Zoek
Sluit dit zoekvak.

hoe ik plots raamprostituee werd

Het komt niet heel vaak voor, maar eens in de zoveel tijd werp ik een blik op Twitter. Waarschijnlijk zegt het jullie niets, dus ik zal even heel kort uitleggen wat het is. Twitter is een soort microblog, waar je minimaal één keer per kwartier een berichtje van 140 tekens de ether in moet sturen. Best leuk en sociaal allemaal. Je kan privé twitteren, maar ook als bedrijf. Daarnaast is er nog de optie om een thema-account te lanceren, waarop je bijvoorbeeld alleen maar woordgrappen of kekke plaatjes deelt. Je kan dus allerlei accounts volgen en zij kunnen jou ook weer terugvolgen. Men zegt wel eens: ‘gedeelde smart, is halve smart’. Maar de smart verdwijnt snel als ik tot mijn grote schrik taalfouten voorbij zie komen. Een paar dagen terug werd het me te gortig en wees ik de boosdoener op zijn fout. Godzijdank ben ik gezegend met een slimme telefoon (voor de kenners onder ons: een iPhone 4S), die foutief gespelde woorden meteen wil veranderen. Volgens mij noemen ze dat ‘autocorrectie’. Het opvallendste aan deze functie is dat hij soms een beetje recalcitrant werd. Toen ik tegen de spelfoutmaker wilde zeggen dat ik een taalpurist ben, verscheen er ineens in mijn scherm: “Ik ben een raamprostituee.”.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

12 reacties

  1. Haha! Ik heb de autocorrectie maar uitgezet, want daar heb ik niet zoveel aan. Het zorgt inderdaad wel voor grappige zinnen soms.

  2. Haha, die is zo geniaal! Ik vind autocorrect ondanks de rare dingen soms, heel handig, type namelijk altijd naast de letter die ik bedoelde.

  3. Ook Word kent soms rare suggesties. Laatst kwam ik ‘toiletbordeelhouder’ tegen, terwijl ik toch echt ‘toiletborstel’ bedoelde..

  4. Hahah ow jeetje!! Door dit soort dingen heb ik altijd mijn autocorrectie uitstaan.

  5. En nu ben ik ook nog een ‘boosdoener’. Tsk. ;-)

    Lees je trouwens de zin “Maar de smart verdwijnt snel…” nog even door? Ik mis iets.

  6. Haha, ik ben gisteren voor het eerst op je blog gekomen en ik vind hem echt heel leuk! Blijf zo doorgaan!

  7. Hahah ik heb mijn autocorrectie al heel lang uitstaan om dit soort dingen te voorkomen. Maar het is wel grappig.

  8. hahahah GE-NI-AAL! ik heb autocorrect nog wel aanstaan, soms heel handig en soms mateloos irritant.

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.