Recensie Tem je geest
boeken

tem je geest

Tem je geest

Tem je geest van Ruby Wax gaat over haar eigen ervaringen met depressiviteit. Vanwege haar depressiviteit zette ze haar tv-carrière op een laag pitje en ging ze een master in mindfulness aan de Universiteit van Oxford doen.

In Tem je geest laat Ruby Wax op haar manier zien hoe onze gedachten ons gestrest en angstig kunnen maken én hoe we deze cirkel kunnen doorbreken. Door verbindingen in onze gedachten opnieuw aan te leggen, kunnen we rust vinden in deze hectische wereld. Ruby vertelt haar eigen verhaal en laat zien hoe mindfulness haar op de been heeft gehouden en nog steeds houdt. Ze leed zelf aan depressies en heeft uiteindelijk haar master gebaseerd op cognitieve therapie behaald aan de Universiteit van Oxford. Wax had grote angst voor een presentatie op TEDGlobal, maar ze heeft het toch gedaan en kreeg veel lof.

Wat vind ik van Tem je geest?

Ondanks dat ik zelf niet aan een depressie lijd en eigenlijk ook veel te nuchter ben voor dingen als mindfulness, besloot ik toch dit boek aan te schaffen. Het is al een tijd geleden, want de eerste keer dat ik eraan begon, had ik niet genoeg rust in mijn hoofd om het te lezen. Hoe ironisch. De tweede keer dat ik aan Tem je geest begon, een paar dagen geleden, lukte het me wel om het boek te lezen. Misschien dat het nu zo onrustig was, dat ik Tem je geest wel móest lezen.

Ik houd van de manier waarop Ruby Wax haar verhaal vertelt. Ze is hilarisch, ze is sarcastisch en ze is cynisch. Na het lezen van Tem je geest wil ik beste vriendinnen met haar worden. Naast het feit dat ik onwijs veel sympathie voel voor deze vrouw, heeft ze me ook dingen geleerd. Het is inderdaad fijn, zoals zij beweert, om in het nu te leven. Ik heb er nogal een handje van om altijd maar te denken aan het verleden of aan de toekomst, maar het gaat echt om het nu. Door simpele oefeningen te doen die zij in Tem je geest beschrijft, krijg je meer rust en kun je bepaalde gedachten van je afzetten. Het is ook fijn om te horen dat het onmogelijk is om gedachten te voorkomen, want ze malen heus wel constant door je hoofd. Het is alleen aan jou hoe je ermee omgaat.

♥ Waardering: 9.

Ruby Wax – Tem je geest
Spectrum / 2015 / 9789000334629
Tem je geest is bij Bol.com te koop voor €15,50.

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

  • Reply Johan 03/06/2015 at 10:18

    Leuk beschreven! Ik heb het net zo ervaren (ondanks dat ik het niet helemaal uitgelezen heb). Ruby is geniaal en lekker direct en dat helpt enorm bij dit onderwerp :)

  • Reply Sofie 03/06/2015 at 15:34

    Het lijkt me een interessant boek, maar heb beetje schrik dat het teveel over haar depressies gaat gaan.

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.