de speld in de hooiberg
hersenscheten

de speld in de hooiberg

Dat je mond openvalt van verbazing. Ik heb dat niet erg vaak – verbaas u niet, verwonder u slechts -, maar toen ik het voorstukje zag van ‘De Speld in de Hooiberg’, kreeg ik mijn mond bijna niet meer dicht. Pardon? Dit is dus een slap aftreksel van Boer zoekt Vrouw? Je weet wel, dat programma waarin tien boeren op zoek gaan naar een vrouw. Mijn hersenen spoelen het stukje terug. De speld in de hóóiberg? Met andere woorden: SBS laat die arme, vrijgezelle boer, Christiaan Rodenburg, iets onmogelijks proberen? Nou ja, onmogelijk lijkt het wel een beetje: het is een boer, heeft een boerderij op Texel, heeft daar zijn handen al vol aan én hij houdt niet van dronken vrouwen.

Alwéér?
Ik werd al enigszins moe van alle talentenjachten als The Voice of Holland, The Voice Kids, Xfactor, Sterren Dansen en vallen nog veel vaker, Sterren Springen en lopen verwondingen op en ga zo maar door. Maar eigenlijk zijn BZV en DSIDH (tjonge, da’s nog eens een rottige hashtag!) geen haar beter. Het is best een talent te noemen om verliefd te worden op een boer die niet van dronken vrouwen houdt. Het is best een talent om die relatie vervolgens een eeuwigheid stil te houden, want anders is de uitkomst van het programma al verpest en wil er al helemaal niemand meer kijken. Al vraag ik me af hoeveel mensen er uberhaupt willen kijken. Iets met telkens hetzelfde liedje.

De Hongerspelen
Goed, de boer gaat dus op zoek naar zijn ware liefde. Hij heeft twaalf vrouwen uitgekozen en daar zijn zes koppels van gemaakt. Koppels? Ja, ze gaan dubbeldaten. Dat is dus dubbel zo erg. De vrouwen vertrekken met zijn allen naar het eiland om een etmaal op de boerderij door te brengen. Een etmaal. Geen tijd voor koeknuffelen of het bekijken van lieve lammetjes. De strijd begint dus meteen. Ik zie beelden van The Hunger Games voor me. Goed, na die 24 uur blijven er maar liefst zes dames over die twee weken langer mogen blijven. Volgens SBS is dat ‘niet altijd even gemakkelijk’, maar als je het mij vraagt, hadden de vrouwen zich prima kunnen voorbereiden door alle voorgaande seizoenen van BZV te bekijken.

De Speld in de Hooiberg is vanaf vandaag elke woensdagavond om 20.30 uur te zien bij SBS6. Gelukkig ben ik dan in de sportschool.

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

10 reacties

 • Reply Anouk 09/01/2013 at 09:51

  Hmm… ik kijk niet naar Boer zoekt Vrouw, dus dit sla ik dan ook maar af.

 • Reply Anneke 09/01/2013 at 10:01

  Ik had er nog heel niet van gehoord. BZV nog nooit gekeken en ik kijk sowieso liever geen programma’s op SBS6.

 • Reply Sylvia 09/01/2013 at 11:29

  Haha, ik heb ook al een aantal keer de voorstukjes voorbij zien komen, lijkt inderdaad op een slap aftreksel van BZV ;)

 • Reply AreyouShir? 09/01/2013 at 13:56

  Ik ben helaas thuis op die dag en dat tijdstip maar ik zal er zeker voor zorgen dat ik op dat moment andere zaken om handen heb. Pff.

 • Reply James 09/01/2013 at 14:52

  Huh. Nee. Dit meen je niet.

 • Reply martjep 09/01/2013 at 15:05

  Sprakeloos

 • Reply Vera 09/01/2013 at 18:57

  Oh god, echt?! Maar ja, wat verwachten we eigenlijk nog van SBS6…

 • Reply Lisa 09/01/2013 at 20:09

  Als trouwe BZV-kijker ben ik eigenlijk wel heeel nieuwsgierig… :P

 • Reply SanneWierda 10/01/2013 at 11:06

  Haha, ik ken die boer via via. ;-)
  Maar goed, inderdaad een hele slechte rip-off van BZV… Beetje zwak van SBS…

 • Reply Marieke 10/01/2013 at 16:34

  Een soort Boer Zoekt Vrouw meets De Bachelor. Ik ga het eens terugkijken.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.