Zoek
Sluit dit zoekvak.

hoe ik bijna de eerste de beste vent van straat plukte

Ik wilde deze blogpost bijna beginnen met ‘ik mis een man in mijn huis’, maar ik weiger dat. Toch was ik zondagavond bijna in staat om de eerste de beste vent van straat te plukken en hem te bevelen nooit meer bij me weg te gaan. Bijna, ja. Ik deed het dus niet… 

Wat voelde ik me ellendig. Eerst legde ik mezelf al onmenselijke druk op door te moeten kiezen tussen honderden dvd’s. Toen ik had besloten dat ik een Nederlandse film wilde kijken, werd het aanbod al aardig uitgedund. Goed, ik mocht er drie van mezelf mee naar beneden nemen en daar zou ik de spreekwoordelijke knoop doorhakken. Niet wetende dat ik kort erna echt dingen wilde doorhakken. Na lang wikken en wegen, spelletjes met kop of munt en noem maar op, had ik eindelijk een film gekozen. Als ik dus in de avond een dvd’tje wil kijken, moet ik dit ‘s ochtends al zorgvuldig plannen. Bovenstaande taferelen nemen uren in beslag, dames en heren. (Ja, ik ben een Weegschaal. En ja, ook een vrouw. Ik weet het.) Eigenlijk moet ik het al een week van tevoren plannen, want ik moet ook nog kiezen tussen popcorn, en wil ik dan zoet of zout, M&M’s, met of zonder pinda’s, wil ik wijn of bier en wordt het dan rood of wit of Radler of zal ik lekker burgerlijk gewoon een kopje thee drinken? Nou, jongens, mijn keuzestress werd dus gewoon met harde hand afgestraft. Ze zeggen toch wel eens ‘techniek staat voor niets’? Ha, techniek staat voor ‘niets werkt in mijn huis’. Zat ik eindelijk lekker geïnstalleerd op de bank, krijg ik die dvd-speler niet aan de praat. Met geen mogelijkheid. Dit is dus de reden waarom ik naar de bioscoop ga. Beperkt aanbod van films, beperkt aanbod van eten (in vergelijking met de supermarkt dan) en ik hoef niet te stoeien met achttien afstandsbedieningen. En dan kan ik ook gewoon zonder technische man verder met mijn leven. Zo. Ga ik nu een boek lezen. En me volproppen met alle bovenstaande etenswaren.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

10 reacties

  1. Haha, ik ben geen Weegschaal maar heb ook vaak keuze stress. Nu we Netflix hebben kan ik echt eerst een uur zoeken naar films (en dan geef ik constant aan welke films ik ooit nog wil zien, maar nu niet) om uiteindelijk die avond een flauw cabaretstuk te kijken…

  2. Haha, hier spreekt een nuchtere stier: ik heb zelden last van keuzestress. Al wil dat niet zeggen dat ook ik niet af en toe de neiging heb om een kerel van de straat te plukken.. ;)

  3. ik herken wel heel veel hiervan ook al ben ik maagd.. maar je komt hem vanzelf tegen! juist als je het niet meer wil en tijd voor jezelf wilt nemen komen ze om de hoek zetten! liefs x

  4. Een Nederlandse film… tja, dan ben je snel klaar. Tenminste, als je kwalitatief goed wil :p

  5. Bij mij gaat zelfs de bioscoop stuk :( haha :p Ik heb serieus een keer gehad dat tijdens één film het beeld tot 3 keer toe uitviel en het geluid wel gewoon verder ging :p Bij de 3e keer werden we maar naar huis gestuurd en kregen we ons geld terug, maarja film was wel helemaal verpest :p

  6. Keuzes maken zal nooit een competentie van mij worden. Ik twijfel nu over welke woorden ik zorgvuldig ga uitkiezen om deze reactie iets grappigs toe te kennen…Zelfs dat lukt mij niet. Wat een hel.

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.