Zoek
Sluit dit zoekvak.

wat als er geen internet was

Tegenwoordig hoef ik me nooit meer echt zorgen te maken om verveling. Niet als ik weer eens ergens ben gestrand dankzij het openbaar vervoer dat weer eens weigert, niet als ik even moet wachten omdat ik zoals altijd weer eens te vroeg ben, niet als ik onder de douche sta. Mijn iPhone is altijd en overal bij me. Nu gaat de batterij niet heel lang mee, dus ook de oplader laat ik nooit ergens achter. Maar oh, wat ben ik verslaafd aan dat ding. Zodra ik zie dat ik een berichtje binnenkrijg, open ik het. Als ik zie dat iemand weer een woord of figuur heeft gelegd bij Word- of Mindfeud, wil ik ook weer meteen reageren. Een mailtje niet beantwoorden? Nee, dat kan echt niet. Dus heb ik iets bedacht. In het kader van ‘daag jezelf eens uit’. Binnenkort ga ik ervaren hoe het is om een dag zonder internet (dus zowel op mijn telefoon als op mijn andere apparaten) door te komen. Ik weet niet of ik opgenomen moet worden of rare dingen ga doen, dus ik bereid jullie maar alvast voor. Ik weet alleen nog niet welke dag ik het ga doen! Wat raden jullie aan? Een doordeweekse dag of juist een dag in het weekend? Ik heb er nu al stress van.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

9 reacties

 1. Breng je hoogst waarschijnlijk de dag door in een wellnessresort om je vervolgens te verstoppen onder je dekbed.

 2. Haha, ik heb geen internet op mijn mobiel en ik ga er voorlopig ook niet aan beginnen. Zelfs in de kroeg wordt dat ding regelmatig door vrienden uit de broekzak gevist om Facebook en Twitter te checken en whats app-berichten te beantwoorden, irritant! Maar succes, you can do it! ;)

 3. Heeeeel herkenbaar! Ik zou zo’n dag niet overleven, tenzij ik bezig ben met leuke dingen met vrienden/familie dan zal ik niet snel internetten. Ik zou het in het weekend proberen!

 4. Het valt mij mee… sterker nog, ik zou niet meer anders willen. Al ben ik – eerlijk is eerlijk – elke dag twee uurtjes online in een wificafé. Dan laat ik me heerlijk overspoelen door een gegarandeerd volle mailbox! Dit houdt waarschijnlijk het midden tussen pervers en efficiënt…
  Kluizenaarsgroet,
  Rob

   1. Zes jaar terug knipte ik de kabel door: ik was verslaafd (aan o.a. chatten en gamen). Sindsdien is het zo heerlijk rustig dat ik niet anders meer zou willen. Heb om die reden ook geen smartphone.

    1. Wow, wat inspirerend. Ik moet die dag zonder internet op mijn telefoon weer eens uitvoeren, kijken hoe me dat tegenwoordig bevalt.

     1. Zag net pas dat ik op een wel héél oude discussie reageerde. Dat heb je als je maar een keer in de vier jaar online bent. Grapje.

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.