kwetsbaarheid - freelennse
hersenscheten

kwetsbaarheid

kwetsbaarheid


Is jouw hart wel eens gebroken door de kwetsbaarheid van een volslagen onbekende? Het mijne wel. Vorige week vrijdag om precies te zijn.

Het was vrijdagochtend, kwart voor negen. Ik liep vanaf de tram naar mijn werk en zag al van een afstandje een oudere vrouw staan. Ze zag er sip uit, haar lichaam gebogen. Het regende. Het viel me op dat de vrouw aan de overkant van de straat stond te wachten. Waarop was mij onduidelijk. Er was geen gebouw in de buurt waarvan het logisch was dat ze daar moest zijn. Het ziekenhuis is wel in de buurt, maar dan was ze wel heel erg uit koers geraakt. Ik liep vrij snel en kwam steeds dichterbij de vrouw. Toen ik bijna de trambaan wilde oversteken, snelde de vrouw op me af. Ze klampte zich aan me vast en vroeg of ze alsjeblieft met mij de trambaan mocht oversteken. Ik knikte, zei “ja, natuurlijk!” en ze haakte haar arm door de mijne. Mijn hand aaide over haar rimpelige arm. Langzaam liepen we door. Aan de overkant liet ze me los en liep ze een andere kant op. Ik wilde haar adopteren als mijn oma. Ik wilde haar een dikke knuffel geven en een aai over haar bol. In plaats daarvan vroeg ik: “Gaat het verder goed zo, mevrouw?”. “Ja, meissie, zijn gangetje”, antwoordde ze. Mijn hart brak.

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

10 reacties

 • Reply Marah 01/07/2014 at 07:42

  Awww

 • Reply Jenny 01/07/2014 at 11:18

  Wat fijn dat je haar kon helpen!

 • Reply Daan 01/07/2014 at 13:52

  Haha. Sweet.

 • Reply Naomi 01/07/2014 at 17:31

  Agos. Ook een keer gehad met een vrouwke die zich vastklampte aan een boom omdat het te hard waaide.

 • Reply Anne 01/07/2014 at 17:32

  Ja, wat mooi :-)

 • Reply Suus 01/07/2014 at 18:15

  Mooi Len, mensen zoals jij zouden er veel meer moeten zijn! <3

 • Reply Carlijn 18/07/2014 at 20:04

  Je bent een held!

  • Reply freelennse 19/07/2014 at 18:33

   Ha, thanks, maar dat valt best mee. :-)

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.