film: pride -
films

film: pride

film pride
Als je al weken geleden hebt afgesproken om naar een film te gaan en het telkens werd uitgesteld, ga je je daar vanzelf steeds meer op verheugen. Een paar dagen terug ging ik dan éindelijk naar Pride. Was Pride het verheugen waard?

Pride gaat over de mijnwerkersstaking in 1984. Mijnwerkers leggen het bijltje erbij neer uit protest, aangezien er aangekondigd is dat de mijnen gesloten geworden. De staking zorgt ervoor dat de mijnwerkers geen inkomen meer hebben en dat brengt veel gezinnen in moeilijkheden. Gelukkig is daar dan de Londense groep LGSM: Lesbians and Gays Support The Miners. Zij zamelen geld in voor de mijnwerkers, maar ontdekken dat men toch eigenlijk helemaal geen geld wil aannemen van homo’s. Na een zoektocht vinden ze dan toch een enthousiaste voorzitter van een vakbond in Wales. De lesbians en gays reizen in een heel tof busje naar Wales, waar de bevooroordeelde bewoners niet echt blij mee zijn…

 

Wat vind ik van Pride?

Pride is zo’n film waarbij je alle emoties voelt. Je bent boos, enthousiast, blij en verdrietig. Het is één van de films waarbij het gelukt is om entertainment met inhoud te combineren. Zeker doordat Pride is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, zul je het bij deze film niet drooghouden. Gelukkig staat daar een aantal hilarische momenten tegenover. Mijn complimenten voor de cast en de scriptschrijver!

Pride

Regie: Matthew Warchus | Cast: George MacKay (Joe), Dominic West (Jonathan), Andrew Scott (Gethin), Bill Nighy (Cliff), Paddy Considine (Dai), Imelda Staunton (Hefina), e.a.| Speelduur: 120 minuten | Jaar: 2014

Score: ♥ ♥ ♥ ♥
Ik durf nog geen vijf hartjes te geven, aangezien dit de eerste film is die ik in 2015 heb gezien. Maar écht: Pride is een heel goede film.

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

 • Reply Manon 06/01/2015 at 20:33

  Mij leek het echt een verschrikkelijke film, máár misschien toch maar eens overwegen om te kijken dan.

 • Reply Kim 06/01/2015 at 20:36

  Hmm klinkt interessant :)

 • Reply Fem 06/01/2015 at 20:46

  Hij is echt de moeite waard inderdaad; geestig en ontroerend tegelijk, en Bill Nighy is, zoals altijd, briljant :)

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.