Zoek
Sluit dit zoekvak.

omgaan met teleurstellingen

Teleurstellingen. We krijgen er allemaal wel eens mee te maken. Vandaag zelfs heel Nederland: de openingswedstrijd van het EK hebben we verloren. Dat sloot even niet aan bij onze verwachtingen. En dat verwerken kan erg lastig zijn! Een groot deel van de Nederlanders heeft een uitzichtloos gevoel. Maar… Ik geef je tips! En niet alleen om dit grote verdriet te verwerken, maar ook om beter met andere teleurstellingen om te gaan. Teleurstellingen zijn er van groot tot klein: je droomhuis niet kunnen kopen omdat je de hypotheek niet rond krijgt, je man die je voor het altaar laat staan en hard wegrent of het leuke feestje dat vanavond niet doorgaat, omdat Nederland verloren heeft. (Sorry, hierna zal ik het er niet meer over hebben.)

Verwacht niks
Wanneer je teleurgesteld wordt, is er niet aan je verwachtingen voldaan. Je ergens op verheugen is helemaal prima en dat kan je blij maken. Helaas heeft dit ook een andere kant: zodra je verwachtingen niet uitkomen, ben je teleurgesteld. Probeer dus een balans te vinden tussen je ergens op te verheugen, maar toch niet te veel te verwachten. Dat kan prima. Je verheugen op wat er gebeuren gaat, maar je niet richten op de uitkomst ervan. Het zou fantastisch zijn als het loopt zoals je verwachtte, maar des te vervelender als dat niet zo is.

Cadeautje!
Mocht je teleurgesteld worden, dan is dat niet om je te pijnigen. Je wordt herinnerd aan waar je naartoe wil, je wordt herinnerd aan het feit dat je groeit. Beschouw het als cadeautje en bedenk dat het maar goed is dat je verwachting niet uitkwam. Er komt sowieso iets beters, mooiers, groters op je pad. En onthoud: elk nadeel heeft zijn voordeel.

Leer ervan
Is het echt zo onoverkomelijk om teleurgesteld te zijn? Leuk is anders, maar je wordt wel weer even met beide benen op de grond gezet. Niet alles wat je verwacht, gebeurt. Leer van je teleurstellingen: laat je negatieve gedachten los en probeer het op een positieve manier te bekijken. Teleurstellingen helpen je om realistische doelen te stellen. Bijvoorbeeld dat we in 2012 weer geen kampioen worden. Ik ga maar uit van het slechtste, want dan word ik ook niet teleurgesteld. *knipoog*

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

Eén reactie

  1. Je verwachtingen moeten vooral niet te hoog zijn. Het is niet zo dat je niets hoeft te verwachten, want voorpret is ook leuk, maar een beetje dimmen scheelt veel teleurstelling!

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.