nou een tip hebben, gooi ‘m op me. Kaas!

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.