valentijnsdag
hersenscheten

valentijnsdag

Verliefdheid, het is maar iets raars. Een soort virus dat zich langzaam door je lichaam verspreidt, je eetlust verpest en vlinders in je buik loslaat. Door één persoon (als het goed is, tenminste) waar je al jaren zonder hebt gedaan. Die je misschien nooit eerder hebt gezien. En dan kan je er ook nog eens niets aan doen. Het eerste moment, de eerste seconden oogcontact. Je hersenen draaien op volle toeren: hangt er een snottebel aan mijn neus? Heb ik die klodder mayonaise wel vakkundig genoeg van mijn wang gepoetst? Mocht je hem (of haar) in het gunstigste geval aan de haak hebben geslagen, ben je bij het tweede obstakel beland. ‘WAAROM HOOR IK NIKS VAN HEM?!’. Je telefoon blijft angstvallig stil en je traanbuizen worden gekieteld. Na een week ben je eruit: hij moet je niet. Maar dan staat ineens Valentijnsdag voor de deur. De overtreffende trap van ‘raar’ is toch wel Valentijnsdag. Zo’n dag waarop je elkaar moet laten weten dat je heel veel liefde voor degene voelt. En dat terwijl Valentijnskaarten in 85% van de gevallen door vrouwen worden gekocht. Vrouwen zijn een beetje wereldheersers, dus ik vind dat Valentijnsdag gewoon een ode aan de vrouw moet worden.

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

7 reacties

 • Reply Dionne 12/02/2013 at 09:03

  Ik hoor je, en ik ga ook tachtigduizend kaarten kopen.

 • Reply Kimberly 12/02/2013 at 09:06

  Valentijnsdag als ode aan de vrouw, goed idee! :)

 • Reply Martina 12/02/2013 at 09:50

  Helemaal mee eens!!!!

 • Reply Josephine 12/02/2013 at 10:43

  Doet mij meteen denken aan de Sadie Hawkins aflevering van Glee, waar het de bedoeling was dat niet de jongens, maar de meisjes de jongens vroegen om naar het bal te gaan. Van mij mogen het gewoon de jongens blijven, haha.

 • Reply Anouk 12/02/2013 at 15:37

  Dat is nog eens een goed idee, maar lekker verwend worden is ook wel erg lekker :)

 • Reply Silvy 12/02/2013 at 17:51

  Haha, helemaal mee eens. Leuk artikel! :)

 • Reply Marieke 13/02/2013 at 12:44

  Ik vind Valentijn dus nog steeds leuk, ook al heb ik eigenlijk altijd wel een relatie en is er dus niks spannends meer aan. ;) Vorig jaar ben ik door vriendje verrast, dat blijft toch ook wel heel leuk hoor!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.