Zoek
Sluit dit zoekvak.

voordelen van griep

Sinds vrijdag heeft de griep de overhand in mijn leven. Wakker worden met een keel alsof er een rally in heeft plaatsgevonden en oren die dienst weigeren. Inmiddels blijven mijn ogen onafgebroken waterig, loopt er ook een vloeibaar iets uit mijn neus en is mijn keel zo rauw als maar zijn kan. Ik heb er nog aan gedacht om een nieuwe film in de reeks te maken: ‘Alles is Snot’. Er bleek weinig animo, dus dit idee liet ik bij nader inzien aan me voorbijgaan. Maar na het hele weekend geklaagd te hebben, besloot ik om eens na te gaan wat voor voordelen er aan de griep kleven. Dit bleek een lastige opgave, maar het is me gelukt. Maar liefst zes voordelen, die in de verste verte niet opwegen tegen de nadelen.

 • er wordt de hele dag door thee voor je gezet, met Heel Veel Honing
 • je hebt een heel goed excuus om naar McDonald’s te rijden om de teruggekeerde chocolademilkshake te halen
 • je kan ook vieze dingen eten, want je proeft toch maar weinig
 • de scheetjes van huisgenoten ruik je niet
 • ibuprofen: het is net snoep
 • legitiem wonen in je onepiece

Ranking: 
heart-pink heart-pink  heart-pink

Ondanks dat de griep 3 van de 5 hartjes krijgt, hoop ik toch dat hij heel snel mijn lichaam verlaat.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

17 reacties

 1. Pff wat vervelend dat je de griep hebt zeg! Ik hoop dat je je snel weer beterder voelt. Het grootste voordeel van de griep vind ik dat er de hele dag een beetje voor je word gezorgt

 2. Lucky you, ik word niet zo verzorgd ben ook ziek:(
  Maar scheten ruiken we inderdaad niet hahaha

 3. Ik denk steeds: ‘Huh? Maar hier had ik toch niet op gereageerd?’ Maar dan is het een andere Dionne :P

  Dingen niet proeven is stom. Om een of andere reden moet ik altijd uit eten als ik verkouden ben. Zo zonde van het geld :( En voor mij wordt er geen thee gezet hoor!

  1. Haha dat had ik ook, ik vond het al zo’n atypische reactie voor jou.

   Maar die chocolademilkshake, dat is superslecht! Zuivel creëert namelijk nog meer snot, heb ik me laten vertellen. (Door mijn moeder, dus misschien is het ook maar een manier om me de koelkast uit te jagen geweest.) Wat wel goed helpt is thee met heel veel honing en nog meer citroen, 2 fijngestampte paracetamols erin en een scheut sterke drank. Smerig, maar ja, proef je toch niet…

 4. Oké, nu snap ik waarom je verdrietig wordt van vrieskou. Of zou je er ook verdrietig van worden als je niet de griep had? Aan de andere kant, je hebt nu wel een reden om binnen te blijven. Wacht, ik snap het. Je bent verdrietig omdat je niet kunt gaan schaatsen op natuurijs als je de griep hebt. Is dat het? Nee, zeker :P

  Hoe dan ook, beterschap!

 5. Nog een voordeel van de griep is dat je (bijna) zonder schuldgevoel thuis kan blijven en eindelijk eens verplicht niets doen. Gewoon, omdat het niet anders kan. Hoe beroerd ik mij ook voel, deze gedachte brengt een soort rust. Maar als er niemand voor je zorgt, voel je je wel eenzaam hoor :(

  Beterschap in ieder geval!

 6. Leuk dat je hier de positieve vibe van opschrijft;). Ziek zijn blijft gewoon onwijs vervelend dus hoop dat je snel weer beter bent! Leuke blog heb je trouwens:)!

 7. Niemand maakt ooit thee voor me als ik ziek ben, dus gelukkig dat jij het wel waardeert! Beterschap!

 8. Haha, zo klinkt ziek worden nog leuk ook! Beterschap, hopelijk knap je snel op. Ik vind je nieuwe lay-out trouwens erg leuk :D

 9. Meestal is het niet fijn, maar deze voordelen zijn wel leuk bedacht haha!
  Super leuke blog heb je trouwens :) Ik volg je!

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.