Zoek
Sluit dit zoekvak.
jumbopindas

hoe Jumbo mijn leven op zijn kop zette

Al tijden doe ik met veel plezier mijn boodschappen bij Jumbo. Nee, dat is gelogen. Ik haat boodschappen doen, maar ik heb Jumbo verkozen tot de beste supermarkt om dit leed te ondergaan. Tot twee keer toe gratis boodschappen scoren is natuurlijk een prima troost. Helaas is er nu iets ernstigs gebeurd. Lees hier hoe Jumbo mijn leven op zijn kop zette.

Ik ben zo’n type dat met honger boodschappen gaat doen en dan van alles in haar mandje knikkert. Nu had ik me voorgenomen om wat gezonder te eten, dus koos ik dit keer niet voor chips, maar voor pinda’s. (En twee repen chocola, maar géén chips.) Tussen de middag voerde ik een strijd om de verpakking te openen en had ik ruimschoots de tijd om de verpakking te bekijken. Daar ging het mis. Eerst dacht ik aan pinda’s met een ongezouten mening, maar die flauwe glimlach verging me al snel. Er staat namelijk onder: ‘de klassieker onder de nootjes’. Nóótjes? Ik ben wel eens vaker in de war, maar ik wist toch wel vrijwel zeker dat een pinda heel erg geen noot is. Toen draaide ik de zak om. ‘Ingrediënten: pinda’s, raapolie. Dit product is gemaakt in een fabriek waar ook noten worden verwerkt’. HUH? Jullie begrijpen: nu is er nood aan de man…

jumbopindas

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

16 reacties

  1. Dit bracht mijn vriend laatst ook in de war, hij zag op de voorkant nootjes staan. Nam het mee… en kwam er thuis achter dat het pinda’s waren… iets wat ik niet mag hahaha!

  2. tja dat krijg je met de verplichting om allergie informatie op verpakkingen te zetten :’)

  3. Pinda’s zijn inderdaad geen noten, maar wordt wel vaak zo genoemd. De achterzijde is echter een ander verhaal; ze zijn verwerkt op een locatie waar ook noten komen, daar is op zich helemaal niets vreemds aan…

    1. Snap ik, maar áls het echt noten waren, had er niet bij hoeven staan dat het in een fabriek is gemaakt waar ook noten worden verwerkt. Dat zou dan nogal obvious zijn. :-)

  4. Wat raar! Ik zal als ik weer moet werken eens even kijken waar die van ons staat. Liefs, Elbrich

  5. Aardnoten dus, zo heetten ze vroeger, maar dat was voor jou tijd meiske…. Zie ook: als aardappelen, aardperen, aardbeien, (waarbij beien dan weer een oud woord voor bessen is)… Aardig toch!

  6. Oeps….. jouw tijd…. (Ik weet het, ik weet het)

  7. Er staat dat het GEMAAKT wordt in een fabriek. Pinda’s zijn toch natuurlijk??

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.