Zoek
Sluit dit zoekvak.

waarom douchen met mij leuk is

Het komt misschien een beetje ongeloofwaardig over, maar ik heb thuis een douche. Zo’n hangend ding waar ik onder ga staan om schoongespoeld te worden met Heel Heet Water, maar ook om flink te relaxen. Jammer genoeg ben ik niet erg goed in niks doen, maar wil ik wel erg graag lang onder de douche staan. Dus ik heb een aantal activiteiten bedacht die prima onder de douche kunnen! Voor een ieder die het bovenstaande herkent: ik deel het graag met je.

Zingen
Goed, laat ik maar beginnen met de meest voor de hand liggende activiteit: zingen. Maar wel met een ander tintje! Zeker in tijden van tentamens, maak ik liedjes van de leerstof. Vooral het liedje van Albert Heijn (“Excellente keuze, verfijnd en delicaat.”) leent zich perfect voor dit soort dingen. “Gemaksgeoriënteerden, impulsief en onbezorgd”… Zo kom je fluitend de tentamens door. Mocht je geen tentamens hebben, is het natuurlijk ook leuk om je huisgenoten te wekken met je valse gekrijs.

Smartphonen
Ja, dat is een nieuw werkwoord. Ik heb het al eens eerder gezegd: ik ben vergroeid met mijn iPhone. Dus ook onder de douche hebben we het gezellig samen. Twitteren, Mindfeuden, Facebooken, WhatsAppen, het kan allemaal. In mijn twintigjarig bestaan heb ik twee keer mijn arm gebroken en dat heeft me dus veel goeds gebracht. Behalve dat ik nu twee beschimmelde gipsarmen onder mijn bed heb liggen, weet ik dus ook als de beste hoe je kan douchen met maar één arm. Winning!

Eten
Soms moet je prioriteiten stellen. De tijd tikt maar door (ja, echt) en je kan niet kiezen. Wil je uitgebreid eten of wil je lekker lang douchen? Combineer dat nou! Je maakt wat lekkers te eten en verorbert het terwijl je onder de kletterende stralen staat. Gaat hartstikke prima. Om nog meer tijd én water te besparen kun je natuurlijk ook plassen en je tanden poetsen onder de douche.

Jammer genoeg heb ik geen bad, dus die activiteiten zullen jullie zelf moeten bedenken. Oh, en niet Instagrammen onder de douche!

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

12 reacties

  1. Haha, smartphonen onder de douche gaat me net iets te ver, maar het is nooit verkeerd om die skill te hebben ;P

  2. Bedankt voor de tips, maar ik denk dat ik het toch gewoon bij het wassen van mijn haar hou :’)

  3. Wow, dat is nog eens multitasken. Ik geniet gewoon van het douchen zonder eten en mobiel, haha.

  4. Wat ik meestal doe: vijf minuten voor me uit staren, dan omdraaien en weer vijf minuten omdraaien. En dat herhaal ik. Ondertussen denk ik na over dingen die nooit zullen gebeuren, maar die me wel heel vet lijken (trouwen met filmster A en daten met ster B).

  5. Ik draai altijd honderd rondjes onder de douche voordat ik een fijne douchepositie heb gevonden. Als een hondje ja. Douchen op z’n hondjes.

  6. Ik doe eigenlijk helemaal niks onder douche, behalve een beetje staan en nadenken. Ik kan niet wachten tot we een bad hebben en ik lekker kan gaan lezen of zo!

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.