Zoek
Sluit dit zoekvak.
boeken

Paper Towns

boekrecensie paper towns

Paper Towns gaat over Quentin (Q). Een 18-jarige jongen die op zich niet heel spannend is. Q is verliefd op zijn buurmeisje, Margo. Zij is wél spannend en heeft een fascinatie voor mysteries. Sterker nog, ze werd zelf een mysterie. Toen Q en Margo 9 jaar oud waren, vonden ze een dode man in het park. Die avond veranderde alles en het contact tussen Margo en Q verwaterde. 9 jaar later klom Margo de slaapkamer van Q binnen om een nacht vol avonturen te beleven. De volgende dag is Margo verdwenen en Q is vastbesloten haar te vinden.

Wat vind ik van Paper Towns?

Boeken met humor, ik kan er niet genoeg van lezen. Paper Towns valt in deze categorie. Het is een meeslepend verhaal met genoeg verrassingen om door te willen blijven lezen. Ik had al veel goeds gehoord over John Green, dus mijn verwachting was hoog. Zo was het ook bij Een weeffout in onze sterren. Gelukkig zat er genoeg spanning in Paper Towns.

Paper Towns leest heel makkelijk weg. Ik moet John Green zeker nageven dat hij een heel fijne schrijfstijl heeft waarin hij graag gebruikmaakt van humor. Het verhaal is ook uniek – of in ieder geval geen dertien in een dozijn. Nooit eerder heb ik een verhaal gelezen met deze strekking en daar word ik blij van. Tot aan het eind van het boek was ik benieuwd of het Q zou lukken om Margo te vinden en in welke staat hij haar zou aantreffen. Green weet het zo te schrijven dat je constant meedenkt met Q. Waar zou hij nu kunnen gaan zoeken? Het voelt alsof je naast hem loopt in zijn zoektocht.

Het is geen superspannende thriller, maar het is zeker het lezen waard. Ik heb er in ieder geval kostelijk mee vermaakt! Het enige nadeel is dat ik na het lezen van dit boek heel veel zin had om onverstandige dingen te doen. Hehe.

♥ Waardering: 8.

John Green – Paper Towns
Lemniscaat / 2015 / 9789047707370
Paper Towns is bij Bol.com te koop voor €14,95.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

10 reacties

 1. Ik heb de film gezien en vond die vrij vermakelijk. Ik denk dat het boek me beter bevallen zou zijn. In de film was de impact van die dode man voor mij namelijk niet duidelijk, maar goed. Leuke recensie :)

 2. “Het enige nadeel is dat ik na het lezen van dit boek heel veel zin had om onverstandige dingen te doen. ” Hahaha, heel herkenbaar.

 3. Ik ga die film nog niet kijken maar je hebt me wel ontzettend
  warm gemaakt voor het boek! Ik heb alleen nog maar 1 boek
  van John Green gelezen en dat is zijn welbekende ‘The Fault
  in Our Stars’ en dat was een zéér goed boek!
  Xx http://icepandora.blogspot.com

 4. Ik ga even niet inhoudelijk op je blog reageren, alleen even op de foto van je mooie boekenkast: aah! :)

 5. Ik vond dit boek echt goed. De auteur begint het verhaal met veel humor en je wordt helemaal meegezogen in de lol die de hoofdpersonages beleven. Daarna wordt het geleidelijk aan spannender en ben je constant bezig met het mysterie. Bovendien leest het vlot en is het einde niet wat je zou verwachten, een aanrader !

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.