waarom douchen met mij leuk is
hersenscheten

waarom douchen met mij leuk is

Het komt misschien een beetje ongeloofwaardig over, maar ik heb thuis een douche. Zo’n hangend ding waar ik onder ga staan om schoongespoeld te worden met Heel Heet Water, maar ook om flink te relaxen. Jammer genoeg ben ik niet erg goed in niks doen, maar wil ik wel erg graag lang onder de douche staan. Dus ik heb een aantal activiteiten bedacht die prima onder de douche kunnen! Voor een ieder die het bovenstaande herkent: ik deel het graag met je.

Zingen
Goed, laat ik maar beginnen met de meest voor de hand liggende activiteit: zingen. Maar wel met een ander tintje! Zeker in tijden van tentamens, maak ik liedjes van de leerstof. Vooral het liedje van Albert Heijn (“Excellente keuze, verfijnd en delicaat.”) leent zich perfect voor dit soort dingen. “Gemaksgeoriënteerden, impulsief en onbezorgd”… Zo kom je fluitend de tentamens door. Mocht je geen tentamens hebben, is het natuurlijk ook leuk om je huisgenoten te wekken met je valse gekrijs.

Smartphonen
Ja, dat is een nieuw werkwoord. Ik heb het al eens eerder gezegd: ik ben vergroeid met mijn iPhone. Dus ook onder de douche hebben we het gezellig samen. Twitteren, Mindfeuden, Facebooken, WhatsAppen, het kan allemaal. In mijn twintigjarig bestaan heb ik twee keer mijn arm gebroken en dat heeft me dus veel goeds gebracht. Behalve dat ik nu twee beschimmelde gipsarmen onder mijn bed heb liggen, weet ik dus ook als de beste hoe je kan douchen met maar één arm. Winning!

Eten
Soms moet je prioriteiten stellen. De tijd tikt maar door (ja, echt) en je kan niet kiezen. Wil je uitgebreid eten of wil je lekker lang douchen? Combineer dat nou! Je maakt wat lekkers te eten en verorbert het terwijl je onder de kletterende stralen staat. Gaat hartstikke prima. Om nog meer tijd én water te besparen kun je natuurlijk ook plassen en je tanden poetsen onder de douche.

Jammer genoeg heb ik geen bad, dus die activiteiten zullen jullie zelf moeten bedenken. Oh, en niet Instagrammen onder de douche!

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

12 reacties

 • Reply Sylvia 21/01/2013 at 08:04

  Haha, smartphonen onder de douche gaat me net iets te ver, maar het is nooit verkeerd om die skill te hebben ;P

 • Reply Dionne 21/01/2013 at 10:41

  Dit doe ik ALLEMAAL. We moeten douchepartners worden. Niet awkward.

 • Reply Malou 21/01/2013 at 13:29

  Leuk geschreven :)

 • Reply Lisa 21/01/2013 at 15:15

  Bedankt voor de tips, maar ik denk dat ik het toch gewoon bij het wassen van mijn haar hou :’)

 • Reply Anouk 21/01/2013 at 15:19

  Smartphonen onder de douche doe ik toch liever niet, haha.

 • Reply Josephine 21/01/2013 at 16:01

  Wow, dat is nog eens multitasken. Ik geniet gewoon van het douchen zonder eten en mobiel, haha.

 • Reply Mylène 21/01/2013 at 16:06

  Wat ik meestal doe: vijf minuten voor me uit staren, dan omdraaien en weer vijf minuten omdraaien. En dat herhaal ik. Ondertussen denk ik na over dingen die nooit zullen gebeuren, maar die me wel heel vet lijken (trouwen met filmster A en daten met ster B).

 • Reply Naomi 21/01/2013 at 19:08

  Ik draai altijd honderd rondjes onder de douche voordat ik een fijne douchepositie heb gevonden. Als een hondje ja. Douchen op z’n hondjes.

 • Reply James 21/01/2013 at 23:26

  Jeuh, hij doet het weer! Maar gaat je telefoon niet stuk van al dat water?

 • Reply Marah 22/01/2013 at 08:09

  Ik doe eigenlijk helemaal niks onder douche, behalve een beetje staan en nadenken. Ik kan niet wachten tot we een bad hebben en ik lekker kan gaan lezen of zo!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.