Zoek
Sluit dit zoekvak.

de valkuilen van IKEA

De simpelste manier om een glimlach op mijn gezicht te toveren, is door te vragen “zullen we naar IKEA gaan vanavond?”. Meteen word ik wild enthousiast van de hotdogs waar je zelf gigantisch veel saus op kan pompen en van het feit dat je telkens opnieuw je ijshoorntje kan vullen. Ook de potloodjes schreeuwen mijn naam. Stuk voor stuk. Lekker door het pand van duizenden vierkante meters slenteren, een groot deel van het assortiment belachelijk maken en fantaseren over hoe je zelf je enorme grachtenpand gaat inrichten. Maar waar ik minder enthousiast van word, zijn mijn impulsieve aankopen. De kaarsen geuren zo heerlijk, de kasten zijn fantastisch en praktisch, de boeken die er ter decoratie staan, ruiken naar eeuwenoud papier en de dekbedovertrekken zijn hemels. Elke keer weer laat ik me verleiden door iets moois. Zo ook afgelopen maandag. “Heb jij nog wat nodig?” “Nee, zeker niet.” Tot ik verliefd werd op een dekbedovertrek. Na lang wikken en wegen – een halve minuut – omarmde ik het 2 bij 2 meter grote ding. Goed. Dertig euro armer. Maar ja, wat heb je aan een dekbedovertrek zonder bijpassend hoeslaken? Ook nog maar even uitzoeken dan. Super, nog tien euro’s die uit mijn portemonnee vliegen. Maar ik kan voorlopig wel lekker slapen!

 

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

4 reacties

  1. Mijn regel is: als het echt superleuk is, maakt het niet uit hoeveel het kost. En van wat ik er nu van zie, vind ik dat je helemaal gelijk had om het te kopen! ;)

  2. Soms mag je best even een cadeau’tje voor jezelf kopen, toch? Het is in elk geval een mooie aankoop die je zeker niet ongebruikt in een hoekje zal leggen.

  3. Ziet er heerlijk uit. Ik heb laatst ook heerlijk door de IKEA gewandeld. Een soort Disnleyland maar dan net anders. Alleen ik heb me braaf ingehouden en niks gekocht. Al ben ik wel 100x verliefd geworden op een bed. Love.

  4. Ja, dat snap ik dus niet, mensen die voor hun lol naar de Ikea gaan. Ik heb het één keer gedaan (voor de lol, maar niet voor mijn lol, was het was gedwongen) met een paar meisjes en toen ging het de hele tijd van: ooooh en aaaaah en awww (op de kinderafdeling). Ik ben er de laatste tijd veel geweest voor mijn kamer, maar nu hoef ik er niet meer te komen :P

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.