waardeloze aanbiedingen
brieven die ik toch nooit op de post doe

waardeloze aanbiedingen

Zo verrassend als mijn terugkomst is het volgende feit niet: ik hou van marketing en ik haat marketing. Dat heb ik al vaker gezegd. Vandaag weer een nieuwe blogpost in de categorie “ik haat marketing” in de vorm van een brief.

Hé Oral-B,

Dat de aanhef rijmt, is niet per se uitgedacht. Maar toen het me opviel, beviel het me wel, dus ik laat het maar gewoon zo staan. Ondanks dat het een beetje informeel klinkt. Liever informeel dan nijdig, toch? Ik ben niet echt heel erg nijdig hoor, maar een beetje opgelicht voel ik me wel. Ik zal jullie dan ook haarfijn uitleggen hoe dat komt.

Het komt niet eens doordat ik soms met mijn lip vast kom te zitten aan mijn elektrische tandenborstel. Want ik heb het idee dat dat meer aan mij en mijn gebrek aan motoriek ligt, dan aan jullie apparaten. Dus die klacht wilde ik jullie besparen. Ik heb het ook niet over het feit dat mijn tandenborstel veel te snel leeg is en dat ik dus simpelweg mijn tanden niet kan poetsen als ik weer eens ben vergeten mijn borstel op de lader te zetten. Ook daar zie ik mijn eigen aandeel wel. Hoewel het mijn leven een stuk zou versimpelen als jullie per tandenborstel twee opladers zouden verstrekken, want dan kan ik er één bij de wasbak beneden zetten en één bij de wasbak boven. Dan zal ik wellicht minder snel vergeten dat het ding niet uit zichzelf oplaadt. Maar goed, dat is maar een tip en u ziet maar wat u daarmee doet.

Waarom ik jullie schrijf, is namelijk echt heftig. Ik liep laatst de Makro in (één van de grote voordelen van eigen baas zijn en zo’n pasje kunnen scoren) en ik vind dat al best een dingetje. Zo’n winkel is enorm en ik vind het al een opgave om gewoon mijn avondeten te scoren bij de supermarkt. Goed, dat maakt jullie natuurlijk echt precies niets uit. Ik liep dus tegen twee grote manden aan bij de Makro waar tot mijn grote geluk voordeelverpakkingen lagen van de opzetborstels van Oral B. Ik ben nogal een luxepaard, ziet u, dus ik gebruik alleen de echte borsteltjes. Ook al zijn die schreeuwend duur. Nu lagen er twee verschillende aanbiedingen. Eén voordeelverpakking met ‘4 + 1 gratis’ en een voordeelverpakking van ‘4 + 2 gratis’. Maar, lieve mensen van Oral B, hóe is het mogelijk dat de prijs van die twee verpakkingen met dezelfde borsteltjes met vier euro verschilt? Bij beide verpakkingen betaal ik namelijk maar voor vier borsteltjes, dus in mijn optiek is dit theoretisch echt heel erg onmogelijk. Jullie begrijpen dat ik me intens opgelicht voel en dat ik nu elke keer een nare nasmaak in mijn mond krijg als ik mijn tanden heb gepoetst met borsteltjes waar ik al dan niet veel te veel geld voor had moeten betalen.

Ik hoop dat jullie nu niet met de mond vol tanden staan, want dat is nu ook weer niet mijn bedoeling. Ik wilde wel graag even mijn tanden laten zien, want, nou ja, zo ben ik gewoon. Iemand een kies uittrekken kan natuurlijk zomaar niet, daarvoor moet u wel even aan de tand gevoeld worden. En u begrijpt ook: oog om oog, tand om tand.

Groetjes,

Lenneke

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

5 reacties

 • Reply Maartje 18/08/2014 at 07:47

  Ik zit ook altijd vast met m’n lip!

  • Reply freelennse 18/08/2014 at 10:48

   Hahaha, goed om te weten dat ik niet de enige ben!

 • Reply OnlineBeautyMagazine 19/08/2014 at 20:18

  Hm, wat raar die actie! Dan kan inderdaad naar mijn mening ook niet kloppen.

 • Reply Henk 23/08/2015 at 12:01

  Kan natuurlijk ook de Makro zijn. Zij bepalen de verkoopprijs. Ook Makro: cupasoup grootverpakking 6.68. Aanbieding: dubbelpak voor 13,50. Hoezo aanbieding?Das nou niet echt heel veel goedkoper als je het mij vraagt.

  • Reply freelennse 23/08/2015 at 12:22

   Daar heb je zeker een punt! Aanbiedingen blijven bijzondere dingen.

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.