hoe ik bijna de eerste de beste vent van straat plukte
hersenscheten

hoe ik bijna de eerste de beste vent van straat plukte

Ik wilde deze blogpost bijna beginnen met ‘ik mis een man in mijn huis’, maar ik weiger dat. Toch was ik zondagavond bijna in staat om de eerste de beste vent van straat te plukken en hem te bevelen nooit meer bij me weg te gaan. Bijna, ja. Ik deed het dus niet… 

Wat voelde ik me ellendig. Eerst legde ik mezelf al onmenselijke druk op door te moeten kiezen tussen honderden dvd’s. Toen ik had besloten dat ik een Nederlandse film wilde kijken, werd het aanbod al aardig uitgedund. Goed, ik mocht er drie van mezelf mee naar beneden nemen en daar zou ik de spreekwoordelijke knoop doorhakken. Niet wetende dat ik kort erna echt dingen wilde doorhakken. Na lang wikken en wegen, spelletjes met kop of munt en noem maar op, had ik eindelijk een film gekozen. Als ik dus in de avond een dvd’tje wil kijken, moet ik dit ’s ochtends al zorgvuldig plannen. Bovenstaande taferelen nemen uren in beslag, dames en heren. (Ja, ik ben een Weegschaal. En ja, ook een vrouw. Ik weet het.) Eigenlijk moet ik het al een week van tevoren plannen, want ik moet ook nog kiezen tussen popcorn, en wil ik dan zoet of zout, M&M’s, met of zonder pinda’s, wil ik wijn of bier en wordt het dan rood of wit of Radler of zal ik lekker burgerlijk gewoon een kopje thee drinken? Nou, jongens, mijn keuzestress werd dus gewoon met harde hand afgestraft. Ze zeggen toch wel eens ’techniek staat voor niets’? Ha, techniek staat voor ‘niets werkt in mijn huis’. Zat ik eindelijk lekker geïnstalleerd op de bank, krijg ik die dvd-speler niet aan de praat. Met geen mogelijkheid. Dit is dus de reden waarom ik naar de bioscoop ga. Beperkt aanbod van films, beperkt aanbod van eten (in vergelijking met de supermarkt dan) en ik hoef niet te stoeien met achttien afstandsbedieningen. En dan kan ik ook gewoon zonder technische man verder met mijn leven. Zo. Ga ik nu een boek lezen. En me volproppen met alle bovenstaande etenswaren.

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

10 reacties

 • Reply Chantal 29/01/2014 at 08:30

  Haha, ik ben geen Weegschaal maar heb ook vaak keuze stress. Nu we Netflix hebben kan ik echt eerst een uur zoeken naar films (en dan geef ik constant aan welke films ik ooit nog wil zien, maar nu niet) om uiteindelijk die avond een flauw cabaretstuk te kijken…

 • Reply Maris 29/01/2014 at 10:27

  Mijn dochtertje is ook een weegschaal. Herken het wel bij haar ook haha!

 • Reply Sylvia 29/01/2014 at 10:42

  Haha, hier spreekt een nuchtere stier: ik heb zelden last van keuzestress. Al wil dat niet zeggen dat ook ik niet af en toe de neiging heb om een kerel van de straat te plukken.. ;)

 • Reply Rachel Kromdijk 29/01/2014 at 15:35

  ik herken wel heel veel hiervan ook al ben ik maagd.. maar je komt hem vanzelf tegen! juist als je het niet meer wil en tijd voor jezelf wilt nemen komen ze om de hoek zetten! liefs x

  • Reply freelennse 29/01/2014 at 21:33

   Ik doelde meer op een kerel die de techniek in mijn huis fikst.

 • Reply Daan 29/01/2014 at 15:49

  Een Nederlandse film… tja, dan ben je snel klaar. Tenminste, als je kwalitatief goed wil :p

 • Reply Hilde 30/01/2014 at 18:08

  Bij mij gaat zelfs de bioscoop stuk :( haha :p Ik heb serieus een keer gehad dat tijdens één film het beeld tot 3 keer toe uitviel en het geluid wel gewoon verder ging :p Bij de 3e keer werden we maar naar huis gestuurd en kregen we ons geld terug, maarja film was wel helemaal verpest :p

 • Reply Suus 30/01/2014 at 19:48

  Keuzes maken zal nooit een competentie van mij worden. Ik twijfel nu over welke woorden ik zorgvuldig ga uitkiezen om deze reactie iets grappigs toe te kennen…Zelfs dat lukt mij niet. Wat een hel.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.