Zoek
Sluit dit zoekvak.

#witboek

Wat is Twitter toch een heerlijk sociaal medium. Laatst zag ik bij @NoSeksInTheCity een heel leuk initiatief, namelijk… #witboek! Dit houdt in dat je elke dag vijf dingen twittert waar je blij van wordt of waar je trots op bent. Dit hoeven geen enorme dingen te zijn, maar mag ook neerkomen op ‘ik ben vandaag mijn bed uitgerold zonder een half uur te snoozen’. Natuurlijk doe ik mee, want positiviteit is fijn. Inmiddels heb ik de volgende dingen al getwitterd:

 1. Maar vijf minuten druk gemaakt om het tentamen dat ik niet gehaald heb, in plaats van een uur.
 2. Heb gemerkt dat ik van andermans geluk ook heel gelukkig word.
 3. Er is voor me gekookt. Door een man. En ik vond het lekker.
 4. Ik werd heel blij toen ik zag wie mijn afstudeerbegeleider wordt en door een mooi cijfer voor essay voor huiselijk geweld.
 5. Ik word ook heel blij van dit project. Positief zijn is vet.
 1. Een borrel/etentje/filmpje of een combinatie van plannen met leuke mensen.
 2. Gezellig lunchen met goed gezelschap.
 3. Een financiële meevaller. Like!
 4. Afgemat worden door een sportinstructeur en niet één keer geklaagd.
 5. Geen chocolademilkshake gehaald na het sporten.
 1. Ik hou van mijn karma.
 2. Een tentamen gehaald waar ik over twijfelde.
 3. Geen spierpijn na een uitputtende sportsessie.
 4. Afstudeervoorstel is vanmorgen goedgekeurd door begeleider. De horror kan beginnen.
 5. Het is fijn dat het weer langer licht is.

Zo. Even een overkill aan positieve dingen. Doen jullie mee? Gebruik dan wel de hashtag #witboek, want dan kan ik meegenieten! :-)

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

8 reacties

 1. Hmm nee. Een foto per dag lukt me nog wel, maar vijf dingen onthouden en twitteren. Nee, ga ik vergeten. Maar t lijkt me wel een goeie positivityboost, jeej :)

 2. Ik kende het nog niet toen ik ermee begon, maar ik doe zoiets in een boekje. Ik schrijf elke dag drie fijne dingen van die dag op :)

 3. Positiviteit is inderdaad goed en leuk! Deze week was bij mij dan het tegenovergestelde, maar er komt weekend aan en daar ben ik blij om. Wat fijn dat je een tentamen hebt gehaald waar je over twijfelde :D

 4. Ik had al een vermoeden dat je ergens mee bezig was, de nummers vielen me op. Altijd goed, meer positiviteit!

 5. Als ik niet kan slapen ga ik wel eens dingen van mijn dag waar ik blij van werd in chronologische volgorde opnoemen, en dan weet ik altijd zo veel dat ik al voordat ik bij het middaguur ben al in slaap ben gevallen :) en daar ben ik pas dankbaar voor!

 6. Ik doe dit soort dingen altijd in impulsieve aanvallen. Eens in de zoveel tijd word ik overvallen door een vlaag van positiviteit en dan moet het er allemaal uit. Dan maak ik ook dit soort lijstjes en die zijn dan heel lang. Maar elke dag 5 dingen? Volgens mij is dat voor mij fysiek onmogelijk. :’)

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.