Zoek
Sluit dit zoekvak.

waarom ik voor UrbanChicks schrijf

Sinds afgelopen maand schrijf ik niet alleen voor mijn eigen blog, maar ook voor UrbanChicks.nl. Niet omdat ik tijd over heb. Integendeel. Maar waarom dan wel?

Ik leerde UrbanChicks kennen door Natalie. Zij schrijft al heel lang voor Content Collective – waar UrbanChicks onderdeel van is – en maakte mij enthousiast. Ze heeft me lang moeten pushen om een proefblog in te sturen, want ja, ik heb nogal last van uitstelgedrag. Natalie brengt me op meer goede ideeën, want toen ik deze blogpost las, wist ik dat ik daar ook eens even over moest schrijven. Bij dezen dus!

Wat is UrbanChicks?

Urbanchicks.nl is onderdeel van Content Collective. Het is een blog voor stoere vrouwen waar je nieuwtjes, opinies en tips vindt. Wees niet bang dat je je door allerlei suffe teksten moet worstelen, want de schrijfstijl is juist heel informeel en persoonlijk.

Waarom schrijven voor UrbanChicks?

Nou, eigenlijk gewoon omdat het heel leuk is. Ik had heel graag een tof verhaal opgehangen over wat voor stoere vrouw ik ben, maar in de praktijk valt dat allemaal best wel mee. Het is leuk om je horizon te verbreden en voor een andere blog te schrijven. Je krijgt goede feedback, leert daarmee om te gaan en je traint jezelf in het schrijven. Daarnaast krijg je toegang tot het intranet waar allemaal mensen zitten met in ieder geval één gedeelde passie: content. En er zijn ook geregeld borrels! (Daar doe ik het stiekem voor, dat begrijp je.)

Wil jij dit ook?

Ben jij nu ook enthousiast? Jij geluksvogel, er worden nog steeds bloggers gezocht. Het is niet betaald, maar je leert, je kunt trainingen van ContentChefs volgen met korting en via het intranet kun je zelfs mooie freelance klussen scoren. Dus meld je vooral aan!

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

5 reacties

  1. Oh wat stoer zeg!
    Hahah dat klinkt ontzettend gaaf en lijkt me leuk om te doen!
    Juist om ervaring op te doen en jezelf te verbeteren zijn dat soort dingen ontzettend leuk.. Ik ga even een kijkje nemen:).

  2. leuk zeg! Ik heb nog eens voor contentgirls/42bis geschreven, maar dat was veel te vroeg. Toen schreef ik eigenlijk nog niet goed genoeg, dus daar ben ik toen weer mee gestopt. Het helpt natuurlijk ook om wat meer bekendheid te krijgen voor jezelf en je blog, lijkt me zo. Veel plezier met borrelen ;)

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.