Zoek
Sluit dit zoekvak.

feel good tip: #durftegeven

Krijgen maakt gelukkig, maar geven ook. Het gebruiken van je eigen kunnen om je omgeving te helpen. Kost niks, maar levert veel op. Hoe meer jij weggeeft, hoe meer je ontvangt. Geven doe je dus niet alleen voor degene die je liefhebt, maar ook voor jezelf. Win-win! Je bent zelf verantwoordelijk voor je geluk. En dat is soms nog een heuse uitdaging. Hierbij een tip van jullie goeroe: help!

Durf te geven
Heb je nu al maanden dat jurkje in de kast hangen met het prijskaartje er nog aan? Geef het weg. Het komt echt niet van pas als je een keer moet klussen. En het wordt ook niet vanzelf het jurkje dat je wel heel graag wil aantrekken. Maak iemand anders er blij mee. Dat voelt beter dan je ergeren aan het jurkje dat kostbare ruimte in kast inneemt en aan langzaam aan het verteren is. Als je weet dat iemand het kan gebruiken, #durftegeven.

Het kost geen geld
Gelukkig kun je iemand gelukkig maken met iets dat niets kost, maar wel heel waardevol is. Laat weten dat je aan iemand denkt. Moet je beste vriendin naar het ziekenhuis? Wens haar even succes? Moet je nicht haar scriptie inleveren en ben jij toevallig heel goed in taal? Bied aan om haar scriptie te redigeren. Geef je naasten een compliment, aandacht en luister naar ze. En let eens op hoe je ze daarmee positief verrast. Dat geeft jou toch ook een fantastisch gevoel?

Ik ben ook de beroerdste niet. Ik geef jullie regelmatig een blogpost en nu zelfs een uitermate goede tip om je goed te voelen. Je hoeft niet gelijk elke straatmuzikant een honderdje te geven, je hoeft niet meteen donateur te worden van alle goede doelen die je kent. Begin klein en laat je verrassen. Want mensen die nooit iets geven, daar krijg je toch wat van?


Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

3 reacties

  1. Haha, leuk geschreven!
    En bedankt voor al die blogposts, wij geven in ruil daarvoor onze dankbaarheid en comments ;)

  2. Helemaal gelijk ik! Ik geef ook vaak kleding aan vriendinnen. En, bijkomend voordeel.. in ruil krijg je ook wel weer eens iets ;-)

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.