Zoek
Sluit dit zoekvak.

elke dag bloggen? hoe doe je dat?

“Elke dag bloggen? Hoe doe je dat?” en “Huh, waar haal jij dan toch altijd de inspiratie vandaan?” zijn vragen die ik vaak hoor. Tijd om daar dan maar eens antwoord op te geven.

Ik wilde eigenlijk een “ask me anything” doen, want ja, ik ben toch een blogger en dan hoort dat er natuurlijk helemaal bij. Helaas ben ik volledig oninteressant, dus ik sla dat maar gewoon over. Mochten jullie het heel interessant vinden als ik een blogpost schrijf met ‘dingen die je nog niet wist over mij’, dan hoor ik dat graag. (Ik ben geen stil water en heb al helemaal geen diepe gronden, dus weet waar je om vraagt.)

Goed: elke dag bloggen, hoe doe je dat? Het is heel simpel. Je tikt gewoon. Dagen waarop je geen inspiratie hebt, blijf je gewoon urenlang naar je witte scherm kijken. Dwing jezelf op zoek te gaan naar inspiratie. Ze zeggen niet voor niets ‘wie zoekt, zal vinden’. (Ik zoek al jaren naar de ware, maar ik denk dat hij zijn geluk elders zoekt, want tot nu toe bleek het onsuccesvol.) Nee, hoor. Ik heb geen idee hoe je het voor elkaar krijgt om elke dag te bloggen. Ik doe maar wat. Mijn geluk is dat ik aan woordendiarree lijd en eigenlijk vrijwel altijd wel iets te schrijven heb. Dat krijg je met hersenen die nooit even rust nemen. Daarnaast is het een kwestie van plannen. Vooruitwerken ben ik niet zo’n held in. Ik heet niet voor niets Lenneke Last Minute de Groot.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

10 reacties

  1. Hahaa woordendiarree. Een vriendin van mijn oma (hele leven al single) was er altijd al van overtuigd dat haar dekseltje (want zij was het potje) waarschijnlijk al in de oorlog was gesneuveld.

  2. Haha leuk verwoord! Fijn artikel meid :)
    Ik blog nu om de dag maar ik wel naar elke dag gaan!
    Liefs lonneke

  3. Neenee, de ware moet je ook niet zoeken, die komt vanzelf op je pad. In de rij voor de kassa bij de plaatselijke super bijvoorbeeld. Dat is wat ze zeggen tenminste.

  4. Hahaha! Ik krijg het niet voor elkaar om elke dag te bloggen, denk ik. Maar misschien werkt jouw methode wel. Ik denk wel dat de kwaliteit van mijn blog dan minder zal worden, haha. Als ik lukraak brabbel komt er weinig goeds van ;)

  5. Hmm .. Ik schrijf wanneer ik zin heb en ik wil het leuk blijven vinden haha. Dus een weekje niet bloggen is voor mij ‘normaal’ hoewel ik het wel vaker wil doen. Ik wil alleen niet dat het een verplichting wordt dus schrijf ik wanneer ik zeker weet dat het iets is :)

  6. Hahahaha, wat een heerlijk antwoord. Ik tik wel op voorhand, omdat mijn blog zich daartoe leent. En omdat ik soms tonnen aan inspiratie heb. Dat moet er dan uit. En zo schrijf ik op een dag soms een hele week vol. En moet ik mezelf afremmen, of ik zou een hele maand vol schrijven. En geen ruimte meer hebben voor mijn dagelijkse beslommeringen. Dat kan niet hè.

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.