Zoek
Sluit dit zoekvak.
Kerst

hoe familieruzies rond kerst ontstaan

De feestdagen horen altijd leuk te zijn. Tot mijn grote schrik blijkt dat in december de meeste familieruzies ontstaan, relaties spaak lopen en vriendschappen beëindigd worden. Inmiddels heb ik het mysterie rondom de familieruzies ontrafeld.

Ik zou graag doen alsof hier weken aan onderzoek aan vooraf zijn gegaan, maar niets is minder waar. Ik ontdekte dit fenomeen namelijk per toeval. Door simpelweg in december naar een tuincentrum te gaan. Als jullie nog moeten: doe het niet. Of bereid je goed voor en neem je oordoppen en oogkleppen mee. Het begint al bij de kerstbomen. Moet het dit jaar een echte of een neppe zijn? En welke kerstboom is het mooist? Moet daar dan warme verlichting in of juist een heel witte? En als dat dan met het hele gezin besloten is, is het tijd voor de kerstballen. Die van vorig jaar gebruiken of is het tijd voor iets nieuws? En welke kleuren dan? Ik stond deze taferelen gade te slaan en te overdenken, tot ik een moeder hoorde schreeuwen dat ‘haar rotkind nu eindelijk eens naar haar toe moest komen’.

Ik ben eruit. Ik ga met mijn onderstaande vrienden dineren.

familieruzies rond kerst

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

7 reacties

  1. Pfff, net zoals boodschappen doen in december. Het lijkt wel alsof iedereen gek is geworden!

  2. Ik kan me dus echt niet voorstellen dat je om zulke dingen ruzie maakt. Wat maakt het in godsnaam uit wat voor boom en ballen het worden? En inderdaad wat Dina zegt: vermijd supermarkten. Heb jarenlang bij de bakkerij van de Emte gewerkt, wat je dan met name rond kerst voor discussies langs hoort komen onder echtparen, pff..

    1. Haha, het liefst vermijd ik sowieso alle winkels in deze maand. Driewerf hoera voor online shoppen!

  3. Of wie wel en wie niet wordt uitgenodigd op welke kerstdag, blabla. Zonde, ja. Gelukkig bij mij nooit ruzie :D

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.