Zoek
Sluit dit zoekvak.

ik verklaar de liefde aan…

De Leeuwenkoning. Klopt, voorheen was het – vanwege de toen geldende spellingsregels – ‘De Leeuwekoning’, maar vandaag de dag plakken we de ‘n’ er toch ook nog even tussen. De Amerikaanse animatiefilm uit 1994 is sinds dat jaar mijn favoriet. Dat denk ik tenminste, gezien ik toen pas drie jaar was en niet over de hersencapaciteit beschikte om uit te vogelen of ik die nu echt het allerleukste vond. Per slot van rekening was Aladdin ook heel leuk. En nog knap ook. Ik beschikte toen ook nog niet over het weldenkende vermogen dat ik nu heb. Laatst tikte ik op YouTube ‘Leeuwenkoning’ in en kwam ik bij ‘Wij zijn één’. Het liedje kan ik inmiddels volledig meeblèren, maar nog nooit had ik echt nagedacht over de tekst. Totdat ik dit hoorde: “als er iets is wat ik moet zijn, kan ik dan nog wel zijn, zoals ik ben?”. Kan ik dat? Voel ik geen sociale druk om te studeren, te werken en pas te stoppen als ik a) 75 ben b) arbeidsongeschikt ben of c) miljonair ben? Wil en kan ik gewoon doen wat ik wil? “Kan ik vertrouwen op mijn hart of ben ik een deel van één groot plan?” Is het de bedoeling dat ik mijn studie afmaak, mijn diploma ophaal en kijkbuiskinderen ga creëren? Of keurt men het ook goed als ik mijn diploma ophaal, mijn billen ermee afveeg en gewoon ga doen wat ik leuk vind? Eén op de vier mensen wordt niet eens 65 jaar. Stel dat ik die ene ben. Of jij. Lekker sparen voor mijn pensioen en er vervolgens nooit iets mee kunnen. Mijn dromen uitstellen tot het te laat is. Zoals Guido Weijers zegt: “ga je de rest van je leven dingen doen die je verstandig lijken, of die je leuk vindt?” Ik weet het nog niet. Ik weet wel dat ik elke week De Leeuwenkoning ga kijken. Gewoon, omdat dat me leuk lijkt.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

12 reacties

  1. Ja, als Mufasa doodgaat moet ik nog steeds huilen. Hahaha.

   1. joe, hier ook eentje. en ik vind het zo jammer dat ik de musical heb gemist

 1. Ik heb die show van Guido Weijers ook gezien, en ik kwam helemaal van mn apropos die zaal uit daarna. Inderdaad dat gevoel van: euh, ja maar, nou, sjongejonge, maar hoe dan??

  1. Ben je naar zijn show geweest? Gaaf, dat wil ik ook wel. Ik moest het doen met de tv-versie. Was daarna ook een beetje van de wijs.

 2. Ik hou ook zo van deze film! En dan vooral lekker in het Nederlands, want zo ken ik ‘m van vroeger. Maar De Kleine Zeemeermin en Belle en het Beest doen het ook goed hoor. :)

  En mooi vraagstuk dat je eruit hebt gehaald. Nooit verkeerd om daar af en toe bij stil te staan.

 3. Toch mooi, hoe je bij de meest random dingen weer zo goed over het leven na gaat denken. Je stukje heeft mij in ieder geval wel aan het denken gezet. Niet alleen over wat ik met m’n leven wil, maar ook over het feit dat het toch wel echt zonde is dat alles wat ik me van het verhaal van de Leeuwenkoning nog kan herinneren, uit de musical komt.. Binnenkort maar eens opnieuw kijken!

 4. de eerste Disney film die ik heb gezien en hij blijft geweldig.

 5. Als groot Disney-fan kan ik deze overdenkingen alleen maar toejuichen maar ik ben nu een beetje verward, dit lied komt toch niet uit de Leeuwenkoning?

  1. Dit liedje komt uit De Leeuwenkoning II Simba’s Trots. :-)

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.