Zoek
Sluit dit zoekvak.
help ik zit in een flow

help, ik zit in een flow

Zit je in een ‘flow’ en komt het je totaal niet uit? Een schrale troost: je staat hier niet alleen in. Lees hier het verhaal van een lotgenoot. Een ‘flow’. Het klinkt zo lekker urban. Heb je eigenlijk geen idee wat het is? Geen nood, ik leg het je uit. Een flow houdt in dat je in een toestand zit waarin je volledig opgaat in je bezigheden. ‘Ik ga hard, ik ga lekker’, zou The Partysquad zeggen. Als ik in een flow zit, betekent het dat ik ineens overspoeld word met inspiratie. Onderwerpen om over te schrijven schieten als paddestoelen uit mijn hersenen en ik kan niet wachten tot ik alles in sneltreinvaart neer kan pennen.

Wat is er zo erg aan een flow?

Nou, in principe niets. Het is juist hartstikke fijn om veel inspiratie te hebben! Totdat je in een flow raakt als het je totaal niet uitkomt. Laat dat nou net het moment zijn waarop het mij altijd overkomt. Het gebeurt als ik mijn hoofd in sta te zepen onder de douche. Of als ik al veel te laat in bed stap en toch écht moet gaan slapen om de volgende ochtend überhaupt op mijn werk te kunnen verschijnen. Zo’n flow neemt ook gerust bezit van me als ik in de kroeg zit of als ik me in een pashok in een veel te strakke spijkerbroek probeer te wurmen. Ja, en dan?

De schade

De schade die zo’n flow berokkent hangt af van het ongeschikte moment en van jouw persoonlijkheid. Als je je er niet aan overgeeft, verlies je je goede ideeën. Als je net zo’n zwakke ruggengraat hebt als ik, verlies je je slaap. Daarmee verlies ik ook altijd een deel van mijn schoonheid – want: wallen -, maar ik heb het ervoor over. Krijg je zo’n flow onderweg, dan moet je zorgen dat je bent voorbereid.

Wat doe je eraan?

Tegen het in een flow raken begin je maar weinig. Het overkomt je gewoon. Het is een beetje als verliefd worden: net zo onhandig en onaangekondigd. Inmiddels is het te vaak gebeurd dat ik geen gebruik kon maken van zo’n flow. Door schade en schande wijs geworden ben ik nu altijd voorbereid. Komt het toch nog van pas dat ik een vrouw ben, met een veel te grote tas. In die tas zit een hoop onzin, maar ook mijn wapens om het ongemak te verslaan. Men neme:
• een notitieboekje
• een telefoon met daarop in ieder geval WhatsApp, zodat je lekker tegen jezelf kunt kletsen en niet iemand anders hoeft lastig te vallen met jouw hersenspinsels
• heel veel pennen

“I’m writing in the shower!”

Je hebt gelijk: je hebt hier weinig aan als je inspiratie de kop opsteekt terwijl je onder de douche staat. Ik heb dan ook geen spiegel in mijn badkamer om eens goed naar mezelf te kijken, maar om steekwoorden op te schrijven zodat ik ze niet vergeet. Je hoeft je dan ook niet af te vragen hoe deze blogpost tot stand is gekomen!

Heb jij nog tips om te zorgen dat de inspiratie niet door je vingers glipt? Ik hoor ze graag!

Deze blogpost verscheen eerder op Urbanchicks.nl.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

5 reacties

  1. Hee!
    Ik heb je genomineerd voor de Liebster Award. ga naar mijn blog (www.imadreamer.nl) om meer te lezen! Ik zit ook wel eens in zo’n flow. Dan vergeet ik alles om me heen en blijf ik maar doorgaan, hahaha.
    Xxxjes, Marleen

  2. Heeeeel herkenbaar :) Ik blijf dan net zo lang in mijn hoofd herhalen tot ik een mogelijkheid heb om het op te schrijven of in mijn telefoon kan zetten

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.