een eigen eiland -
boeken

een eigen eiland

een eigen eiland

Een eigen eiland gaat over Marianne. Haar vader zit in de gevangenis en het contact met haar hippiemoeder verloopt moeizaam. Marianne woont op Ibiza en zelfs daar regent het wel eens. Als ze in een regenbui motorpech krijgt, bieden twee leden van de gehate Guardia Civil een lift aan. Ze is erg onder de indruk van één van de agenten en deze fascinatie wordt later obsessief. Door haar vaders positie is het voor Marianne buitengewoon risicovol om met een lid van de Guardia Civil om te gaan. Ze drinkt veel te veel alcohol en gebruikt drugs om altijd maar in een roes te leven. In die roes jaagt ze niet alleen bijna zichzelf naar de rand van de afgrond, maar ook de mensen in haar omgeving.

Wat vind ik van Een eigen eiland?

Ik heb er lang over gedaan om dit boek uit te lezen. Het is niet dat ik het per se een heel slecht verhaal vind of dat Een eigen eiland slecht geschreven is, maar het is gewoon niet ‘mijn boek’. Het verhaal op zich is namelijk best goed en de manier van schrijven is ook weinig op aan te merken. Toch vond ik dat het verhaal af en toe net iets te lang ‘stilstond’. Er is iets aan dit verhaal wat ervoor zorgde dat ik niet onwijs benieuwd was naar wat er op de volgende pagina zou gebeuren, maar ik weet niet precies wat dat dan is. Tegelijkertijd wilde ik wel per se dit boek uitlezen en achteraf ben ik wel blij dat ik het gedaan heb!

Een eigen eiland is een verhaal waarin veel gebeurt, een waardevol boek. Het gaat over levenservaring, loslaten, gemis, verslaving en een zoektocht naar jezelf. Voor velen van ons zijn veel dingen waarschijnlijk pijnlijk herkenbaar.

♥ Waardering: 7.

Eshter J. Ending – Een eigen eiland
Lebowski / 2015 / 9789048824113
Een eigen eiland is bij Bol.com te koop voor €19,99.

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.