Hoe ik plots raamprostituee werd - blog - freelennse
hersenscheten

hoe ik plots raamprostituee werd

Het komt niet heel vaak voor, maar eens in de zoveel tijd werp ik een blik op Twitter. Waarschijnlijk zegt het jullie niets, dus ik zal even heel kort uitleggen wat het is. Twitter is een soort microblog, waar je minimaal één keer per kwartier een berichtje van 140 tekens de ether in moet sturen. Best leuk en sociaal allemaal. Je kan privé twitteren, maar ook als bedrijf. Daarnaast is er nog de optie om een thema-account te lanceren, waarop je bijvoorbeeld alleen maar woordgrappen of kekke plaatjes deelt. Je kan dus allerlei accounts volgen en zij kunnen jou ook weer terugvolgen. Men zegt wel eens: ‘gedeelde smart, is halve smart’. Maar de smart verdwijnt snel als ik tot mijn grote schrik taalfouten voorbij zie komen. Een paar dagen terug werd het me te gortig en wees ik de boosdoener op zijn fout. Godzijdank ben ik gezegend met een slimme telefoon (voor de kenners onder ons: een iPhone 4S), die foutief gespelde woorden meteen wil veranderen. Volgens mij noemen ze dat ‘autocorrectie’. Het opvallendste aan deze functie is dat hij soms een beetje recalcitrant werd. Toen ik tegen de spelfoutmaker wilde zeggen dat ik een taalpurist ben, verscheen er ineens in mijn scherm: “Ik ben een raamprostituee.”.

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

12 reacties

 • Reply Anneke 20/01/2013 at 10:02

  Haha! Ik heb de autocorrectie maar uitgezet, want daar heb ik niet zoveel aan. Het zorgt inderdaad wel voor grappige zinnen soms.

 • Reply Josephine 20/01/2013 at 10:52

  Haha, die is zo geniaal! Ik vind autocorrect ondanks de rare dingen soms, heel handig, type namelijk altijd naast de letter die ik bedoelde.

 • Reply SanneWierda 20/01/2013 at 11:18

  Hahaha ja, in dat geval ben ik ook een raamprostituee.

 • Reply Sylvia 20/01/2013 at 11:31

  Ook Word kent soms rare suggesties. Laatst kwam ik ’toiletbordeelhouder’ tegen, terwijl ik toch echt ’toiletborstel’ bedoelde..

 • Reply Bo 20/01/2013 at 11:32

  Hahah ow jeetje!! Door dit soort dingen heb ik altijd mijn autocorrectie uitstaan.

 • Reply AvieNL 20/01/2013 at 11:40

  En nu ben ik ook nog een ‘boosdoener’. Tsk. ;-)

  Lees je trouwens de zin “Maar de smart verdwijnt snel…” nog even door? Ik mis iets.

  • Reply freelennse 20/01/2013 at 11:43

   Sorry! Ik heb expres geen screenshots geplaatst of namen vermeld. En oei, wat slecht. Thanks.

 • Reply Merel 20/01/2013 at 13:38

  Haha, ik ben gisteren voor het eerst op je blog gekomen en ik vind hem echt heel leuk! Blijf zo doorgaan!

 • Reply Nieke 20/01/2013 at 14:55

  Hahah ik heb mijn autocorrectie al heel lang uitstaan om dit soort dingen te voorkomen. Maar het is wel grappig.

 • Reply Dionne 20/01/2013 at 15:23

  hahahah GE-NI-AAL! ik heb autocorrect nog wel aanstaan, soms heel handig en soms mateloos irritant.

 • Reply Daphne 20/01/2013 at 18:05

  Haha heerlijk stukje! En wat is je lay-out mooi! :)

 • Reply sistersandsisters 20/01/2013 at 18:17

  ahahah moest er om lachen (ik heb zelf blackberry ) dus dit soort dingen krijg ik niet op me bleedscherm ahah

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.