Zoek
Sluit dit zoekvak.

de meeste dromen zijn geen bedrog

Iedereen heeft een droom. Of meer dan één. Grote, maar ook kleine. Realistisch, maar ook onuitvoerbaar voor je gevoel. Hoe groot of hoe klein ook, het is toch gaaf als je ze verwezenlijkt? Wat zijn jouw dromen? Een mooie villa in de bossen, een droombaan die verre van mogelijk lijkt of een dag alleen maar huilen van het lachen? Word wakker en ga aan de slag!

Begin nu
Je dromen waarmaken klinkt als een droom op zich. Het geeft je zelfvertrouwen een boost en je eigenwaarde stijgt uit boven de Eiffeltoren. Begin nu met de eerste stapjes, zodat je finish met de seconde dichterbij komt. Begin nu, des te eerder is je wens vervuld. En beginnen is niet zo eng als het lijkt.

Leg vast
Wat zijn jouw dromen? Ren naar HEMA, koop een kek notitieboekje en schrijf al je dromen op. Maak het voor jezelf overzichtelijk: wat wil je wanneer bereiken en op welke manier? Geef je belangrijkste dromen een kleurtje of omcirkel ze, zodat je weet welke dromen voor jóu het belangrijkst zijn. Focus. Laat je niet van de wijs brengen en ga ervoor.

Stel doelen
Alleen opschrijven wat je wil, zegt natuurlijk nog niet zo veel. Dan heb je nog de rest van je leven om alles uit te voeren. En dat leven is zo voorbij. Als je je lijst met dromen hebt opgeschreven, stel dan ook meteen doelen. Wil jij een hotel beginnen? Zeg dan tegen jezelf: “Binnen vijf jaar wil ik mijn eigen hotel geopend hebben in Alanya”. Zo wordt het voor jezelf concreet en kan je ergens naartoe werken. 

Verlies ze niet uit het oog
Dromen. Het is heerlijk. Wees er dus lekker mee bezig! Hang een foto van een hotel boven je bureau, gebruik die foto van die fantastische bruidsjurk als bureaubladachtergrond en print je dromenlijst en hang die boven je bed. Maak je dromen kenbaar en praat erover. Houd ze levend en maak ze tastbaar. Niets is onmogelijk.

Mijn dromen

Zelf heb ik ook een aantal dromen die ik toch wel graag werkelijkheid zie worden. Ondanks dat ik het dromen zelf al fantastisch vind. Ze lijken echt onuitvoerbaar, maar… wie niet waagt, wie niet wint. Ik heb ze, in willekeurige volgorde, op een rijtje gezet.

 • Een boek schrijven, of zelfs meerdere. Maar laten we beginnen met één.
 • Een horloge kopen van Michael Kors
 • Meerdere landen zien: Curaçao, Costa Rica, China, Thailand, Cuba en Aruba
 • Mijn garderobe geheel vervangen
 • De leukste man van de wereld verliefd op me laten worden
 • Een pup hebben

Wat zijn jouw dromen?

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

8 reacties

 1. Een boek schrijven is ook mijn grootste droom. Een echte droom kan ik het niet noemen, want ik heb het volledige verhaal al in mijn hoofd. Heb zelfs al enkele jaren geleden een aantal hoofdstukken geschreven. Ik moet hiervoor gewoon tijd vrij maken, dat is alles.

 2. Grappig, een paar van deze dingen staan ook op mijn lijstje: pup, meerdere landen zien (Cuba staat bovenaan). Dat met die man is al gelukt :).

  Ik droom ervan ooit op de redactie van een tijdschrift (of leuke site) te werken, van een paar Louboutins, een rondreis maken door heel Italië (oh, wat zal ik dik worden van alle pasta en gellati).

 3. Inspirerend stukje. Mijn ouders komen van Aruba en Curaçao, allebei zeker de moeite waard om te bezoeken!

 4. Het maken van een reis door Azië staat hoog op mijn dromenlijstje. En ik wil ook nog een keer naar Curaçao, maar dat is vooral om jeugdherinneringen op te halen.

 5. Wat een mooie dromen. Ze lijken een beetje op de mijne. Vooral het reizen en een leuke man staan hoog op mijn lijstje haha. En ver komen met mijn blog, dat hoop ik ook!

 6. Ik ben ervan overtuigd dat als je iets echt wil, je het ook kan doen. Waar een wil is, is een weg!

  Mijn dromen zijn:
  – reizen/Heel veel landen bezoeken (teveel om hier op te sommen)
  – Oprecht gelukkig zijn/worden

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.