Zoek
Sluit dit zoekvak.

hoera, wij zijn zwanger!

Wie neemt de verantwoordelijkheid voor deze uitspraak? Welke man, het moet een man zijn geweest, heeft bedacht dat niet alleen de vrouw, maar ook de man zwanger is? Een metroman die zijn vrouwelijke kant aan het uitbreiden was? Ik moet de bel uiteen doen spatten. Wij, vrouwen, zijn gewoon gigantisch de zwangere sigaar. Hoe we het wenden of keren. Wij moeten ‘s morgens uit bed springen, over de kleding van onze man struikelen en ons braaksel in de wc storten. Alleen dan zijn we blij dat onze kerel de wc-bril omhoog heeft laten staan. Wij, vrouwen, komen kilo’s aan. En dat terwijl het weken, misschien wel maanden, zal duren voordat we weer in oude staat op aarde rondlopen. Wij, vrouwen, houden vocht vast als een vochtvreter. Maar voordat het zover is, zullen we eerst nog dat kleine mensje uit moeten poepen. Uren persen, puffen en pijn lijden. Waar de man is in dit verhaal? Enkel in de titel. Want hoera, wij zijn zwanger! Maar de vrouw neemt alle taken op zich. Hoera!


Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

16 reacties

 1. Helaas neemt de vrouw alle taken op zich inderdaad. Had het liever andersom gehad.

 2. Ik heb juist stiekem het vermoeden dat een vrouw – freakin’ rare wezens zijn dat – de uitspraak bedacht heeft. Om zo de man er wat meer bij te betrekken. Zo van: “Hallo eikel, jij bent hier ook schuld van dus je doet mee aan dit circus ook!”

  1. Dan moet ik altijd weer denken aan de uitspraak van een cabaretier waar ik uiteraard de naam van kwijt ben: “Expecting? What do you mean, are you not sure? Yeah we’re expecting a baby, but it could be a velociraptor.”

 3. volgens mij moet je een andere man vinden. Oh, en die kilo’s, maak er maar jaren van.

  nog nooit zo’n goede steun gehad tijdens de zwangerschap dan mijn vriend.

 4. Zucht. Stelletje vrouwen! Geen woord over de hormonen die door het huis gieren, geen woord over het oneindig meeveren, geen woord over de gruwelijk stinkende flessen van ‘Moeders voor Moeders’ waar wij over struikelen, geen woord over het aanblik dat wij mannen moeten hebben op de transformatie van de vagina naar een geboortekanaal. Gaan jullie je maar weer wentelen in zelfmedelijden. Uiteindelijk wilden jullie de kinderen; wij willen alleen maar bier en keihard “Tieten” roepen. ;-)

  1. Wat een mannenpraat! Jij moet je vrouw dankbaar zijn voor jullie twee prachtige kids. Al het bovenstaande heeft zij voor je over, jij hoeft alleen maar een beetje mee te bewegen en af en toe je neus dicht te houden. Niks ergs aan, toch?! ;-) (Ik hoop gewoon dat de rollen eens omdraaien en mannen moeten gaan bevallen. Pay back!)

   1. Hahahaha. En óf dat mannenpraat is :-) Damn proud of it. Och ironie…

    Ondertussen fluister ik liefdevol mijn vrouw toe dat ik trots op d’r ben, dat ik me niet kan voorstellen én wensen een tennisbal door m’n neusgat te persen en dat ik gezegend ben staand te kunnen plassen.

    Go girls. Zonder jullie geen wereldvrede!

    1. Ik wil ook staand kunnen plassen. Ik zou serieus een dag vrij nemen om overal te kunnen wildplassen.

 5. Klopt, hier heb ik ook zo’n hekel aan die uitspraak. Verschrikkelijk! Al zou ik voor geen goud de rollen willen omdraaien. Wie weet wat voor baby er dan uitkomt :D Ik denk dat mannen (sorry, maar in dit opzicht zijn jullie mannen toch echt het zwakkere geslacht) het niet kunnen. En dan heb ik het niet alleen over de bevalling, maar over de hele zwangerschap. Niet dat ik veel hoefde te doen…binnen no time werd dochterlief geboren met een keizersnee, dus klagen doe ik absoluut niet.

 6. Hoera! Wat een leuk nieuws. En wat betreft ‘samen’ zwanger zijn ben ik mijn vrouw wel heel dankbaar hoor. Die weet hoe het is om zwanger te zijn en ik krijg alle steun en begrip die ik maar krijgen kan. Best bijzonder, samen leven met een zwangere vrouw is vast niet altijd even makkelijk. ;) Maar ja, die situatie is dan weer een beetje anders. Ze zwangert in ieder geval lekker mee. :P

 7. Gelukkig haalde manlief het in niet in zijn hoofd om die uitspraak te doen… ;-)

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.