Boekrecensie Paper Towns - John Greens
boeken

Paper Towns

boekrecensie paper towns

Paper Towns gaat over Quentin (Q). Een 18-jarige jongen die op zich niet heel spannend is. Q is verliefd op zijn buurmeisje, Margo. Zij is wél spannend en heeft een fascinatie voor mysteries. Sterker nog, ze werd zelf een mysterie. Toen Q en Margo 9 jaar oud waren, vonden ze een dode man in het park. Die avond veranderde alles en het contact tussen Margo en Q verwaterde. 9 jaar later klom Margo de slaapkamer van Q binnen om een nacht vol avonturen te beleven. De volgende dag is Margo verdwenen en Q is vastbesloten haar te vinden.

Wat vind ik van Paper Towns?

Boeken met humor, ik kan er niet genoeg van lezen. Paper Towns valt in deze categorie. Het is een meeslepend verhaal met genoeg verrassingen om door te willen blijven lezen. Ik had al veel goeds gehoord over John Green, dus mijn verwachting was hoog. Zo was het ook bij Een weeffout in onze sterren. Gelukkig zat er genoeg spanning in Paper Towns.

Paper Towns leest heel makkelijk weg. Ik moet John Green zeker nageven dat hij een heel fijne schrijfstijl heeft waarin hij graag gebruikmaakt van humor. Het verhaal is ook uniek – of in ieder geval geen dertien in een dozijn. Nooit eerder heb ik een verhaal gelezen met deze strekking en daar word ik blij van. Tot aan het eind van het boek was ik benieuwd of het Q zou lukken om Margo te vinden en in welke staat hij haar zou aantreffen. Green weet het zo te schrijven dat je constant meedenkt met Q. Waar zou hij nu kunnen gaan zoeken? Het voelt alsof je naast hem loopt in zijn zoektocht.

Het is geen superspannende thriller, maar het is zeker het lezen waard. Ik heb er in ieder geval kostelijk mee vermaakt! Het enige nadeel is dat ik na het lezen van dit boek heel veel zin had om onverstandige dingen te doen. Hehe.

♥ Waardering: 8.

John Green – Paper Towns
Lemniscaat / 2015 / 9789047707370
Paper Towns is bij Bol.com te koop voor €14,95.

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

10 reacties

 • Reply Anieke 22/08/2015 at 09:41

  Ik heb de film gezien en vond die vrij vermakelijk. Ik denk dat het boek me beter bevallen zou zijn. In de film was de impact van die dode man voor mij namelijk niet duidelijk, maar goed. Leuke recensie :)

 • Reply Esmée 22/08/2015 at 11:31

  ben hier heel benieuwd naar, eerst het boek lezen en dan naar de film :)

 • Reply Kim 22/08/2015 at 12:31

  “Het enige nadeel is dat ik na het lezen van dit boek heel veel zin had om onverstandige dingen te doen. ” Hahaha, heel herkenbaar.

  • Reply freelennse 22/08/2015 at 13:42

   Hahaha, gelukkig ben ik niet de enige!

 • Reply Ice Pandora 23/08/2015 at 01:28

  Ik ga die film nog niet kijken maar je hebt me wel ontzettend
  warm gemaakt voor het boek! Ik heb alleen nog maar 1 boek
  van John Green gelezen en dat is zijn welbekende ‘The Fault
  in Our Stars’ en dat was een zéér goed boek!
  Xx http://icepandora.blogspot.com

 • Reply Olga 25/08/2015 at 17:17

  Ik ga even niet inhoudelijk op je blog reageren, alleen even op de foto van je mooie boekenkast: aah! :)

 • Reply Kiara De Backer 22/02/2016 at 16:13

  Ik vond dit boek echt goed. De auteur begint het verhaal met veel humor en je wordt helemaal meegezogen in de lol die de hoofdpersonages beleven. Daarna wordt het geleidelijk aan spannender en ben je constant bezig met het mysterie. Bovendien leest het vlot en is het einde niet wat je zou verwachten, een aanrader !

 • Reply Boek versus film – Sitetitel 11/11/2017 at 15:25

  […] https://freelennse.nl/2015/08/recensie-paper-towns/ REAGEREN KIARA DE BACKER22/02/2016 Ik vond dit boek echt goed. De auteur begint het verhaal met […]

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.