Zoek
Sluit dit zoekvak.

kwetsbaarheid

kwetsbaarheid


Is jouw hart wel eens gebroken door de kwetsbaarheid van een volslagen onbekende? Het mijne wel. Vorige week vrijdag om precies te zijn.

Het was vrijdagochtend, kwart voor negen. Ik liep vanaf de tram naar mijn werk en zag al van een afstandje een oudere vrouw staan. Ze zag er sip uit, haar lichaam gebogen. Het regende. Het viel me op dat de vrouw aan de overkant van de straat stond te wachten. Waarop was mij onduidelijk. Er was geen gebouw in de buurt waarvan het logisch was dat ze daar moest zijn. Het ziekenhuis is wel in de buurt, maar dan was ze wel heel erg uit koers geraakt. Ik liep vrij snel en kwam steeds dichterbij de vrouw. Toen ik bijna de trambaan wilde oversteken, snelde de vrouw op me af. Ze klampte zich aan me vast en vroeg of ze alsjeblieft met mij de trambaan mocht oversteken. Ik knikte, zei “ja, natuurlijk!” en ze haakte haar arm door de mijne. Mijn hand aaide over haar rimpelige arm. Langzaam liepen we door. Aan de overkant liet ze me los en liep ze een andere kant op. Ik wilde haar adopteren als mijn oma. Ik wilde haar een dikke knuffel geven en een aai over haar bol. In plaats daarvan vroeg ik: “Gaat het verder goed zo, mevrouw?”. “Ja, meissie, zijn gangetje”, antwoordde ze. Mijn hart brak.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

10 reacties

  1. Agos. Ook een keer gehad met een vrouwke die zich vastklampte aan een boom omdat het te hard waaide.

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.