Familieruzies rond Kerst • freelennse
hersenscheten

hoe familieruzies rond kerst ontstaan

De feestdagen horen altijd leuk te zijn. Tot mijn grote schrik blijkt dat in december de meeste familieruzies ontstaan, relaties spaak lopen en vriendschappen beëindigd worden. Inmiddels heb ik het mysterie rondom de familieruzies ontrafeld.

Ik zou graag doen alsof hier weken aan onderzoek aan vooraf zijn gegaan, maar niets is minder waar. Ik ontdekte dit fenomeen namelijk per toeval. Door simpelweg in december naar een tuincentrum te gaan. Als jullie nog moeten: doe het niet. Of bereid je goed voor en neem je oordoppen en oogkleppen mee. Het begint al bij de kerstbomen. Moet het dit jaar een echte of een neppe zijn? En welke kerstboom is het mooist? Moet daar dan warme verlichting in of juist een heel witte? En als dat dan met het hele gezin besloten is, is het tijd voor de kerstballen. Die van vorig jaar gebruiken of is het tijd voor iets nieuws? En welke kleuren dan? Ik stond deze taferelen gade te slaan en te overdenken, tot ik een moeder hoorde schreeuwen dat ‘haar rotkind nu eindelijk eens naar haar toe moest komen’.

Ik ben eruit. Ik ga met mijn onderstaande vrienden dineren.

familieruzies rond kerst

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

7 reacties

 • Reply Dina 14/12/2014 at 06:41

  Pfff, net zoals boodschappen doen in december. Het lijkt wel alsof iedereen gek is geworden!

 • Reply Sylvia 14/12/2014 at 08:07

  Ik kan me dus echt niet voorstellen dat je om zulke dingen ruzie maakt. Wat maakt het in godsnaam uit wat voor boom en ballen het worden? En inderdaad wat Dina zegt: vermijd supermarkten. Heb jarenlang bij de bakkerij van de Emte gewerkt, wat je dan met name rond kerst voor discussies langs hoort komen onder echtparen, pff..

  • Reply freelennse 14/12/2014 at 09:51

   Haha, het liefst vermijd ik sowieso alle winkels in deze maand. Driewerf hoera voor online shoppen!

 • Reply Jo 14/12/2014 at 20:54

  Of wie wel en wie niet wordt uitgenodigd op welke kerstdag, blabla. Zonde, ja. Gelukkig bij mij nooit ruzie :D

 • Reply Chinouk 16/12/2014 at 21:05

  haha, december stress, zó herkenbaar.

 • Reply Kim ter Stege 24/12/2014 at 10:55

  Hahaha, gelukkig hebben wij dat (bijna) nooit!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.