de boekendief - freelennse
boeken

de boekendief

de boekendief

De Boekendief is een oorlogsroman en speelt zich af in 1939. Het gaat over Liesel, een 9-jarig meisje. Het jonge meisje wordt samen met haar broertje naar een pleeggezin, de Hubermanns, gebracht. Haar broertje overlijdt en bij zijn begrafenis vindt Liesel een zwart boekje. Dit boekje steelt ze en hiermee begint haar carrière als de boekendief. Deze carrière breidt ze uit als ze bij de Hubermanns woont. Dit boek gaat over vriendschap, overwinnen, verliezen, dood, verdriet, moed en liefde. En wat dit boek bijzonder maakt: het wordt verteld door de ogen van de Dood.

Mijn mening
Hoe lastig ik het vond om in het begin door De Boekendief heen te komen, zo lastig vond ik het later om het boek weg te leggen. Ik hoorde van meerdere mensen dat het een heel goed boek is, dus ik moest en zou er doorheen komen. Toch zag ik in het begin een beetje op tegen de 560 pagina’s. Maar gelukkig verdween dit gevoel. Het is een bijzonder boek. Bijzonder aangrijpend, ook. Natuurlijk weet ik dat er oorlogen zijn geweest en dat dit erg pijnlijk en verdrietig moet zijn geweest voor de mensen die dit hebben meegemaakt. Maar als je leest over een 9-jarig meisje dat dit alles heeft meegemaakt, dat de Dood haar op de hielen zit en dat zij een geheim met zich moet meedragen… Toen ik de laatste bladzijde omgeslagen had, twitterde ik: “ik heb De Boekendief uit en tranen in mijn ogen”. Ik kan er maar één ding over zeggen: ga dit boek lezen.

♥ Waardering: 8.

Markus Zusak – De boekendief
The House of Books / 2014 / 9789044342628
Bij Bol.com te koop voor €15,00.

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

6 reacties

 • Reply Marah 23/04/2014 at 10:47

  Ik wil het boek nog steeds lezen, maar heb wel de film al gezien. Het is de enige film (tot nu toe) waar mijn vriend ooit tranen in zijn ogen van kreeg, dat zegt al wel genoeg.

 • Reply Daan 23/04/2014 at 14:55

  Ik heb ‘m hier ook liggen, of staan, in de wachtrij. Ben eens curieus!

  • Reply freelennse 23/04/2014 at 22:07

   Je zal er geen spijt van krijgen :-)

 • Reply Sylvia 23/04/2014 at 21:39

  Ik heb de film gezien, daar haal je niet uit dat het zo’n dik boek is. Ben nu wel nieuwsgierig :)

 • Reply Eline 05/05/2014 at 08:42

  Ik herken wat je schrijft over het boek, in het begin vond ik het erg bizar en twijfelde ik om verder te lezen, maar op een gegeven moment kon ik het boek ook echt niet meer wegleggen!
  Het boek is inmiddels ook verfilmd, ook een enorme aanrader :)

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.