Zoek
Sluit dit zoekvak.

film: philomena

LouisHartlooperComplex
Mocht je iets gelezen hebben over de film Philomena en twijfel je nog of je die moet zien… het antwoord is hier!

Ja. Anderhalve week geleden zat ik namelijk in het Louis Hartlooper Complex te kijken naar deze schitterende film. En ik heb het niet droog gehouden. (Maar ik ben dan ook een watje. En het regende.) Philomena is een waargebeurd verhaal en de hoofdrol wordt vertolkt door Judi Dench. Het gaat over een Ierse vrouw die op jonge leeftijd in een klooster is bevallen. Nadat ze haar bevalling zonder pijnstilling heeft doorstaan, moet ze direct een verklaring tekenen waarin ze afstand doet van haar zoontje. Haar zoontje wordt verkocht en ze verliest hem voor vijftig jaar uit het oog. Tot ze een journalist ontmoet en samen met hem op zoek gaat naar haar kroost. Meer wil ik je niet vertellen, want dat zouden natuurlijk enorme spoilers zijn.

Mijn mening
Ik ben zwaar onder de indruk van dit verhaal en de verfilming ervan. Eigenlijk wist ik helemaal niet dat er echt kinderen verkocht werden en dat de nonnen destijds zo evil waren. Dit verhaal boeide me vanaf het begin tot het eind en liet me geen moment los. Koud liet het me ook niet, trouwens. Het is een trieste film, maar met tegelijkertijd heel hartverwarmende stukken. Een echte aanrader!

♥ Waardering: 9.

Philomena
Regie: Stephen Frears / Cast: Judi Dench, Steve Coogan, Mare Winningham, Anna Maxwell Martin e.a. / Speelduur: 95 minuten

Na Philomena
Kijk maar: ik was heel blij dat ik deze film gezien heb. Het was het geld dubbel en dwars waard.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

6 reacties

  1. Ik twijfelde echt nog heel erg, nu niet meer. Nu wil ik ‘m zien. Judi Dench is sowieso een heldin, dus dat is dubbel fijn.
    En je bent mooi!

  2. Klinkt inderdaad als een ontroerend verhaal! Deze film gaat op mijn ‘nog te kijken’ lijstje ;)

  3. Misschien dat ik ‘m eens download als ‘ie uit is. Films met Judy Dench zijn altijd wel de moeite waard.

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.