mijn lieve oma - freelennse
hersenscheten

mijn lieve oma

lieve oma

Mijn lieve oma wordt 27 april alweer 82 jaar. En omdat zij dus al 81 jaar aan cadeaus achter zich heeft liggen, waarvan ik ongeveer 20 jaar heb meegedaan, weet ik niet meer wat ik geven moet. Een luchtje is te standaard of oma vindt het ‘niet zo lekker’. Dingen voor in huis heeft ze genoeg en dat is nogal zacht uitgedrukt. En voor oma een bos bloemen uitzoeken, dat is ook niet zo makkelijk. Oma kan nogal kieskeurig zijn als het erop aankomt, maar oma is vooral de enige vrouw die…

 • zo lekker broodjes jus, hachee en eigen frieten kan maken
 • mij bij mijn vroegere bijbaan élke zaterdag lunch kwam brengen, waaronder een Kinderbueno en een pakje chocomel
 • chocomel kan uitspreken als ‘smèkemel’
 • werkelijk altijd iets te eten bij zich heeft en het ook altijd aanbiedt
 • vierentwintig keer achter elkaar kan niezen
 • mij ‘Lek Paardenbek’ mag noemen
 • iedere dag naar het stadje loopt, tenzij het sneeuwt
 • kan breien als de beste
 • altijd na een bezoek van de kapper in de regen loopt en dan zegt “ons haar is weer gedaan, hoor…”

Nu zet ik dit niet zomaar online op het wereldwijde web. Oma vindt mijn blog leuk, maar ze heeft zelf geen internet en snapt niks van computers. Ik zet dit online, omdat ik een verzameling van de leukste stukjes op mijn blog – al dan niet over oma – in een boek ga bundelen en haar cadeau geef.

Gefeliciteerd Oom, ik hoop dat je nog lang bij mij bent. Oom, ik hou van jou!

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

5 reacties

 • Reply mam 22/04/2014 at 07:56

  Lief … weer een mooie herinnering.
  Én voor oma zo herkenbaar, zoals zij het beleefde ♡

 • Reply Marleen 22/04/2014 at 14:41

  Wat lief <3 Alvast van harte gefeliciteerd voor je oma.

 • Reply Marah 23/04/2014 at 11:10

  Ah <3 Gefeliciteerd! Mijn opa leest mijn blog wel vaak (hij heeft zelfs een facebookpagina) en heel af en toe laat hij een reactie achter. Ik word daar altijd zo blij van!

 • Reply Daan 25/04/2014 at 17:14

  Broodje jus en hachee, lekker hoor.
  Leuk dat je over onze ‘Oma Zus’ schrijft. Tot zondag.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.