Zoek
Sluit dit zoekvak.

van mijn geloof gevallen

Met alles, echt alles, wat ik in me had, heb ik geprobeerd om dit tegen te houden. Maar helaas, James‘ wil is sterker dan die van mij. Ik vertelde James dat ik niet aan tags doe, maar dat werd niet geaccepteerd. Uiteindelijk hebben we het op een akkoordje gegooid: ik doe geen echte tag, maar beantwoord wel een aantal van de elf vragen waar zij zo op heeft zitten zwoegen. Ik had ze natuurlijk ook alle elf kunnen doen, maar dan waren jullie minimaal een half uur zoet. Op verzoek doe ik ook de rest. Joe, komen ze.

1. Wat zou je doen als je moeder elke dag naar je werk of je school kwam, een gehaktbal tegen je hoofd aan smeet en dan zonder iets te zeggen weer wegging?
Niet bijzonder veel. Het lot wil dat ik echt helemaal wild ben van mama’s gehaktballen en toevallig heel goed kan vangen. Elke dag zou ik dus mijn linkerhand opsteken, de gehaktbal daarin laten landen, naar de koelkast lopen om de mayonaise te pakken, een bordje en bestek pakken en… smullen maar. Dat ze geen gedag zegt, maakt me niet zo uit.

2. Wat zou je doen als je later ging trouwen met de liefde van je leven, je was helemaal gelukkig, maar op het moment suprême vraagt hij of het mogelijk is om je even over vier ogen te spreken en dan staan jullie dus in zo’n afgezonderd kamertje achter het altaar en dan zegt hij: “Luister, voordat we gaan trouwen moet ik je iets vertellen. Ik kan mijn ware aard niet langer voor je verbergen”, om vervolgens zijn gezicht er als een masker af te trekken, en dan bleek dat er een hagedissenkop onder zat?
Ik heb zelden zo’n lange zin gelezen. Maar, ik zou een gat in de lucht springen. Niet omdat ik zijn kop zo aantrekkelijk zou vinden, maar omdat het zou verklaren waarom hij zijn tong zo vaak uitsteekt. Het was me ook al opgevallen dat zijn tong bijna even groot was als hijzelf, dus nu vallen eindelijk alle puzzelstukjes op de goede plaats. Natuurlijk zou ik ook gewoon nog het ja-woord geven. Het gaat tenslotte om het innerlijk. <3

3. Wat zou je doen als je een Snickers zat te eten en elke keer als je een hapje wilde nemen, begon het ding te piepen: “Nee! Nee! Niet doen! Alsjeblieft! Spaar me!”?
Dooreten. Ik ben Oost-Indisch doof en dat komt zeker op momenten als deze héél goed uit.

4. Wat zou je doen als je later ging trouwen, liefde van je leven, heel erg gelukkig, dag van je dromen, yadda, yadda, yadda, en dan bleek dat je wedding planner Treble had ingehuurd om een eigen interpretatie van de Wedding March te spelen?
Allereerst zou ik mijn bruidshakken uitschoppen, mijn jurk omhoog trekken en schreeuwen om een handtekening op mijn poezelige billen. Daarna zou ik een fles champagne – of nou ja, de inhoud ervan – achterover slaan en lijdzaam toekijken en luisteren.

5. Als je de rest van je leven nog maar in één kleur zou kunnen zien, welke kleur zou je dan kiezen?
Roze. De wereld door een roze bril is veel mooier en dan is het gras aan de overkant ook niet meer groener.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

7 reacties

  1. Goed punt, dat laatste. Zo had ik het nog nooit bekeken. (En dankjewel dat je hebt toegegeven! :D )

  2. Ondanks het feit dat ik niet te hard kan lachen omdat m’n hoofd voelt als een blok beton, is dit heerlijk vermaak op de brakke zaterdagmorgen.

  3. Hahahaha ik heb echt een heel leuke zaterdag met al die blogs die James’ vragen beantwoord hebben.
    Dankjulliewel allemaal!

  4. HAHA, jouw antwoord op de eerste vraag, geniaal. Ooh grapje, op alle vragen vind ik jouw antwoorden grappig.

  5. Bij die laatste heb je inderdaad een punt. Ennuh, voel je niet verplicht de rest ook te beantwoorden ;)

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.