hoera, wij zijn zwanger! - freelennse
hersenscheten

hoera, wij zijn zwanger!

Wie neemt de verantwoordelijkheid voor deze uitspraak? Welke man, het moet een man zijn geweest, heeft bedacht dat niet alleen de vrouw, maar ook de man zwanger is? Een metroman die zijn vrouwelijke kant aan het uitbreiden was? Ik moet de bel uiteen doen spatten. Wij, vrouwen, zijn gewoon gigantisch de zwangere sigaar. Hoe we het wenden of keren. Wij moeten ’s morgens uit bed springen, over de kleding van onze man struikelen en ons braaksel in de wc storten. Alleen dan zijn we blij dat onze kerel de wc-bril omhoog heeft laten staan. Wij, vrouwen, komen kilo’s aan. En dat terwijl het weken, misschien wel maanden, zal duren voordat we weer in oude staat op aarde rondlopen. Wij, vrouwen, houden vocht vast als een vochtvreter. Maar voordat het zover is, zullen we eerst nog dat kleine mensje uit moeten poepen. Uren persen, puffen en pijn lijden. Waar de man is in dit verhaal? Enkel in de titel. Want hoera, wij zijn zwanger! Maar de vrouw neemt alle taken op zich. Hoera!


Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

16 reacties

 • Reply Lyanne 03/08/2012 at 09:06

  Helaas neemt de vrouw alle taken op zich inderdaad. Had het liever andersom gehad.

 • Reply Liann. 03/08/2012 at 19:38

  Ja, echt een stomme uitspraak! Beter waren de rollen omgedraaid ;)

 • Reply Naomi 05/08/2012 at 21:42

  Ik heb juist stiekem het vermoeden dat een vrouw – freakin’ rare wezens zijn dat – de uitspraak bedacht heeft. Om zo de man er wat meer bij te betrekken. Zo van: “Hallo eikel, jij bent hier ook schuld van dus je doet mee aan dit circus ook!”

 • Reply Jeroen 19/08/2012 at 14:46

  En als je zegt dat we samen in verwachting zijn?

  • Reply Sabine 18/03/2014 at 21:50

   Dan moet ik altijd weer denken aan de uitspraak van een cabaretier waar ik uiteraard de naam van kwijt ben: “Expecting? What do you mean, are you not sure? Yeah we’re expecting a baby, but it could be a velociraptor.”

 • Reply marijke 21/08/2012 at 18:45

  volgens mij moet je een andere man vinden. Oh, en die kilo’s, maak er maar jaren van.

  nog nooit zo’n goede steun gehad tijdens de zwangerschap dan mijn vriend.

 • Reply AvieNL 18/03/2014 at 21:46

  Zucht. Stelletje vrouwen! Geen woord over de hormonen die door het huis gieren, geen woord over het oneindig meeveren, geen woord over de gruwelijk stinkende flessen van ‘Moeders voor Moeders’ waar wij over struikelen, geen woord over het aanblik dat wij mannen moeten hebben op de transformatie van de vagina naar een geboortekanaal. Gaan jullie je maar weer wentelen in zelfmedelijden. Uiteindelijk wilden jullie de kinderen; wij willen alleen maar bier en keihard “Tieten” roepen. ;-)

  • Reply freelennse 18/03/2014 at 21:56

   Wat een mannenpraat! Jij moet je vrouw dankbaar zijn voor jullie twee prachtige kids. Al het bovenstaande heeft zij voor je over, jij hoeft alleen maar een beetje mee te bewegen en af en toe je neus dicht te houden. Niks ergs aan, toch?! ;-) (Ik hoop gewoon dat de rollen eens omdraaien en mannen moeten gaan bevallen. Pay back!)

   • Reply AvieNL 18/03/2014 at 22:14

    Hahahaha. En óf dat mannenpraat is :-) Damn proud of it. Och ironie…

    Ondertussen fluister ik liefdevol mijn vrouw toe dat ik trots op d’r ben, dat ik me niet kan voorstellen én wensen een tennisbal door m’n neusgat te persen en dat ik gezegend ben staand te kunnen plassen.

    Go girls. Zonder jullie geen wereldvrede!

    • Reply freelennse 18/03/2014 at 22:15

     Ik wil ook staand kunnen plassen. Ik zou serieus een dag vrij nemen om overal te kunnen wildplassen.

 • Reply Jolanda 10/01/2015 at 20:17

  Klopt, hier heb ik ook zo’n hekel aan die uitspraak. Verschrikkelijk! Al zou ik voor geen goud de rollen willen omdraaien. Wie weet wat voor baby er dan uitkomt :D Ik denk dat mannen (sorry, maar in dit opzicht zijn jullie mannen toch echt het zwakkere geslacht) het niet kunnen. En dan heb ik het niet alleen over de bevalling, maar over de hele zwangerschap. Niet dat ik veel hoefde te doen…binnen no time werd dochterlief geboren met een keizersnee, dus klagen doe ik absoluut niet.

 • Reply Lisanne 11/01/2015 at 09:47

  Hoera! Wat een leuk nieuws. En wat betreft ‘samen’ zwanger zijn ben ik mijn vrouw wel heel dankbaar hoor. Die weet hoe het is om zwanger te zijn en ik krijg alle steun en begrip die ik maar krijgen kan. Best bijzonder, samen leven met een zwangere vrouw is vast niet altijd even makkelijk. ;) Maar ja, die situatie is dan weer een beetje anders. Ze zwangert in ieder geval lekker mee. :P

 • Reply LNNK 12/01/2015 at 20:05

  Gelukkig haalde manlief het in niet in zijn hoofd om die uitspraak te doen… ;-)

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.