Zoek
Sluit dit zoekvak.
Tuktuk

dingen die je niet moet doen in een tuktuk

Tuktuk

Laatst heb ik voor het eerst in mijn leven in een tuktuk gereden. Of nee, ik lieg, ik heb erin gezeten. Mijn teamgenoten waren het namelijk unaniem eens over het feit dat het het beste was als ik vooral niet zou gaan rijden. Dat rijden is namelijk nog moeilijker dan in een gewone auto rijden en zelfs daar faal ik regelmatig jammerlijk in. Zo gezegd, zo gedaan en ik nam braafjes achterin plaats. Omdat ik mij dus niet hoefde te concentreren op het rijden, heb ik de focus gelegd op het ontdekken van dingen die je niet moet doen als je in zo’n tuktuk zit. Vandaag deel ik ze met jullie.

  1. Met stip op één: drink geen warme chocomel in zo’n ding. Of iets anders wat onwijs vlekt en/of heet is. Je zou denken dat het best kan als je geen drempels in het verschiet hebt, maar niets is minder waar. Schakelen in zo’n tuktuk is een heuse uitdaging en dat gaat soms met horten en stoten. Als je precies op dat moment een slok wil nemen, zoals ik deed, kan ik je verklappen dat alles in je gezicht, nek en sjaal belandt.
  2. Wees ook zeker niet ongeduldig. Een tuktuk rijdt maar 60 kilometer per uur, als je het geluk hebt dat je het schakelen eindelijk onder de knie hebt. Voordat je dus die maximale snelheid hebt bereikt, ben je gemiddeld een uurtje verder.
  3. Opvliegend zijn is een no-go. Als je in een tuktuk rijdt, kan je erop rekenen dat elke andere weggebruiker je intens haat. Je moet namelijk gewoon op autowegen rijden, terwijl je een stuk langzamer bent, maar wel aardig wat ruimte inneemt. Er wordt naar je getoeterd, je wordt afgesneden en met een klein beetje pech word je gewoon een naastgelegen sloot ingereden. No biggie, zolang je je middelvinger maar niet opsteekt en geen ruzie zoekt met brede vrachtwagenchauffeurs.
  4. Ga niet op snelwegen rijden. Je bent voor de wet dan wel bestuurder van een auto, maar het is voor niemand leuk als je op een snelweg belandt.
  5. Bonustip: laat je ook niet aanrijden door zo’n ding.

 

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

3 reacties

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.