Boekrecensie IV - Arjen Lubach
boeken

IV

IV - Arjen Lubach

IV gaat over Elsa. Zij is op vakantie in Zuid-Frankrijk, samen met haar man en zoontje, als ze hoort dat haar vader is vermoord. Ze neemt in haar eentje het eerste vliegtuig terug naar Nederland en ontdekt dat haar vader niet zomaar vermoord is. Haar vader was een emeritus hoogleraar en was een groot staatsgeheim op het spoor. Elsa wil de zoektocht afmaken en krijgt hulp van Maarten van Eck, een beroemde televisieprofessor. De zoektocht loopt uit de hand en Elsa moet haar best doen om uit handen te blijven van zowel politie als moordenaars.

Wat vind ik van IV?

Potverdikkie, wat een pageturner. Ik heb dit boek in recordtempo uitgelezen en ik was serieus sip toen ik het uit had. Ik had nooit eerder een boek van Arjen gelezen en ken hem eigenlijk voornamelijk als grappenmaker. Daardoor had ik geen idee wat ik van dit boek moest verwachten. Het boek heeft me constant in zijn greep gehouden. Sterker nog: ik las dit boek met een sigaretje en een biertje en was zo in het verhaal verzonken, dat ik mijn as aftikte in mijn bier in plaats van de asbak. Tja.

De onverwachte wendingen zorgden ervoor dat ik wilde blijven lezen. Het bijzondere aan dit boek vind ik dat het een raakvlak heeft met de werkelijkheid. Een werkelijkheid die iedereen kent. Het had zomaar waargebeurd kunnen zijn. Daarnaast is het boek erg fijn geschreven. Dat IV de Crimezone Debuutprijs heeft gewonnen, is wat mij betreft ook hartstikke verdiend.

♥ Waardering: 9.

Arjen Lubach – IV
Uitgeverij Podium B.V. / 2013 / 9789057595844
IV is bij Bol.com te koop voor €12,50.

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

5 reacties

 • Reply Esmée 19/08/2015 at 12:54

  Klinkt als een goed boek!

 • Reply Monique | WritingMonique 19/08/2015 at 13:45

  Ik ben dol op Arjen Lubach, dus ik wil al een tijdje heel graag een boek van hem lezen. Dit boek klinkt super!

 • Reply Sonja 19/08/2015 at 19:40

  Ahaaa, Arjen Lubach. Ik las ‘Magnus’ van hem en dat vond ik ook al zo goed. Je omschrijving heeft me heel nieuwsgierig gemaakt, dus deze ga ik ook maar eens op m’n lijstje zetten!

  • Reply freelennse 20/08/2015 at 18:30

   Zeker doen! Ik ga ‘Magnus’ op mijne zetten. :-)

 • Reply Sax and the Pretty 20/08/2015 at 10:14

  Vind zijn programma ook best wat, dus misschien tijd dat ik eens een boek van hem lees. Weer eens een andere soort Bach. x

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.