Zoek
Sluit dit zoekvak.

de griepgreep

Na jarenlang geen griep te hebben gehad, moest ik er afgelopen week toch aan geloven. En dan geen lullig griepje, nee, ik werd getrakteerd op een hardnekkige buikgriep. Getrakteerd, ja. Oma was erg ziek en ik was zo lief om wat boodschapjes voor haar te doen. Als dank kreeg ik het virus mee naar huis. En omdat ik mezelf zo zielig vond, geef ik jullie als terugkomstcadeau een artikel vol met tips. Wat doe je bij een griepje?

Zzz…
Ziek zijn is alles behalve fijn, maar wat dan weer wel heerlijk is: je mag (oké, moet) de hele dag in bed of op de bank liggen. Lekker kroelen met je dekens en ondertussen flink uitrusten. Je lichaam heeft al genoeg energie nodig om die ziektekiemen te liquideren, dus voer vooral niets uit! Als je slaapt is je lichaam op zijn best in de strijd tegen de bacillen, dus door slapen word je beter. Het is natuurlijk ook geheel verantwoord om met een stapel dvd’s, een doos tissues, een droog biscuitje en een kopje thee voor je tv te ploffen. Het is me-time, maar dan net iets minder leuk dan wanneer je je goed voelt. Dit is ook het moment om die stapel boeken eens uit te lezen!

Smoothies!
Tijdens je griep kun je jezelf ook een beetje oppeppen met een dosis vitamine C. Dit zit vooral in groenten en fruit. Dus stuur de uitverkorene die jou in de watten mag leggen naar de supermarkt voor ananas, mandarijnen, blauwe bessen, citroen, banaan en spinazie en naar de Kijkshop voor een blender. Daarna nog de schone taak om de uitverkorene zover te krijgen om heerlijke smoothies voor te je maken. Niet gezegend met een uitverkorene? Slik dan wat vitaminesupplementen of knabbel op komkommers en tomaatjes.

Bied weerstand
Aangezien ik ervan uitga dat je je griepje zo de deur uit gewerkt hebt als je je laat verwennen en lekker veel slaapt, is het nu natuurlijk zorg om je weerstand te verhogen. Was regelmatig je handen met zeep, eet gezond(er) en sport zo nu en dan. Van dat laatste hoef je niet meteen verdrietig te worden: hard lachen is ook sporten. Haaaahahaha.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

Eén reactie

  1. Buikgriep, erg leuk. Not. Ineens moet je van alles overgeven etc. Maar goede tips: je laten verwennen en lekker veel slapen. Hahaha! (heb nu gelijk m’n buikspieren getraind XD)

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.