Zoek
Sluit dit zoekvak.
IV - Arjen Lubach

IV

IV - Arjen Lubach

IV gaat over Elsa. Zij is op vakantie in Zuid-Frankrijk, samen met haar man en zoontje, als ze hoort dat haar vader is vermoord. Ze neemt in haar eentje het eerste vliegtuig terug naar Nederland en ontdekt dat haar vader niet zomaar vermoord is. Haar vader was een emeritus hoogleraar en was een groot staatsgeheim op het spoor. Elsa wil de zoektocht afmaken en krijgt hulp van Maarten van Eck, een beroemde televisieprofessor. De zoektocht loopt uit de hand en Elsa moet haar best doen om uit handen te blijven van zowel politie als moordenaars.

Wat vind ik van IV?

Potverdikkie, wat een pageturner. Ik heb dit boek in recordtempo uitgelezen en ik was serieus sip toen ik het uit had. Ik had nooit eerder een boek van Arjen gelezen en ken hem eigenlijk voornamelijk als grappenmaker. Daardoor had ik geen idee wat ik van dit boek moest verwachten. Het boek heeft me constant in zijn greep gehouden. Sterker nog: ik las dit boek met een sigaretje en een biertje en was zo in het verhaal verzonken, dat ik mijn as aftikte in mijn bier in plaats van de asbak. Tja.

De onverwachte wendingen zorgden ervoor dat ik wilde blijven lezen. Het bijzondere aan dit boek vind ik dat het een raakvlak heeft met de werkelijkheid. Een werkelijkheid die iedereen kent. Het had zomaar waargebeurd kunnen zijn. Daarnaast is het boek erg fijn geschreven. Dat IV de Crimezone Debuutprijs heeft gewonnen, is wat mij betreft ook hartstikke verdiend.

♥ Waardering: 9.

Arjen Lubach – IV
Uitgeverij Podium B.V. / 2013 / 9789057595844
IV is bij Bol.com te koop voor €12,50.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

5 reacties

  1. Ahaaa, Arjen Lubach. Ik las ‘Magnus’ van hem en dat vond ik ook al zo goed. Je omschrijving heeft me heel nieuwsgierig gemaakt, dus deze ga ik ook maar eens op m’n lijstje zetten!

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.