Zoek
Sluit dit zoekvak.
freelennse - muntthee

film: her

freelennse - muntthee

“Zullen we weer eens naar de film?” “Oké, draait er iets leuks?” “Ja, Her. Hier heb je de trailer. Wanneer gaan we?” “Laten we woensdag maar doen.” “Tof.”

Zo gaat het altijd als ik naar de film ga. Films ontdek ik niet zelf, ik houd me er niet mee bezig, maar ik vind het wel erg leuk om ze te bekijken! Meestal roep ik dan “oh, ja, maar die film wil ik echt heel graag zien” en probeer ik pas kaartjes te bestellen als de film al lang en breed uit is op dvd. Maar vorige week zat ik dan toch echt in het Louis Hartlooper Complex bij de film Her.

De film is vrij realistisch, alleen de techniek is ver vooruit. Her gaat over Theodore, een eenzame man die voor zijn werk brieven verzint en inspreekt op zijn computer. De computer maakt er automatisch handgeschreven brieven van. Op een dag koopt Theodore een nieuw operating system (OS) voor zijn computer. Dit systeem is geheel gepersonaliseerd en voldoet aan de behoeften van de gebruiker. De OS van Theodore is een vrouw en heeft de stem van Scarlett Johansson. En het is niet zomaar een OS, nee, Theodore en OS Samantha worden verliefd op elkaar.

Mijn mening
Wat een heerlijke film. Ik ben zelf zo’n figuur dat ook intens verliefd is op haar MacBook, iMac, iPad en iPhone, maar dit is toch wel even andere koek. De verhaallijn is simpel en daar houd ik van. Het is ook niet te overdreven science fiction, maar gewoon realistisch. De wereld is wel wat killer, veel meer volgebouwd en wat geavanceerder.

Er zit humor, liefde, romantiek en drama in de film. En ik, als gadgetlover kan me wel vinden in computers die gewoon doen wat je zegt en gamen alsof je daadwerkelijk zelf in het spel loopt. Daarnaast vind ik het ook het filmwerk erg geslaagd. Het lijkt mij een flinke uitdaging om een film te maken waarvan één van de hoofdrolspelers alleen een stem is. O, en ik ben ook echt heel erg verliefd op de stem van Scarlett. Een genot om naar te luisteren!

♥ Waardering: 9.

Her
Regie: Spike Jonze / Cast: Joaquin Phoenix, Amy Adams en de stem van Scarlett Johansson / Speelduur: 120 minuten

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.