Een stel vreemden — fictie — freelennse
verzonnen verhalen

een stel vreemden

We zaten samen op een trappetje. Te kijken naar de vlinders die voorbij vlogen, af en toe een landing vlakbij ons maakten en wegvlogen zodra we er ééntje wilden aanraken. Ze waren zo dichtbij, maar onaantastbaar. Zoals zoveel dingen. We zwegen. Urenlang. We hadden elkaar zoveel te vertellen, maar konden de juiste woorden niet vinden. Hij zuchtte zo nu en dan. Ik stak dan een sigaret op en blies de rook de andere kant op. Totaal nutteloos, want de wind zorgde ervoor dat het alsnog in zijn gezicht kwam. Ik wist dat het hem mateloos irriteerde, maar ik kon er niet mee stoppen. Ik kon simpelweg niks meer voor hem opbrengen. Langzaam, maar zeker ging de zon onder. Samen met onze liefde zakte het heldere object verder weg, tot hij helemaal verdwenen was. We waren vreemden van elkaar geworden. Een mug prikte me. Ik sloeg hem dood op mijn knie en smeerde bij wijze van grap het insectenlijkje op zijn knie. Hij keek me aan, maar zei niets. Het viel me op dat hij nog steeds scheel was, dat zijn tanden een tint geler waren geworden en dat een puist zich had gehuisvest op zijn kin. Niets aan hem kon me nog bekoren. Het werd tijd om de woorden uit te spreken die onze band, voor zover die er nog was, voor altijd zou verbreken. ‘Ik kan dit niet meer’, sprak ik. “Nee,” zei hij, “ik ook niet. Laten we naar huis gaan. Morgen is vast alles beter.” Zijn optimisme was als een dolk in mijn hart. Het werd niet meer beter. En die morgen kwam ook al niet.

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

 • Reply Dionne 31/01/2013 at 13:55

  Damn, jij bent wel van de heftige posts de laatste tijd. :O

 • Reply Josephine 01/02/2013 at 17:49

  Wauw. Ik vind het heel mooi en vind het zo knap van je dat je zulke mooie stukken kan schrijven. Iets totaal anders: rook jij? :O

 • Reply isabel 01/02/2013 at 20:09

  Echt super goed geschreven! x

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.