Zoek
Sluit dit zoekvak.

ik haat mensen die alles op de rit hebben

Ik haat mensen die alles op de rit hebben. There, I said it. Ik kan daar dus gewoon helemaal niks mee. Waarom niet?

Ik kan me er gewoon ontzettend niet mee identificeren. Hóe kan het dat je altijd overal op voorbereid bent? En dat alles je makkelijk af gaat? Serieus, ik glim al van trots als ik een keer twee dezelfde sokken zonder gaten aan heb. Dat is voor mij een unicum.

Dat gevoel van trots vergaat me vaak al snel. Ik ben veel aanwezig op Twitter en lees duizenden blogs. Blijken er gewoon mensen te zijn die:

 • in één keer boodschappen doen voor de hele week en dan dus ook al uitgestippeld hebben wat ze elke dag eten (ik vind het al moeilijk genoeg om het voor één dag te verzinnen en vaak is het dan ook nog bestellen)
 • elke ochtend letterlijk uit bed springen en al boordevol energie zitten
 • sporten
 • dag in, dag uit productief zijn
 • altijd een opgeruimd huis hebben
 • in bed kunnen eten en drinken zonder alles onder te knoeien

Deze mensen presteren het dan ook nog voor elkaar om elke nacht netjes minimaal acht uur te slapen. En mooie foto’s op Instagram te zetten. En te bloggen. En een relatie te hebben en… nah. Ik snap het allemaal niet, hoor.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

35 reacties

  1. Oeps!
   Heel veel mensen denken dat ik degene ben die alles op de rit heeft. Niets is minder waar: ik ben gewoon goed in het verbergen van mijn minder goeie aspecten in het leven. Zo nodig ik niemand thuis uit (want rommel) en heb ik het gewoon nooit over wa

   1. shit.
    Maar ik heb het er dus niet over.
    Nadeel: als je een keer klaagt vinden mensen dat je je aanstelt ‘want jij kunt toch alles’. Dat is niet leuk.

 1. Ik ben er echt van overtuigd dat niemand zijn leven zo op de rit heeft. Sommige mensen zijn gewoon iets beter in het doen overkomen alsof alles uitstekend is en social media is natuurlijk helemaal funest omdat veel mensen alleen maar de leuke dingen laten zien. No worries, bij de meeste mensen is het huis een rommel, veel mensen staan ‘s morgens op met het gevoel alsof ze zijn overreden door een truck en ook al doen wij op zondags (vanwege praktische overwegingen) de boodschappen voor de hele week, ik ren nog steeds minimaal 4 keer naar de supermarkt in diezelfde week omdat ik van alles vergeten ben ;).

 2. Hahaha, herkenbaar! Vooral die sport-selfies, grom ;) Die perfecte zie-mij-alles-goed-voor-elkaar-hebben blijft natuurlijk de grote valkuil van social media.

 3. Haha nou inderdaad, waar halen mensen de tijd en energie vandaan om alles altijd maar goed op de rit te hebben? Die punten die je hier noemt, daar heb ik ook al wel genoeg moeite mee

 4. Hahaha! Ja bij sommige mensen lijkt echt alles heel soepel te vergaan. Alleen maar fijn voor hen! Maar denk dat toch niet altijd alles is wat het lijkt.

 5. Terwijl ik dit zit te eten knoei ik lasagna, wat ik dus niet eens op bed eet maar op de bank.. Had dit dus wel zaterdag al bedacht, tijdens mijn wekelijkse boodschappen. Maar vaak kom ik niet verder dan boodschappen voor zaterdag, zondag, maandag en dan met een beetje geluk dinsdag.. Dan is t ook weer janken.

 6. Haha wat een geweldig lijstje.
  Gelukkig ben je niet de enige die dit allemaal niet snapt want ik kan je de hand schudden. Als ik het al eens probeer dan gaat het altijd fout.. Heel herkenbaar en totaal niet iets wat ik snap!

 7. Ik zou willen dat ik het allemaal zo goed op de rit had, maar gelukkig zijn er zondagen voor de hele dag in bed blijven liggen.

 8. Chocola kunnen eten in bed zonder te knoeien, dat lijkt me dus echt de hemel.

 9. nou daar ben ik er ook geen van hoor! ik ben liever lui dan moe en helaas 1 baan opgezegd doordat ze teveel mensen hadden, erg jammer!

 10. Haha, ik haat die mensen ook! Of beter gezegd ik ben niet snel jaloers maar wel op die mensen!

 11. Hey, misschien rare vraag, maar welke website of what ever gebruik jij voor je site?

    1. Maar, als je WordPress gebruikt, komt er toch wordpress.com achter je site te staan? Hoe heb je dat gedaan? Moest je daar voor betalen?

 12. Joh, die mensen zijn helemaal niet zo perfect. Maar die weten precies hoe zij overkomen alsof alles perfect verloopt. Het is meestal maar schijn.

 13. We zetten alleen het positieve online. Ik koop btw ook altijd voor een week maar meestal heb ik geen idee wat ik ga eten, meestal kom ik uiteindelijk toch nog 1 ingrediënt tekort en moet ik toch nog even snel langs de winkels.

  En eten zonder knoeien, ik wou dat ik het kon. Aan een tafel is het soms al moeilijk, laat staan op bed. ;D

 14. haha wat een geweldig artikel. Ik verbaas me ook altijd heel erg over mensen die 1x boodschappen doen voor de hele week. Het lijkt me afschuwelijk om nu al te weten wat ik de hele week ga eten. Ik ben meer van het spontane en impulsieve: waar heb ik vandaag zin in om te eten?

 15. Geloof je dat? Ik kan me het namelijk echt niet voorstellen… Bij mij werkt het zo in ieder geval niet :)

 16. Aaah niemand heeft z’n leven op de rit, lijkt het zo? Dan Is er wel wat anders loos ;)
  Elk huisje heeft zijn kruisje ^.^

 17. Echt he!! Ik snap er ook helemaal niets van… Al zegt iedereen mij dat dat alleen maar zo lijkt, en ook die zogenaamde ‘perfecte’ anderen het niet allemaal voor elkaar hebben. Toch…

 18. Ik vind het heerlijk om 1x per week de grote boodschappen te doen Door middel van een groot boodschappenlijstje. Tot donderdag word het eten bepaald en daarna doen We nog 1x de boodschappen.

  Verder heb ik niks in de hand. Want een opgeruimd huis Is onmogelijk voor mij. (Te weinig ruimte tot november z’n twee)

  1. Ik vind dat zó knap! Heb je dan nooit op de dag zelf geen zin in de maaltijd die je van tevoren hebt bedacht?

   1. Nee, eigenlijk niet! Soms als het niet uitkomt switchen We met een andere dag. Het scheelt namelijk zoveel geld om 1x boodschappen te doen dan 5x per week naar de supermarkt.

 19. Haha, ik kan dat allemaal ook niet en ik zou het niet eens willen. Soms wil ik ook gewoon met een pizza ongedoucht een serie kijken. Fuck it.

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.