boekrecensie het rosieproject -
boeken

het rosieproject

Het Rosieproject

Veel lovende verhalen hoorde ik over dit boek, dus uiteraard nam ik Het Rosieproject mee toen ik het in de boekhandel zag liggen. Ik vind het altijd gevaarlijk als iedereen heel enthousiast is, want dan baal ik extra als ik dat niet ben. Hier lees je of ik ook enthousiast ben over Het Rosieproject!

Waar gaat Het Rosieproject over?

Don (love the name!) is een autistische docent genetica aan de universiteit. Hij is onwijs intelligent, een held in de keuken en bovenal op zoek naar een echtgenote. Door zijn autisme is hij dol op cijfers en sociaal onhandig. In zijn zoektocht naar een echtgenote stelt hij een vragenlijst op, zodat hij zijn kostbare minuten niet verspild aan verkeerde vrouwen. Tot Rosie in zijn leven komt. Ze scoort hartstikke slecht op zijn vragenlijst, maar toch lijkt er iets tussen Don en Rosie te spelen. Hier begint dan ook Het Rosieproject.

Wat vind ik van Het Rosieproject?

Ja, ik kan er kort over zijn: ik ben ook onwijs enthousiast over dit boek! Het Rosieproject is meeslepend en heeft veel herkenbare situaties. Ik ben geen man, maar sociaal vaak wel redelijk onhandig. Dit boek heeft me laten lachen en toverde aan het eind een klein traantje tevoorschijn.

Wat ik zo bijzonder vind aan Het Rosieproject, is dat je écht leest dat Don autistisch is. Vind het van de auteur erg knap dat hij dit zo goed over heeft weten te brengen. Dat maakt het ook meteen een leerzaam aspect, aangezien ik eigenlijk niet echt een idee had hoe het brein van iemand met autisme werkt. Daarnaast vind ik de verhaallijn van dit boek erg sterk. Heb je Het Rosieproject nog niet gelezen? Ga het dan meteen doen!

♥ Waardering: 9.

Graeme Simsion – Het Rosieproject
Luitingh-Sijthoff / 2014 / 9789021015729
Bij Bol.com te koop voor €10,00.

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

6 reacties

 • Reply thebudgetshopper.nl 04/01/2015 at 12:09

  Klinkt tof, lijkt me een interessant boek om te lezen – je krijgt niet vaak de kans om in het hoofd van iemand met autisme te kijken.

 • Reply Elke 04/01/2015 at 12:38

  Lijkt mij echt heel mooi boek. Ik heb een oppaskindje met autisme en het is echt zo’n lieve jongen. Ik denk dat veel dingen herkenbaar kunnen zijn.

 • Reply Dina 04/01/2015 at 13:41

  Leuk boek hè. Het vervolg staat ook al op mijn ereader. :)

 • Reply Loïs 04/01/2015 at 20:05

  Ik lees eigenlijk nooit boeken, haha.

 • Reply Daan 04/01/2015 at 21:24

  Hij is nice, ja!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.