Zoek
Sluit dit zoekvak.

je huid reinigen met olijfolie

Ik pretendeer zeker geen beautyblogger te zijn, maar ik heb nu dus echt een gouden tip voor jullie. Gratis en voor niets.

Eerder deed ik een laffe poging tot een carrièreswitch naar beautyblogger,  maar dit maal heb ik echt eens mijn best gedaan. Omdat ik altijd a) veel te veel geld uitgaf aan verzorgingsproducten, b) nooit het écht gewenste resultaat zag, c) altijd jeukende bultjes had en d) onwijs avontuurlijk ben, bedacht ik dat ik het roer eens om kon gooien. Na weer eens mijn huid opengekrabd te hebben, strooide ik letterlijk en figuurlijk wat zout in mijn wonden. Toen realiseerde ik me dat je eigenlijk best dingen op je huid kan smeren die je ook kan eten. Baat het niet, dan schaadt het vast ook niet.

Ja, oké, helemaal leuk hoor dat je je huid kan reinigen met olijfolie, maar hoe doe je dat dan precies? Nou, zo:
1. Pak een wattenschijfje en maak deze even nat onder de kraan
2. Knijp je wattenschijfje uit zodat het niet meer zeiknat is, maar vochtig
3. Gooi wat olijfolie op je wattenschijfje en smeer het uit met je vinger
4. Haal het wattenschijfje over je gezicht
5. Pak een washand, houd hem onder de hete kraan en leg de washand op je gezicht als je je net niet meer verbrandt

Ik kan je vertellen dat ik na een paar dagen al een superrustige huid had! Inmiddels reinig ik mijn huid drie weken met olijfolie en ik heb niet eens meer foundation nodig. Dat betekent dat ik nu dus ook kan gaan rentenieren, omdat ik zoveel geld bespaar op crèmes en reinigingsmiddelen. En nee, je gezicht komt er niet uit te zien alsof je er een ei op kan bakken. Het voelt zacht aan en ik heb er ook geen onzuiverheden van gekregen. Sterker nog, ik had geregeld wat onzuiverheden op mijn kin, maar die zijn verdwenen als sneeuw voor de zon!

Bonustip: houd je fles olijfolie wel goed vast, want je wil niet dat hij uit je hand valt en je hele badkamervloer onder glibberige vloeistof komt te zitten. Trust me on this one.

Ik kan precies niets wetenschappelijk onderbouwen aan je huid reinigen met olijfolie, maar aangezien ik mezelf als zeer betrouwbare bron beschouw, kan ik jullie vertellen dat het werkt. En dat je het maar gewoon moet proberen als je het resultaat wil zien. Joe!

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

8 reacties

  1. Wat leuk dat het voor jou zo goed werkt! De besparingen in producten zijn extra mooi meegenomen :-)

  2. Oeh goeie tip! Heb je normaal ook een beetje een droge huid? Ik kan me voorstellen dat het voor mensen met een vette huid iets te vet kan zijn, maar ik ga het zeker proberen! :)

    1. Nee, ik heb geen droge huid! Juist een beetje aan de vettige kant. Maar aangezien je olie van je vette huid juist met olie kan verwijderen, lijkt het me geen probleem. :-)

  3. Weetje wat ook werkt? Alcohol. Gewoon jenever ofzo, geen grap.
    Ik ga olijfolie ook eens proberen, maar ik zweer bij alcohol nu.

  4. Goede tip, ik ga het zeker proberen! Ik heb ook een tijdje kokosolie als crème gebruikt – dat werkte ook wel goed!

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.