Zoek
Sluit dit zoekvak.
opruimen

tips voor effectief opruimen

opruimen


Als je je afvraagt wat bovenstaande foto en opruimen met elkaar te maken hebben, zal ik je dat allereerst vertellen. Ik heb een bloedhekel aan opruimen en ik ga daar altijd heel lelijk van kijken en zuchten. Georganiseerde chaos is meer mijn ding en als ik gewoon alles rondom mijn bed laat slingeren, vind ik het meestal ook bijzonder snel terug. Toch zorgt sociale druk ervoor dat ik zo nu en dan opruim. Inmiddels heb ik aardig wat tips voor effectief opruimen verzameld en ik heb het vermoeden dat jullie daar ook onwijs bij gebaat zullen zijn.

• Koop een hoog bed. Daar kan namelijk Heel Veel onder. Variërend van kleine dingen die je lekker kan stapelen (mijn boekenkast is vol, dus nieuwe boeken schuif ik na het lezen linea recta onder mijn bed) tot grote dingen die anders ook maar gewoon in de weg zouden staan. Onder mijn bed kom ik vrijwel nooit, dus dit is een prima oplossing.
• Kasten. Bouw je hele huis vol met kasten. Deur open, rotzooi erin, deur dicht. Vooral efficiënt als je die kast daarna ook niet meer zo vaak opendoet, want de kans bestaat dat er soms ook weer iets uit de kast komt rollen.
• Ruim pas op als het écht nodig is. Dan heb je de meeste eer van je werk.
• Weiger als je ouders je vragen om ‘al die leuke spullen van vroeger toch maar mee te nemen naar je eigen huis’. Echt, je wil die schoolrapporten en vriendenboekjes niet in je eigen huis hebben. Ze hebben daar jaren gestaan en het staat daar prima. Begin hier pas aan als je een eigen berging hebt.
• Vier je de feestdagen met cadeautjes? Zorg dat je bijvoorbeeld een dobbelspel ruim voor de feestdagen doet. Is de buit een hoop troep? Mooi! Pak het weer in en geef het ook gewoon weer weg.

Hopelijk krijgen jullie met deze tips jullie leven helemaal op orde. Succes, kinders!

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

2 reacties

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.